Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Vanhanajan silakkarullat

timer-icon60 min
Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Etikkaliemessä kypsyneet silakkarullat tuovat monelle mieleen lapsuuden. Mausta silakkafileet, lisää sipulisilppu ja tilli ja kääräise rulliksi. Kaada päälle etikkaliemi ja laita uunin lämpöön hautumaan.

Ainekset

1 kpl
sipuli
600 g
silakkafileitä
1 1/2 tl
Suolaa
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
1/2 kpl
ruukkua tilliä hienonnettuna
1/2 dl
Väkiviinaetikkaa
1 1/2 rkl
Sokeria
2 dl
Vettä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori ja hienonna sipuli. Säädä uuni 200 asteeseen.

1 kpl
sipuli
2

Lado silakkafileet nahkapuoli alaspäin työlaudalle. Jaa fileiden päälle ½ tl suolaa, pippuri ja puolet sipulisilpusta sekä tillistä. Kääri fileet rulliksi pyrstöstä alkaen ja aseta vieri viereen pystyyn yhteen isompaan tai kahteen pieneen uunivuokaan. Levitä loppu sipuli ja tilli rullien päälle. Sekoita etikka, sokeri ja loppu suola veteen. Kaada liemi kalarullien päälle.

600 g
silakkafileitä
1 1/2 tl
Suolaa
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
1/2 kpl
ruukkua tilliä hienonnettuna
1 1/2 rkl
Sokeria
1/2 dl
Väkiviinaetikkaa
2 dl
Vettä
3

Kypsennä silakkarullia uunissa noin 25 minuuttia. Tarjoa rullat lämpiminä esimerkiksi keitettyjen perunoiden ja jääkaappikylminä ruisleivän tai siemennäkkärin kaverina.

Miltä maistui?(3 arviota)
Resepti:
Aila Pakarinen, Kati Pohja
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 20.8.2008
|
Muokattu: 25.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

121

504

6,6 g

1,5 g

2,4 g

2,4 g

0,1 g

12,0 g

1,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 dl Vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli