Wieninleike
Noin 2 tuntia

Nappaa talteen!
Valmista klassinen wieninleike porsaan ulkofileestä.
| 600 g | porsaan ulkofileetä |
| Leivitykseen | |
|---|---|
| 1 dl | vehnäjauhoja |
| 1 tl | suolaa |
| mustapippurirouhetta | |
| 2 kpl | pientä munaa |
| 2 rkl | vettä |
| 1 dl | korppujauhoja |
| Paistamiseen | |
| 2 rkl | margariiniaa tai voita |
| 1 rkl | öljyä |
| Lisäksi | |
| sitruunaviipaleita | |
| 4 kpl | anjovisfileitä |
| 4 kpl | iso kaprista |
- 1.
Nosta filee tunniksi huoneenlämpöön.
- 2.
Leikkaa viipaleiksi ja nuiji muovikalvon välissä ohuiksi.
- 3.
Sekoita vehnäjauhot ja mausteet lautasella. Riko kananmunat toiselle lautaselle ja vispaa veden kanssa rakenne rikki. Kaada korppujauhot kolmannelle lautaselle.
- 4.
Kääntele pihvit jauho-mausteseoksessa, sen jälkeen munassa ja korppujauhoissa.
- 5.
Kuumenna rasva-öljyseos ja anna hieman ruskistua. Paista leikkeitä kohtalaisella lämmöllä noin 3 minuuttia kummaltakin puolelta.
- 6.
Koristele sitruunaviipaleilla, anjovisfileillä sekä kapriksilla.
Valmista klassinen wieninleike porsaan ulkofileestä.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 600 g | porsaan ulkofileetä |
Leivitykseen | |
| 1 dl | vehnäjauhoja |
| 1 tl | suolaa |
| mustapippurirouhetta | |
| 2 kpl | pientä munaa |
| 2 rkl | vettä |
| 1 dl | korppujauhoja |
Paistamiseen | |
| 2 rkl | margariiniaa tai voita |
| 1 rkl | öljyä |
Lisäksi | |
| sitruunaviipaleita | |
| 4 kpl | anjovisfileitä |
| 4 kpl | iso kaprista |
Valmistus
- 1
Nosta filee tunniksi huoneenlämpöön.
Määrä Ainesosa 600 g porsaan ulkofileetä - 2
Leikkaa viipaleiksi ja nuiji muovikalvon välissä ohuiksi.
- 3
Sekoita vehnäjauhot ja mausteet lautasella. Riko kananmunat toiselle lautaselle ja vispaa veden kanssa rakenne rikki. Kaada korppujauhot kolmannelle lautaselle.
Määrä Ainesosa 1 dl vehnäjauhoja 1 tl suolaa 2 rkl vettä mustapippurirouhetta - 4
Kääntele pihvit jauho-mausteseoksessa, sen jälkeen munassa ja korppujauhoissa.
Määrä Ainesosa 1 dl korppujauhoja 2 kpl pientä munaa - 5
Kuumenna rasva-öljyseos ja anna hieman ruskistua. Paista leikkeitä kohtalaisella lämmöllä noin 3 minuuttia kummaltakin puolelta.
Määrä Ainesosa 2 rkl margariiniaa tai voita 1 rkl öljyä - 6
Koristele sitruunaviipaleilla, anjovisfileillä sekä kapriksilla.
Määrä Ainesosa sitruunaviipaleita 4 kpl iso kaprista 4 kpl anjovisfileitä
Ravintosisältö
517
Energiaa kcal
2161
Energiaa kj
31,3 g
Rasvaa
9,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
21,8 g
Hiilihydraatteja
1,0 g
Sokereita
1,0 g
Kuituja
36,8 g
Proteiinia
1,0 g
Suolaa
517
Energiaa kcal
2161
Energiaa kj
31,3 g
Rasvaa
9,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
21,8 g
Hiilihydraatteja
1,0 g
Sokereita
1,0 g
Kuituja
36,8 g
Proteiinia
1,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Suolaa, Mustapippurirouhetta, 2 rkl Vettä, Sitruunaviipaleita, 4 kpl Iso kaprista.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























