Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Vanhanajan silakkarullat

timer-icon60 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Silakkarullat etikkaliemessä kypsennettynä ovat klassikkoruokaa. Sipulilla ja tillillä täytetyt silakkarullat kypsyvät uunissa ja maistuvat sekä lämpiminä että kylminä.

Ainekset

600 g
silakkafileitä
1 kpl
sipuli
1/2 kpl
ruukkua tilliä
1/2 tl
Suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna

Liemi

2 dl
vettä
1/2 dl
väkiviinaetikkaa
1 1/2 rkl
sokeria
1 tl
suolaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori ja hienonna sipuli hyvin hienoksi. Hienonna tilli.

1 kpl
sipuli
1/2 kpl
ruukkua tilliä
2

Lado silakkafileet nahkapuoli alaspäin työlaudalle. Ripottele päälle suola, pippuri ja puolet sipulista ja tillistä. Kääri fileet rulliksi pyrstöstä alkaen ja aseta vieri viereen pystyyn uunivuokaan (koko noin 20 x 15 cm). Ripottele päälle loppu sipuli ja tilli.

600 g
silakkafileitä
1/2 tl
Suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
3

Sekoita liemen ainekset keskenään ja kaada kalarullien päälle.

2 dl
vettä
1/2 dl
väkiviinaetikkaa
1 1/2 rkl
sokeria
1 tl
suolaa
4

Paista 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Tarjoa silakkarullat lämpiminä esimerkiksi keitettyjen perunoiden ja jääkaappikylminä ruisleivän tai siemennäkkärin kanssa.

Miltä maistui?(3 arviota)
Resepti:
Aila Pakarinen, Kati Pohja
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 22.10.2018
|
Muokattu: 17.6.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

122

510

6,6 g

1,5 g

2,6 g

2,5 g

0,1 g

12,1 g

1,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli