Yhteistyössä: Food Market Herkku

15 min

Nappaa talteen!
Runsaasti paahdettuja kasviksia ja täysjyväriisiä sisältävä buddha bowl viimeistellään täyteläiseksi maapähkinävoilla. Tämän reseptin ainesosia saatavilla ainoastaan Food Market Herkusta.
| 150 g | kukkakaalin nuppuja |
| 150 g | ruusukaaleja puolikkaina |
| 150 g | bataattia kuutioina |
| pari oksaa tuoretta rosmariinia | |
| 1 kpl | (290 g) kikherneitä |
| 3 rkl | oliiviöljyä |
| 1 1/2 dl | täysjyväriisiä |
| 3 tl | ras el hanout -mausteseosta |
| suolaa | |
| kuivattua chilliä | |
| rouhittua mustapippuria | |
| Lisäksi | |
|---|---|
| maapähkinävoita | |
Lämmitä uuni 200 asteeseen.
Laita kasvikset valutettujen ja kuivattujen kikherneiden kanssa uunipellille. Pirskottele niille öljyä. Paahda 25 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat napakan kypsiä.
Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.
Mausta kypsät kasvikset ja kikherneet mausteseoksella, suolalla, chilillä ja pippurilla.
Jaa riisi kulhoihin. Lisää kasvikset. Tarjoa maapähkinävoin kanssa.


Yhteistyössä: Food Market Herkku

Runsaasti paahdettuja kasviksia ja täysjyväriisiä sisältävä buddha bowl viimeistellään täyteläiseksi maapähkinävoilla. Tämän reseptin ainesosia saatavilla ainoastaan Food Market Herkusta.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 150 g | kukkakaalin nuppuja |
| 150 g | ruusukaaleja puolikkaina |
| 150 g | bataattia kuutioina |
| pari oksaa tuoretta rosmariinia | |
| 1 kpl | (290 g) kikherneitä |
| 3 rkl | oliiviöljyä |
| 1 1/2 dl | täysjyväriisiä |
| 3 tl | ras el hanout -mausteseosta |
| suolaa | |
| kuivattua chilliä | |
| rouhittua mustapippuria | |
Lisäksi | |
| maapähkinävoita | |
Lämmitä uuni 200 asteeseen.
Laita kasvikset valutettujen ja kuivattujen kikherneiden kanssa uunipellille. Pirskottele niille öljyä. Paahda 25 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat napakan kypsiä.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | (290 g) kikherneitä |
| 3 rkl | oliiviöljyä |
| pari oksaa tuoretta rosmariinia | |
| 150 g | bataattia kuutioina |
| 150 g | ruusukaaleja puolikkaina |
| 150 g | kukkakaalin nuppuja |
Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 1/2 dl | täysjyväriisiä |
Mausta kypsät kasvikset ja kikherneet mausteseoksella, suolalla, chilillä ja pippurilla.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 3 tl | ras el hanout -mausteseosta |
| suolaa | |
| rouhittua mustapippuria | |
| kuivattua chilliä |
Jaa riisi kulhoihin. Lisää kasvikset. Tarjoa maapähkinävoin kanssa.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| maapähkinävoita |
Tämän reseptin ainesosia saatavilla ainoastaan Food Market Herkusta.
534
Energiaa kcal
2233
Energiaa kj
23,5 g
Rasvaa
3,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
64,5 g
Hiilihydraatteja
7,0 g
Sokereita
11,5 g
Kuituja
10,0 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
534
Energiaa kcal
2233
Energiaa kj
23,5 g
Rasvaa
3,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
64,5 g
Hiilihydraatteja
7,0 g
Sokereita
11,5 g
Kuituja
10,0 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: pari oksaa tuoretta rosmariinia, 3 tl Ras el hanout -mausteseosta, Suolaa, Kuivattua chilliä, Rouhittua mustapippuria, Maapähkinävoita.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli