Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Vegaaniset hyrskypotut

timer-icon30 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Tarjoa uudet perunat savolaiseen tapaan, mutta vegaanisena! Sitruunatimjamilla ja sipulilla maustetut potut ovat mainio lisuke kesäpöytään ja piknikeille.

Ainekset

1 kg
varhaisperunoita
2 l
vettä
1 tl
suolaa
2 - 3 kpl
varhaissipulia varsineen
1/2
ruukkua sitruunatimjamia
100 g
(½ prk) ranskankerman tapaan käytettävää vegaanivalmistetta (kaurafraiche)
1/2 tl
suolaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pese perunat kylmällä vedellä ja harjaa ne huolellisesti puhtaiksi. Kiehauta vesi kattilassa. Lisää suola ja perunat. Kaada liika vesi pois. Vettä tulee olla sen verran, että perunat juuri ja juuri peittyvät. Keitä perunoita kannen alla 10–15 minuuttia. Kokeile kypsyyttä veitsen kärjellä. Terän pitää upota perunaan pehmeästi, mutta ei mennä läpi.

1 kg
varhaisperunoita
2 l
vettä
1 tl
suolaa
2

Huuhtele ja hienonna sipuli varsineen. Poista timjamista paksut varret. Hienonna lehdet ohuine varsineen.

2 - 3 kpl
varhaissipulia varsineen
1/2
ruukkua sitruunatimjamia
3

Kaada keitinvesi kattilasta. Lisää sipuli, timjami, kaurafraiche ja suola perunoiden joukkoon.

100 g
(½ prk) ranskankerman tapaan käytettävää vegaanivalmistetta (kaurafraiche)
1/2 tl
suolaa
4

Peitä kattila kannella ja ravistele voimakkaasti niin, että perunat hieman hajoavat ja ainekset sekoittuvat. Tarjoile heti.

Vinkki: Voit korvata sitruunatimjamin tavallisella timjamilla ja 1 tl sitruunanmehua.

Vinkki: Valitse tasakokoisia uusia perunoita. Keittoaika riippuu lajikkeesta.

Miltä maistui?
Resepti:
Anni, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 31.5.2021
|
Muokattu: 15.11.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

205

856

4,3 g

1,5 g

34,3 g

2,5 g

2,8 g

4,8 g

2,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

ruukkua sitruunatimjamia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli