Levitä silakkafileet leikkuulaudalle nahkapuoli alaspäin. Ripottele silakoille suolaa ja pippuria. Kääri silakat rullalle. Nosta rullat vuokaan vieri viereen sauma alaspäin.
Sekoita ranskankerma ja wasabi keskenään. (Maista ja lisää halutessasi wasabia. Wasabeissa on voimakkuuseroja.) Lusikoi seos vuokaan kalojen päälle.
Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Hienonna korianteri ja ripottele se kypsän wasabisilakkavuoan pinnalle.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1182
282
19,8 g
7,3 g
1,3 g
1,3 g
—
24,8 g
1,5 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 rkl wasabia,
ruukkua korianteria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli