Vaniljainen raparperihillo | Hillot ja hyytelöt | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Vaniljainen raparperihillo hillosokerilla ohje

Vaniljainen raparperihillo

timer-icon30 min
Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta
Vaniljalta vivahtava raparperihillo aateloi kesän jälkiruokaherkut. Tarjoa hillosokerilla makeutettu raparperihillo jäätelön tai lettujen kanssa.

Ainekset

500 g
Raparperia
2 rkl
Vettä
1 kpl
Vaniljatanko
250 g
Hillosokeria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Huuhdo ja paloittele raparperit. Lisää kattilaan vesi ja raparperit. Halkaise joukkoon vaniljatanko ja kuumenna kiehuvaksi. Sekoita joukkoon hillosokeri ja keitä 10 minuuttia.
Ota hillo liedeltä ja kuori vaahto pinnalta. Poista vaniljatanko. Kaada hillo puhtaaseen lasipurkkiin. Sulje ja säilytä viileässä.

2

Ota hillo liedeltä ja kuori vaahto pinnalta. Poista vaniljatanko. Kaada hillo puhtaaseen lasipurkkiin. Sulje ja säilytä viileässä.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 27.4.2016
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

4951

1182

1,0 g

278,0 g

278,0 g

7,0 g

3,0 g

0,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 rkl Vettä,

Vaniljatanko.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli