Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Vaniljainen vadelmamehu

timer-icon30 min
Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta
Valmista vadelmamehua kattilassa ja mausta vaniljalla. Vinkki: käytä jäljelle jäänyt marjasose kakun täytteisiin, puuroihin tai kiisseleihin.

Ainekset

2 l
Vadelmia
1 1/2 l
Vettä
1 kpl
Vaniljatanko
6 dl
Sokeria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Puhdista vadelmista suurimmat roskat. Kuumenna kattilassa vesi kiehuvaksi ja lisää joukkoon marjat ja halkaistu vaniljatanko. Anna marjojen kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia.

2

Siivilöi mehu toiseen kattilaan joko sideharson tai tiheän siivilän läpi. Älä painele marjoja, vaan anna mehun valua rauhassa. Lisää mehukattilaan sokeri ja kiehauta mehu, jotta sokeri liukenee. Pullota mehu suppilon avulla puhtaisiin ja kuumennettuihin lasipulloihin piripintaan. Sulje heti puhtailla korkeilla. Voit myös pullottaa pakastepulloihin, jolloin jätä muovipulloihin hieman laajenemistilaa. Käytettäessä laimenna mehua vedellä tai kivennäisvedellä haluamasi vahvuiseksi.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.7.2014
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

2545

10653

8,0 g

566,0 g

562,0 g

37,0 g

10,0 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1,5 l Vettä,

Vaniljatanko.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli