Vihersalaatti ja aasialainen vinegretti

arvosana5/5

(1)arvio
10 Annosta

30 min

Valmista maukas ja riittoisa salaatti vaikkapa juhlien seisovaan pöytään. Retiisit tuovat salaattiin väriä ja pähkinät rousketta. Aasialaisen vinegretin voit tehdä jo edellisenä päivänä valmiiksi.

Ainekset (10 annosta)

MääräAinesosa
2 - 3 kplerilaista ruukkusalaattia
250 gretiisejä
1 kplkurkku
150 gcashewpähkinöitä

Aasialainen vinegretti

2 kpllimetin mehua
1 dlrypsiöljyä
3 rklhienonnettua tuoretta inkivääriä
3 rklsoijaa
2 rklsokeria
2 rklseesaminsiemeniä
1 kplsilputtu valkosipulinkynsi
1 kpltuore chili

Valmistus

  1. 1

    Huuhtele salaatit ja kuivaa ne. Huuhtele retiisit ja viipaloi ne. Huuhtele ja kuori kurkku. Halkaise kurkku ja koverra siemenet halutessasi pois lusikalla. Viipaloi kurkku ohueksi.

    MääräAinesosa
    2 - 3 kplerilaista ruukkusalaattia
    250 gretiisejä
    1 kplkurkku
  2. 2

    Paahda pähkinät kuivalla pannulla.

    MääräAinesosa
    150 gcashewpähkinöitä
  3. 3

    Yhdistä vinegretin ainekset.

    MääräAinesosa
    1 kpltuore chili
    1 kplsilputtu valkosipulinkynsi
    3 rklhienonnettua tuoretta inkivääriä
    2 rklseesaminsiemeniä
    2 rklsokeria
    3 rklsoijaa
    1 dlrypsiöljyä
    2 kpllimetin mehua
  4. 4

    Annostele salaattivadille kerroksittain salaattia, retiisiä, kurkkua ja pähkinöitä. Kaada päälle vinegretti.

Vinkki: Vinegretin voit valmistaa jo edellisenä päivänä jääkaappiin.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 3 rkl Hienonnettua tuoretta inkivääriä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä