Vanhanajan silakkarullat

arvosana4/5

(3)arviota
8 Annosta

60 min (josta 30 min aktiivista)

Silakkarullat etikkaliemessä kypsennettynä ovat klassikkoruokaa. Sipulilla ja tillillä täytetyt silakkarullat kypsyvät uunissa ja maistuvat sekä lämpiminä että kylminä.

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa
600 gsilakkafileitä
1 kplsipuli
1/2 kplruukkua tilliä
1/2 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria rouhittuna

Liemi

2 dlvettä
1/2 dlväkiviinaetikkaa
1 1/2 rklsokeria
1 tlsuolaa

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Kuori ja hienonna sipuli hyvin hienoksi. Hienonna tilli.

    MääräAinesosa
    1 kplsipuli
    1/2 kplruukkua tilliä
  2. 2

    Lado silakkafileet nahkapuoli alaspäin työlaudalle. Ripottele päälle suola, pippuri ja puolet sipulista ja tillistä. Kääri fileet rulliksi pyrstöstä alkaen ja aseta vieri viereen pystyyn uunivuokaan (koko noin 20 x 15 cm). Ripottele päälle loppu sipuli ja tilli.

    MääräAinesosa
    600 gsilakkafileitä
    1/2 tlsuolaa
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
  3. 3

    Sekoita liemen ainekset keskenään ja kaada kalarullien päälle.

    MääräAinesosa
    2 dlvettä
    1/2 dlväkiviinaetikkaa
    1 1/2 rklsokeria
    1 tlsuolaa
  4. 4

    Paista 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Tarjoa silakkarullat lämpiminä esimerkiksi keitettyjen perunoiden ja jääkaappikylminä ruisleivän tai siemennäkkärin kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Aila Pakarinen, Kati Pohja
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä