Valkosuklaa-persikkakakku
Noin 1,5 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Valkosuklaa-persikkakakku sulostuttaa juhlapöydässä. Kakku kätkee sisäänsä herkullista valkosuklaatäytettä ja pintaa koristavat persikkaviipaleeet ja mantelilastut.
| Pohja | |
|---|---|
| 4 kpl | kananmunaa |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 1 dl | vehnäjauhoja |
| 1 dl | perunajauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| Täyte | |
| 200 g | valkosuklaata |
| 250 g | maitorahkaa |
| 3 dl | vispikermaa |
| 2 rkl | sokeria |
| Kostutus | |
| 1 dl | säilykepersikoiden lientä |
| 1/2 dl | vettä |
| 1/2 kpl | sitruunan mehu |
| Pinnalle | |
| 240 g | (1 prk, á 410/240 g) säilykepersikoita |
| 1/2 dl | mantelilastuja |
- 1.
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota kakkuvuoka (halk. n. 25 cm).
- 2.
Vatkaa munat ja sokeri napakaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi munavaahtoon. Kääntele taikina tasaiseksi. Kaada taikina kakkuvuokaan.
- 3.
Kypsennä pohjaa uunissa noin 30 minuuttia. Anna kakun jäähtyä hetki ja kumoa sitten vuoasta. Halkaise jäähtynyt pohja kahteen osaan.
- 4.
Valmista täyte. Paloittele valkosuklaa mikron kestävään astiaan ja sulata pienellä teholla pari kertaa sekoittaen. Sekoita suklaa rahkan joukkoon. Vatkaa kerma vaahdoksi sokerin kanssa. Lisää rahkaseos kermaan.
- 5.
Sekoita kostutusliemi persikoiden säilytysliemestä, vedestä ja sitruunanmehusta. Kostuta toinen pohja liemellä. Levitä puolet täytteestä kakkupohjalle. Nosta toinen pohja päälle. Kostuta ja levitä pinnalle loput täytteestä.
- 6.
Viipaloi persikat. Paahda mantelilastuja kuivalla pannulla, kunnes ne ovat kullanruskeita. Koristele kakku persikkaviipaleilla ja mantelilastuilla.
Valkosuklaa-persikkakakku
arvosana4/5
Noin 1,5 tuntia (josta 30 min aktiivista)
Valkosuklaa-persikkakakku sulostuttaa juhlapöydässä. Kakku kätkee sisäänsä herkullista valkosuklaatäytettä ja pintaa koristavat persikkaviipaleeet ja mantelilastut.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pohja | |
| 4 kpl | kananmunaa |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 1 dl | vehnäjauhoja |
| 1 dl | perunajauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
Täyte | |
| 200 g | valkosuklaata |
| 250 g | maitorahkaa |
| 3 dl | vispikermaa |
| 2 rkl | sokeria |
Kostutus | |
| 1 dl | säilykepersikoiden lientä |
| 1/2 dl | vettä |
| 1/2 kpl | sitruunan mehu |
Pinnalle | |
| 240 g | (1 prk, á 410/240 g) säilykepersikoita |
| 1/2 dl | mantelilastuja |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota kakkuvuoka (halk. n. 25 cm).
- 2
Vatkaa munat ja sokeri napakaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi munavaahtoon. Kääntele taikina tasaiseksi. Kaada taikina kakkuvuokaan.
Määrä Ainesosa 4 kpl kananmunaa 1 1/2 dl sokeria 1 dl vehnäjauhoja 1 dl perunajauhoja 1 tl leivinjauhetta - 3
Kypsennä pohjaa uunissa noin 30 minuuttia. Anna kakun jäähtyä hetki ja kumoa sitten vuoasta. Halkaise jäähtynyt pohja kahteen osaan.
- 4
Valmista täyte. Paloittele valkosuklaa mikron kestävään astiaan ja sulata pienellä teholla pari kertaa sekoittaen. Sekoita suklaa rahkan joukkoon. Vatkaa kerma vaahdoksi sokerin kanssa. Lisää rahkaseos kermaan.
Määrä Ainesosa 200 g valkosuklaata 250 g maitorahkaa 3 dl vispikermaa 2 rkl sokeria - 5
Sekoita kostutusliemi persikoiden säilytysliemestä, vedestä ja sitruunanmehusta. Kostuta toinen pohja liemellä. Levitä puolet täytteestä kakkupohjalle. Nosta toinen pohja päälle. Kostuta ja levitä pinnalle loput täytteestä.
Määrä Ainesosa 1 dl säilykepersikoiden lientä 1/2 dl vettä 1/2 kpl sitruunan mehu - 6
Viipaloi persikat. Paahda mantelilastuja kuivalla pannulla, kunnes ne ovat kullanruskeita. Koristele kakku persikkaviipaleilla ja mantelilastuilla.
Määrä Ainesosa 240 g (1 prk, á 410/240 g) säilykepersikoita 1/2 dl mantelilastuja
Ravintosisältö
344
Energiaa kcal
1439
Energiaa kj
18,7 g
Rasvaa
10,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
35,2 g
Hiilihydraatteja
26,4 g
Sokereita
0,9 g
Kuituja
7,6 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
344
Energiaa kcal
1439
Energiaa kj
18,7 g
Rasvaa
10,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
35,2 g
Hiilihydraatteja
26,4 g
Sokereita
0,9 g
Kuituja
7,6 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























