Vegaaniset hölskypotut eli hyrskypotut
30 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Tarjoa uudet perunat savolaiseen tapaan mutta vegaanisena! Timjamilla ja sipulilla maustetut potut ovat mainio lisuke kesäpöytään ja piknikeille.
| 1 kg | varhaisperunoita |
| 2 l | vettä |
| 1 tl | suolaa |
| 2 - 3 kpl | varhaissipulia varsineen |
| 1/2 | ruukkua timjamia |
| 100 g | (½ prk) ranskankerman tapaan käytettävää vegaanivalmistetta (kaurafraiche) |
| 1/2 tl | suolaa |
- 1.
Pese perunat kylmällä vedellä ja harjaa ne huolellisesti puhtaiksi. Kiehauta vesi kattilassa. Lisää suola ja perunat. Kaada liika vesi pois. Vettä tulee olla sen verran, että perunat juuri ja juuri peittyvät. Keitä perunoita kannen alla 10–15 minuuttia. Kokeile kypsyyttä veitsen kärjellä. Terän pitää upota perunaan pehmeästi, mutta ei mennä läpi.
- 2.
Huuhtele ja hienonna sipuli varsineen. Poista timjamista paksut varret. Hienonna lehdet ohuine varsineen.
- 3.
Kaada keitinvesi kattilasta. Lisää sipuli, timjami, kaurafraiche ja suola perunoiden joukkoon.
- 4.
Peitä kattila kannella ja ravistele voimakkaasti niin, että perunat hieman hajoavat ja ainekset sekoittuvat. Tarjoile heti.
Vegaaniset hölskypotut eli hyrskypotut
Tarjoa uudet perunat savolaiseen tapaan mutta vegaanisena! Timjamilla ja sipulilla maustetut potut ovat mainio lisuke kesäpöytään ja piknikeille.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kg | varhaisperunoita |
| 2 l | vettä |
| 1 tl | suolaa |
| 2 - 3 kpl | varhaissipulia varsineen |
| 1/2 | ruukkua timjamia |
| 100 g | (½ prk) ranskankerman tapaan käytettävää vegaanivalmistetta (kaurafraiche) |
| 1/2 tl | suolaa |
Valmistus
- 1
Pese perunat kylmällä vedellä ja harjaa ne huolellisesti puhtaiksi. Kiehauta vesi kattilassa. Lisää suola ja perunat. Kaada liika vesi pois. Vettä tulee olla sen verran, että perunat juuri ja juuri peittyvät. Keitä perunoita kannen alla 10–15 minuuttia. Kokeile kypsyyttä veitsen kärjellä. Terän pitää upota perunaan pehmeästi, mutta ei mennä läpi.
Määrä Ainesosa 1 kg varhaisperunoita 2 l vettä 1 tl suolaa - 2
Huuhtele ja hienonna sipuli varsineen. Poista timjamista paksut varret. Hienonna lehdet ohuine varsineen.
Määrä Ainesosa 2 - 3 kpl varhaissipulia varsineen 1/2 ruukkua timjamia - 3
Kaada keitinvesi kattilasta. Lisää sipuli, timjami, kaurafraiche ja suola perunoiden joukkoon.
Määrä Ainesosa 100 g (½ prk) ranskankerman tapaan käytettävää vegaanivalmistetta (kaurafraiche) 1/2 tl suolaa - 4
Peitä kattila kannella ja ravistele voimakkaasti niin, että perunat hieman hajoavat ja ainekset sekoittuvat. Tarjoile heti.
Vinkki: Valitse tasakokoisia uusia perunoita. Keittoaika riippuu lajikkeesta.
Ravintosisältö
213
Energiaa kcal
891
Energiaa kj
4,3 g
Rasvaa
1,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
35,8 g
Hiilihydraatteja
3,0 g
Sokereita
3,3 g
Kuituja
5,3 g
Proteiinia
2,5 g
Suolaa
213
Energiaa kcal
891
Energiaa kj
4,3 g
Rasvaa
1,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
35,8 g
Hiilihydraatteja
3,0 g
Sokereita
3,3 g
Kuituja
5,3 g
Proteiinia
2,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ruukkua timjamia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























