Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Wieninleike

timer-iconNoin 2 tuntia
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Valmista klassinen wieninleike porsaan ulkofileestä.

Ainekset

600 g
Porsaan ulkofileetä

Leivitykseen

1 dl
Vehnäjauhoja
1 tl
Suolaa
Mustapippurirouhetta
2 kpl
Pientä munaa
2 rkl
Vettä
1 dl
Korppujauhoja

Paistamiseen

2 rkl
Margariiniaa tai voita
1 rkl
Öljyä

Lisäksi

Sitruunaviipaleita
4 kpl
Anjovisfileitä
4 kpl
Iso kaprista

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Nosta filee tunniksi huoneenlämpöön.

600 g
Porsaan ulkofileetä
2

Leikkaa viipaleiksi ja nuiji muovikalvon välissä ohuiksi.

3

Sekoita vehnäjauhot ja mausteet lautasella. Riko kananmunat toiselle lautaselle ja vispaa veden kanssa rakenne rikki. Kaada korppujauhot kolmannelle lautaselle.

1 dl
Vehnäjauhoja
1 tl
Suolaa
2 rkl
Vettä
Mustapippurirouhetta
4

Kääntele pihvit jauho-mausteseoksessa, sen jälkeen munassa ja korppujauhoissa.

1 dl
Korppujauhoja
2 kpl
Pientä munaa
5

Kuumenna rasva-öljyseos ja anna hieman ruskistua. Paista leikkeitä kohtalaisella lämmöllä noin 3 minuuttia kummaltakin puolelta.

2 rkl
Margariiniaa tai voita
1 rkl
Öljyä
6

Koristele sitruunaviipaleilla, anjovisfileillä sekä kapriksilla.

Sitruunaviipaleita
4 kpl
Iso kaprista
4 kpl
Anjovisfileitä
Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 24.3.2014
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

517

2161

31,3 g

9,5 g

21,8 g

1,0 g

1,0 g

36,8 g

1,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Suolaa,

Mustapippurirouhetta,

2 rkl Vettä,

Sitruunaviipaleita,

4 kpl Iso kaprista.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli