Valkuaismunakas tomaattitäytteellä
15 min

Nappaa talteen!
| 1/2 rkl | öljyä |
| 1 kpl | pieni sipuli |
| 4 kpl | valkuaista |
| 1 rkl | vettä |
| suolaa | |
| pippuria | |
| Täyte: | |
|---|---|
| 2 kpl | tomaattia |
| yrttejä, esim. basilikaa, persiljaa tai timjamia | |
| Tarjoiluun: | |
| hapankorppuja | |
- 1.
Kuori ja hienonna sipuli. Pese ja viipaloi tomaatit. Erottele kananmunan valkuainen keltuaisista. Kuullota sipuli öljyssä pannulla. Lisää valkuaiset, joihin on sekoitettu vesi ja mausteet. Paista munakasta miedolla lämmöllä. Vedä paistinlastalla munakasmassaa reunoilta pannun keskikohtaan päin. Nosta tomaattiviipaleet kostean munakkaan pinnalle. Hauduta kannen alla. Tarjoile kuumana suoraan pannusta hapankorppujen kanssa.Ruokalehti 0505
Valkuaismunakas tomaattitäytteellä
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1/2 rkl | öljyä |
| 1 kpl | pieni sipuli |
| 4 kpl | valkuaista |
| 1 rkl | vettä |
| suolaa | |
| pippuria | |
Täyte: | |
| 2 kpl | tomaattia |
| yrttejä, esim. basilikaa, persiljaa tai timjamia | |
Tarjoiluun: | |
| hapankorppuja | |
Valmistus
- 1
Kuori ja hienonna sipuli. Pese ja viipaloi tomaatit. Erottele kananmunan valkuainen keltuaisista. Kuullota sipuli öljyssä pannulla. Lisää valkuaiset, joihin on sekoitettu vesi ja mausteet. Paista munakasta miedolla lämmöllä. Vedä paistinlastalla munakasmassaa reunoilta pannun keskikohtaan päin. Nosta tomaattiviipaleet kostean munakkaan pinnalle. Hauduta kannen alla. Tarjoile kuumana suoraan pannusta hapankorppujen kanssa.Ruokalehti 0505
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.





























