Vaniljainen vadelmamehu - Yhteishyvä

Vaniljainen vadelmamehu

???
Jaa Somessa

Ainekset

2 l
Vadelmia
1 1/2 l
Vettä
1 kpl
Vaniljatanko
6 dl
Sokeria

Näin teet

1

Puhdista vadelmista suurimmat roskat. Kuumenna kattilassa vesi kiehuvaksi ja lisää joukkoon marjat ja halkaistu vaniljatanko. Anna marjojen kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia.

Siivilöi mehu toiseen kattilaan joko sideharson tai tiheän siivilän läpi. Älä painele marjoja, vaan anna mehun valua rauhassa. Lisää mehukattilaan sokeri ja kiehauta mehu, jotta sokeri liukenee. Pullota mehu suppilon avulla puhtaisiin ja kuumennettuihin lasipulloihin piripintaan. Sulje heti puhtailla korkeilla.

Voit myös pullottaa pakastepulloihin, jolloin jätä muovipulloihin hieman laajenemistilaa. Käytettäessä laimenna mehua vedellä tai kivennäisvedellä haluamasi vahvuiseksi.

Vinkki: Käytä jäljelle jäänyt marjasose kakun täytteisiin, puuroihin tai kiisseleihin.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.7.2014
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja566 g566 g
Proteiinia10 g10 g
Rasvaa8 g8 g
Kuituja37 g37 g
Energiaa kj10653 10653
Energiaa kcal2545 2545

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1,5 l Vettä

  • Vaniljatanko

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja566 g566 g
Proteiinia10 g10 g
Rasvaa8 g8 g
Kuituja37 g37 g
Energiaa kj10653 10653
Energiaa kcal2545 2545

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1,5 l Vettä

  • Vaniljatanko

Resepti
Katri Schröder

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.