Vanhanajan silakkarullat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Vanhanajan silakkarullat

Vanhanajan silakkarullat

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Etikkaliemessä kypsyneet silakkarullat tuovat monelle mieleen lapsuuden. Mausta silakkafileet, lisää sipulisilppu ja tilli ja kääräise rulliksi. Kaada päälle etikkaliemi ja laita uunin lämpöön hautumaan.

Ainekset

1 kpl
sipuli
600 g
silakkafileitä
1 1/2 tl
Suolaa
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
1/2 kpl
ruukkua tilliä hienonnettuna
1/2 dl
Väkiviinaetikkaa
1 1/2 rkl
Sokeria
2 dl
Vettä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuori ja hienonna sipuli. Säädä uuni 200 asteeseen.

1 kpl
sipuli
2

Lado silakkafileet nahkapuoli alaspäin työlaudalle. Jaa fileiden päälle ½ tl suolaa, pippuri ja puolet sipulisilpusta sekä tillistä. Kääri fileet rulliksi pyrstöstä alkaen ja aseta vieri viereen pystyyn yhteen isompaan tai kahteen pieneen uunivuokaan. Levitä loppu sipuli ja tilli rullien päälle. Sekoita etikka, sokeri ja loppu suola veteen. Kaada liemi kalarullien päälle.

600 g
silakkafileitä
1 1/2 tl
Suolaa
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
1/2 kpl
ruukkua tilliä hienonnettuna
1 1/2 rkl
Sokeria
1/2 dl
Väkiviinaetikkaa
2 dl
Vettä
3

Kypsennä silakkarullia uunissa noin 25 minuuttia. Tarjoa rullat lämpiminä esimerkiksi keitettyjen perunoiden ja jääkaappikylminä ruisleivän tai siemennäkkärin kaverina.

Resepti:
Aila Pakarinen, Kati Pohja
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 20.8.2008
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

504

121

6,6 g

1,5 g

2,4 g

2,4 g

0,1 g

12,0 g

1,3 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 dl Vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli