Kuori ja hienonna sipuli. Säädä uuni 200 asteeseen.
Lado silakkafileet nahkapuoli alaspäin työlaudalle. Jaa fileiden päälle ½ tl suolaa, pippuri ja puolet sipulisilpusta sekä tillistä. Kääri fileet rulliksi pyrstöstä alkaen ja aseta vieri viereen pystyyn yhteen isompaan tai kahteen pieneen uunivuokaan. Levitä loppu sipuli ja tilli rullien päälle. Sekoita etikka, sokeri ja loppu suola veteen. Kaada liemi kalarullien päälle.
Kypsennä silakkarullia uunissa noin 25 minuuttia. Tarjoa rullat lämpiminä esimerkiksi keitettyjen perunoiden ja jääkaappikylminä ruisleivän tai siemennäkkärin kaverina.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
504
121
6,6 g
1,5 g
2,4 g
2,4 g
0,1 g
12,0 g
1,3 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 dl Vettä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli