Vanhanajan silakkarullat
60 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Silakkarullat etikkaliemessä kypsennettynä ovat klassikkoruokaa. Sipulilla ja tillillä täytetyt silakkarullat kypsyvät uunissa ja maistuvat sekä lämpiminä että kylminä.
| 600 g | silakkafileitä |
| 1 kpl | sipuli |
| 1/2 kpl | ruukkua tilliä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| Liemi | |
|---|---|
| 2 dl | vettä |
| 1/2 dl | väkiviinaetikkaa |
| 1 1/2 rkl | sokeria |
| 1 tl | suolaa |
- 1.
Kuori ja hienonna sipuli hyvin hienoksi. Hienonna tilli.
- 2.
Lado silakkafileet nahkapuoli alaspäin työlaudalle. Ripottele päälle suola, pippuri ja puolet sipulista ja tillistä. Kääri fileet rulliksi pyrstöstä alkaen ja aseta vieri viereen pystyyn uunivuokaan (koko noin 20 x 15 cm). Ripottele päälle loppu sipuli ja tilli.
- 3.
Sekoita liemen ainekset keskenään ja kaada kalarullien päälle.
- 4.
Paista 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Tarjoa silakkarullat lämpiminä esimerkiksi keitettyjen perunoiden ja jääkaappikylminä ruisleivän tai siemennäkkärin kanssa.
Silakkarullat etikkaliemessä kypsennettynä ovat klassikkoruokaa. Sipulilla ja tillillä täytetyt silakkarullat kypsyvät uunissa ja maistuvat sekä lämpiminä että kylminä.
Ainekset (8 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 600 g | silakkafileitä |
| 1 kpl | sipuli |
| 1/2 kpl | ruukkua tilliä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
Liemi | |
| 2 dl | vettä |
| 1/2 dl | väkiviinaetikkaa |
| 1 1/2 rkl | sokeria |
| 1 tl | suolaa |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Kuori ja hienonna sipuli hyvin hienoksi. Hienonna tilli.
Määrä Ainesosa 1 kpl sipuli 1/2 kpl ruukkua tilliä - 2
Lado silakkafileet nahkapuoli alaspäin työlaudalle. Ripottele päälle suola, pippuri ja puolet sipulista ja tillistä. Kääri fileet rulliksi pyrstöstä alkaen ja aseta vieri viereen pystyyn uunivuokaan (koko noin 20 x 15 cm). Ripottele päälle loppu sipuli ja tilli.
Määrä Ainesosa 600 g silakkafileitä 1/2 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria rouhittuna - 3
Sekoita liemen ainekset keskenään ja kaada kalarullien päälle.
Määrä Ainesosa 2 dl vettä 1/2 dl väkiviinaetikkaa 1 1/2 rkl sokeria 1 tl suolaa - 4
Paista 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Tarjoa silakkarullat lämpiminä esimerkiksi keitettyjen perunoiden ja jääkaappikylminä ruisleivän tai siemennäkkärin kanssa.
Ravintosisältö
122
Energiaa kcal
510
Energiaa kj
6,6 g
Rasvaa
1,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
2,6 g
Hiilihydraatteja
2,5 g
Sokereita
0,1 g
Kuituja
12,1 g
Proteiinia
1,3 g
Suolaa
122
Energiaa kcal
510
Energiaa kj
6,6 g
Rasvaa
1,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
2,6 g
Hiilihydraatteja
2,5 g
Sokereita
0,1 g
Kuituja
12,1 g
Proteiinia
1,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























