Vaniljainen vadelmamehu | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Vaniljainen vadelmamehu

timer-icon30 min
Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta
Valmista vadelmamehua kattilassa ja mausta vaniljalla. Vinkki: käytä jäljelle jäänyt marjasose kakun täytteisiin, puuroihin tai kiisseleihin.

Ainekset

2 l
Vadelmia
1 1/2 l
Vettä
1 kpl
Vaniljatanko
6 dl
Sokeria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Puhdista vadelmista suurimmat roskat. Kuumenna kattilassa vesi kiehuvaksi ja lisää joukkoon marjat ja halkaistu vaniljatanko. Anna marjojen kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia.

2

Siivilöi mehu toiseen kattilaan joko sideharson tai tiheän siivilän läpi. Älä painele marjoja, vaan anna mehun valua rauhassa. Lisää mehukattilaan sokeri ja kiehauta mehu, jotta sokeri liukenee. Pullota mehu suppilon avulla puhtaisiin ja kuumennettuihin lasipulloihin piripintaan. Sulje heti puhtailla korkeilla. Voit myös pullottaa pakastepulloihin, jolloin jätä muovipulloihin hieman laajenemistilaa. Käytettäessä laimenna mehua vedellä tai kivennäisvedellä haluamasi vahvuiseksi.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.7.2014
Muokattu: 8.2.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

10653

2545

8,0 g

566,0 g

562,0 g

37,0 g

10,0 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1,5 l Vettä,

Vaniljatanko.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli