Vaniljainen raparperihillo

arvosana3/5

(3)arviota
5 Desilitraa

30 min

Vaniljalta vivahtava raparperihillo aateloi kesän jälkiruokaherkut. Tarjoa hillosokerilla makeutettu raparperihillo jäätelön tai lettujen kanssa.

Ainekset

MääräAinesosa
500 graparperia
2 rklvettä
1 kplvaniljatanko
250 ghillosokeria

Valmistus

  1. 1

    Huuhdo ja paloittele raparperit. Lisää kattilaan vesi ja raparperit. Halkaise joukkoon vaniljatanko ja kuumenna kiehuvaksi. Sekoita joukkoon hillosokeri ja keitä 10 minuuttia.

    MääräAinesosa
    500 graparperia
    2 rklvettä
    1 kplvaniljatanko
    250 ghillosokeria
  2. 2

    Ota hillo liedeltä ja kuori vaahto pinnalta. Poista vaniljatanko. Kaada hillo puhtaaseen lasipurkkiin. Sulje ja säilytä viileässä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 rkl Vettä, Vaniljatanko.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä