Vitamiinivispi

Arvostele resepti
6 Annosta

15 min

Raikas vitamiini- ja kuitupitoinen appelsiinivispipuuro tuo auringon kaamokseen ja kesän talven keskelle.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
4 kplappelsiinia
5 dlvettä
1 1/2 dl(täysjyvä)mannasuurimoita
3 - 5 rklhunajaa
1/4 tlsuolaa

Lisäksi

1 kplappelsiini koristeluun

Valmistus

  1. 1

    Pese ja kuivaa yksi appelsiini ja raasta kuoren keltainen osa. Kuori ja lohko appelsiinit sauvasekoittimen kulhoon ja soseuta.

    MääräAinesosa
    4 kplappelsiinia
  2. 2

    Kiehauta vesi kattilassa. Vispaa mannasuurimot veteen ja keitä 3 minuuttia. Sekoita välillä, ettei puuro pala pohjaan. Lisää appelsiinisose ja kuoriraaste ja suola. Kuumenna ja hauduta 5–8 minuuttia. Lisää hunaja.

    MääräAinesosa
    5 dlvettä
    1 1/2 dl(täysjyvä)mannasuurimoita
    1/4 tlsuolaa
    3 - 5 rklhunajaa
  3. 3

    Jäähdytä puuro jääkaappikylmäksi. Vispaa kylmä puuro sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi.

  4. 4

    Tarjoa appelsiinilohkojen kanssa.

    MääräAinesosa
    1 kplappelsiini koristeluun

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Panu Pälviä
24.7.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä