Vaniljainen vadelmamehu

Arvostele resepti
2 Litraa

30 min

Vadelmamehu valmistuu helposti kattilassa ja mehu maustetaan ihanasti vaniljalla. Kun käytät marjamehua, laimenna se vedellä tai kivennäisvedellä.

Ainekset

MääräAinesosa
2 lvadelmia
1 1/2 lvettä
1 kplvaniljatanko
6 dlsokeria

Valmistus

  1. 1

    Puhdista vadelmista suurimmat roskat. Kuumenna kattilassa vesi kiehuvaksi ja lisää joukkoon marjat ja halkaistu vaniljatanko. Anna marjojen kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia.

    MääräAinesosa
    2 lvadelmia
    1 1/2 lvettä
    1 kplvaniljatanko
  2. 2

    Siivilöi mehu toiseen kattilaan joko sideharson tai tiheän siivilän läpi. Älä painele marjoja, vaan anna mehun valua rauhassa. Lisää mehukattilaan sokeri ja kiehauta mehu, jotta sokeri liukenee. Pullota mehu suppilon avulla puhtaisiin ja kuumennettuihin lasipulloihin piripintaan. Sulje heti puhtailla korkeilla. Voit myös pullottaa pakastepulloihin, jolloin jätä muovipulloihin hieman laajenemistilaa.

    MääräAinesosa
    6 dlsokeria
  3. 3

    Tarjoiltaessa laimenna mehua vedellä tai kivennäisvedellä haluamasi vahvuiseksi.

Hyvästi hävikki: Käytä jäljelle jäänyt marjasose kakun täytteisiin, puuroihin tai kiisseleihin.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Vaniljatanko.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä