Vihersalaatti ja aasialainen vinegretti | Salaatit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Vihersalaatti ja aasialainen vinegretti

Fork and knife
10 Annosta
Fork and knife
10 Annosta
Valmista maukas ja riittoisa salaatti vaikkapa juhlien seisovaan pöytään. Vinegretin voit tehdä jo edellisenä päivänä valmiiksi.

Ainekset

2 - 3 kpl
Erilaista ruukkusalaattia
250 g
Retiisejä
1 kpl
Kurkku
150 g
Cashewpähkinöitä

aasialainen vinegretti

2 kpl
Limetin mehua
1 dl
Rypsiöljyä
3 rkl
Hienonnettua tuoretta inkivääriä
3 rkl
Soijaa
2 rkl
Sokeria
2 rkl
Seesaminsiemeniä
1 kpl
Silputtu valkosipulinkynsi
1 kpl
Tuore chili

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Huuhtele salaatit ja kuivaa ne. Huuhtele retiisit ja viipaloi ne. Huuhtele ja kuori kurkku. Halkaise kurkku ja koverra siemenet halutessasi pois lusikalla. Viipaloi kurkku ohueksi. Paahda pähkinät kuivalla pannulla. Yhdistä vinegretin ainekset. Annostele salaattivadille kerroksittain salaattia, retiisiä, kurkkua ja pähkinöitä. Kaada päälle vinegretti.

Vinkki! Vinegretin voit valmistaa jo edellisenä päivänä jääkaappiin.

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.4.2013
Muokattu: 4.12.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

873

209

19,2 g

1,3 g

4,3 g

3,9 g

3,5 g

3,4 g

0,8 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

3 rkl Hienonnettua tuoretta inkivääriä,

Silputtu valkosipulinkynsi,

Tuore chili.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli