Vaniljainen raparperihillo
30 min

Nappaa talteen!
Vaniljalta vivahtava raparperihillo aateloi kesän jälkiruokaherkut. Tarjoa hillosokerilla makeutettu raparperihillo jäätelön tai lettujen kanssa.
| 500 g | raparperia |
| 2 rkl | vettä |
| 1 kpl | vaniljatanko |
| 250 g | hillosokeria |
- 1.
Huuhdo ja paloittele raparperit. Lisää kattilaan vesi ja raparperit. Halkaise joukkoon vaniljatanko ja kuumenna kiehuvaksi. Sekoita joukkoon hillosokeri ja keitä 10 minuuttia.
- 2.
Ota hillo liedeltä ja kuori vaahto pinnalta. Poista vaniljatanko. Kaada hillo puhtaaseen lasipurkkiin. Sulje ja säilytä viileässä.
Vaniljalta vivahtava raparperihillo aateloi kesän jälkiruokaherkut. Tarjoa hillosokerilla makeutettu raparperihillo jäätelön tai lettujen kanssa.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | raparperia |
| 2 rkl | vettä |
| 1 kpl | vaniljatanko |
| 250 g | hillosokeria |
Valmistus
- 1
Huuhdo ja paloittele raparperit. Lisää kattilaan vesi ja raparperit. Halkaise joukkoon vaniljatanko ja kuumenna kiehuvaksi. Sekoita joukkoon hillosokeri ja keitä 10 minuuttia.
Määrä Ainesosa 500 g raparperia 2 rkl vettä 1 kpl vaniljatanko 250 g hillosokeria - 2
Ota hillo liedeltä ja kuori vaahto pinnalta. Poista vaniljatanko. Kaada hillo puhtaaseen lasipurkkiin. Sulje ja säilytä viileässä.
Ravintosisältö
236
Energiaa kcal
990
Energiaa kj
0,2 g
Rasvaa
—
Tyydyttynyttä rasvaa
55,6 g
Hiilihydraatteja
55,6 g
Sokereita
1,4 g
Kuituja
0,6 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
236
Energiaa kcal
990
Energiaa kj
0,2 g
Rasvaa
—
Tyydyttynyttä rasvaa
55,6 g
Hiilihydraatteja
55,6 g
Sokereita
1,4 g
Kuituja
0,6 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 rkl Vettä, Vaniljatanko.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























