Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Vihersalaatti ja aasialainen vinegretti

Fork and knife
10 Annosta
Fork and knife
10 Annosta
Valmista maukas ja riittoisa salaatti vaikkapa juhlien seisovaan pöytään. Vinegretin voit tehdä jo edellisenä päivänä valmiiksi.

Ainekset

2 - 3 kpl
Erilaista ruukkusalaattia
250 g
Retiisejä
1 kpl
Kurkku
150 g
Cashewpähkinöitä

Aasialainen vinegretti

2 kpl
Limetin mehua
1 dl
Rypsiöljyä
3 rkl
Hienonnettua tuoretta inkivääriä
3 rkl
Soijaa
2 rkl
Sokeria
2 rkl
Seesaminsiemeniä
1 kpl
Silputtu valkosipulinkynsi
1 kpl
Tuore chili

Reseptin ainekset S-kaupoista

Valmistus

1

Huuhtele salaatit ja kuivaa ne. Huuhtele retiisit ja viipaloi ne. Huuhtele ja kuori kurkku. Halkaise kurkku ja koverra siemenet halutessasi pois lusikalla. Viipaloi kurkku ohueksi. Paahda pähkinät kuivalla pannulla. Yhdistä vinegretin ainekset. Annostele salaattivadille kerroksittain salaattia, retiisiä, kurkkua ja pähkinöitä. Kaada päälle vinegretti.

Vinkki! Vinegretin voit valmistaa jo edellisenä päivänä jääkaappiin.

Miltä maistui?
Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.4.2013
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

209

873

19,2 g

1,3 g

4,3 g

3,9 g

3,5 g

3,4 g

0,8 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

3 rkl Hienonnettua tuoretta inkivääriä,

Silputtu valkosipulinkynsi,

Tuore chili.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli