Wieninleike | Pihvit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Wieninleike

Wieninleike

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Valmista klassinen wieninleike porsaan ulkofileestä.

Ainekset

600 g
Porsaan ulkofileetä

leivitykseen

1 dl
Vehnäjauhoja
1 tl
Suolaa
Mustapippurirouhetta
2 kpl
Pientä munaa
2 rkl
Vettä
1 dl
Korppujauhoja

paistamiseen

2 rkl
Margariiniaa tai voita
1 rkl
Öljyä

lisäksi

Sitruunaviipaleita
4 kpl
Anjovisfileitä
4 kpl
Iso kaprista

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Nosta filee tunniksi huoneenlämpöön.

600 g
Porsaan ulkofileetä
2

Leikkaa viipaleiksi ja nuiji muovikalvon välissä ohuiksi.

3

Sekoita vehnäjauhot ja mausteet lautasella. Riko kananmunat toiselle lautaselle ja vispaa veden kanssa rakenne rikki. Kaada korppujauhot kolmannelle lautaselle.

1 dl
Vehnäjauhoja
1 tl
Suolaa
2 rkl
Vettä
Mustapippurirouhetta
4

Kääntele pihvit jauho-mausteseoksessa, sen jälkeen munassa ja korppujauhoissa.

1 dl
Korppujauhoja
2 kpl
Pientä munaa
5

Kuumenna rasva-öljyseos ja anna hieman ruskistua. Paista leikkeitä kohtalaisella lämmöllä noin 3 minuuttia kummaltakin puolelta.

2 rkl
Margariiniaa tai voita
1 rkl
Öljyä
6

Koristele sitruunaviipaleilla, anjovisfileillä sekä kapriksilla.

Sitruunaviipaleita
4 kpl
Iso kaprista
4 kpl
Anjovisfileitä
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 24.3.2014
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

2161

517

31,3 g

9,5 g

21,8 g

1,0 g

1,0 g

36,8 g

1,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Suolaa,

Mustapippurirouhetta,

2 rkl Vettä,

Sitruunaviipaleita,

4 kpl Iso kaprista.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli