Valkosuklaa-persikkakakku - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Valkosuklaa-persikkakakku

Valkosuklaa-persikkakakku
Paloja
12
Keväinen persikkakakku maistuu sekä lapsille että aikuisille. Jos et ehdi leipoa itse kakkupohjaa, käytä valmispohjaa.
Jaa Somessa

Ainekset

POHJA

4 kpl
Munaa
1 1/2 dl
Sokeria
1 dl
Vehnäjauhoja
1 dl
Perunajauhoja
1 tl
Leivinjauhetta

TÄYTE

250 g
Maitorahkaa
200 g
Valkosuklaata
3 dl
Vispikermaa
2 rkl
Sokeria

KOSTUTUS

1 dl
Säilykepersikoiden lientä
1/2 dl
Vettä
1/2 kpl
Sitruunan mehu

PINNALLE

1 kpl
Säilykepersikoita
Mantelilastuja

Näin teet

1

Vatkaa munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi munavaahtoon. Kääntele taikina tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan (halk. n. 25 cm).

Kypsennä pohjaa 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Anna kakun jäähtyä hetki ja kumoa sitten vuoasta. Halkaise pohja kahteen osaan.

Paloittele valkosuklaa mikron kestävään astiaan ja sulata pienellä teholla pari kertaa sekoittaen. Sekoita kuuma suklaa rahkaan. Vatkaa kerma vaahdoksi sokerin kanssa. Lisää rahkaseos kermaan.

Laimenna persikkamehu vedellä ja mausta sitruunamehulla. Kostuta pohjat mehulla. Levitä puolet täytteestä toiselle kakkupohjalle. Nosta päälle toinen pohja. Levitä pinnalle loput täytteestä.

Koristele persikkaviipaleilla ja kuivalla pannulla paahdetuilla mantelilastuilla.

Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.2.2016
Muokattu: 15.5.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja32 g378 g
Proteiinia7 g82 g
Rasvaa17 g206 g
Kuituja0 g5 g
Energiaa kj1301 15614
Energiaa kcal311 3730

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 tl Leivinjauhetta

  • 1 dl Säilykepersikoiden lientä

  • 0,5 dl Vettä

  • Mantelilastuja

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja32 g378 g
Proteiinia7 g82 g
Rasvaa17 g206 g
Kuituja0 g5 g
Energiaa kj1301 15614
Energiaa kcal311 3730

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 tl Leivinjauhetta

  • 1 dl Säilykepersikoiden lientä

  • 0,5 dl Vettä

  • Mantelilastuja

Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Laura Riihelä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.