Vegaaniset hölskypotut eli hyrskypotut

Arvostele resepti
4 Annosta

30 min (josta 15 min aktiivista)

Tarjoa uudet perunat savolaiseen tapaan mutta vegaanisena! Timjamilla ja sipulilla maustetut potut ovat mainio lisuke kesäpöytään ja piknikeille.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kgvarhaisperunoita
2 lvettä
1 tlsuolaa
2 - 3 kplvarhaissipulia varsineen
1/2 ruukkua timjamia
100 g(½ prk) ranskankerman tapaan käytettävää vegaanivalmistetta (kaurafraiche)
1/2 tlsuolaa

Valmistus

  1. 1

    Pese perunat kylmällä vedellä ja harjaa ne huolellisesti puhtaiksi. Kiehauta vesi kattilassa. Lisää suola ja perunat. Kaada liika vesi pois. Vettä tulee olla sen verran, että perunat juuri ja juuri peittyvät. Keitä perunoita kannen alla 10–15 minuuttia. Kokeile kypsyyttä veitsen kärjellä. Terän pitää upota perunaan pehmeästi, mutta ei mennä läpi.

    MääräAinesosa
    1 kgvarhaisperunoita
    2 lvettä
    1 tlsuolaa
  2. 2

    Huuhtele ja hienonna sipuli varsineen. Poista timjamista paksut varret. Hienonna lehdet ohuine varsineen.

    MääräAinesosa
    2 - 3 kplvarhaissipulia varsineen
    1/2 ruukkua timjamia
  3. 3

    Kaada keitinvesi kattilasta. Lisää sipuli, timjami, kaurafraiche ja suola perunoiden joukkoon.

    MääräAinesosa
    100 g(½ prk) ranskankerman tapaan käytettävää vegaanivalmistetta (kaurafraiche)
    1/2 tlsuolaa
  4. 4

    Peitä kattila kannella ja ravistele voimakkaasti niin, että perunat hieman hajoavat ja ainekset sekoittuvat. Tarjoile heti.

Vinkki: Valitse tasakokoisia uusia perunoita. Keittoaika riippuu lajikkeesta.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ruukkua timjamia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anni, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Piia Arnould
31.5.2021
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä