Wasabisilakkavuoka

arvosana5/5

(1)arvio
4 Annosta

30 min (josta 10 min aktiivista)

Silakkavuoka maustetaan raikkaasti aasialaisittain wasabilla ja korianterilla. Täyteläisyyttä silakkarullat saavat ranskankermasta. Nauti perunamuusin ja salaatin kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
600 gsilakkafileitä
3/4 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria
150 g(1 prk) ranskankermaa (crème fraîche)
1 rklwasabia
1/2 ruukkua korianteria

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Levitä silakkafileet leikkuulaudalle nahkapuoli alaspäin. Ripottele silakoille suolaa ja pippuria. Kääri silakat rullalle. Nosta rullat vuokaan vieri viereen sauma alaspäin.

    MääräAinesosa
    600 gsilakkafileitä
    1/2 tlmustapippuria
    3/4 tlsuolaa
  2. 2

    Sekoita ranskankerma ja wasabi keskenään. Maista ja lisää halutessasi wasabia. Wasabeissa on voimakkuuseroja. Lusikoi seos vuokaan kalojen päälle.

    MääräAinesosa
    150 g(1 prk) ranskankermaa (crème fraîche)
    1 rklwasabia
  3. 3

    Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

  4. 4

    Hienonna korianteri ja ripottele se kypsän wasabisilakkavuoan pinnalle.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 rkl wasabia, ruukkua korianteria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Panu Pälviä
16.10.2019
|
Päivitetty: 3.10.2025

Samankaltaisia reseptejä