Wieninleike

arvosana5/5

(1)arvio
4 Annosta

Noin 2 tuntia

Valmista klassinen wieninleike porsaan ulkofileestä.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
600 gporsaan ulkofileetä

Leivitykseen

1 dlvehnäjauhoja
1 tlsuolaa
mustapippurirouhetta
2 kplpientä munaa
2 rklvettä
1 dlkorppujauhoja

Paistamiseen

2 rklmargariiniaa tai voita
1 rklöljyä

Lisäksi

sitruunaviipaleita
4 kplanjovisfileitä
4 kpliso kaprista

Valmistus

  1. 1

    Nosta filee tunniksi huoneenlämpöön.

    MääräAinesosa
    600 gporsaan ulkofileetä
  2. 2

    Leikkaa viipaleiksi ja nuiji muovikalvon välissä ohuiksi.

  3. 3

    Sekoita vehnäjauhot ja mausteet lautasella. Riko kananmunat toiselle lautaselle ja vispaa veden kanssa rakenne rikki. Kaada korppujauhot kolmannelle lautaselle.

    MääräAinesosa
    1 dlvehnäjauhoja
    1 tlsuolaa
    2 rklvettä
    mustapippurirouhetta
  4. 4

    Kääntele pihvit jauho-mausteseoksessa, sen jälkeen munassa ja korppujauhoissa.

    MääräAinesosa
    1 dlkorppujauhoja
    2 kplpientä munaa
  5. 5

    Kuumenna rasva-öljyseos ja anna hieman ruskistua. Paista leikkeitä kohtalaisella lämmöllä noin 3 minuuttia kummaltakin puolelta.

    MääräAinesosa
    2 rklmargariiniaa tai voita
    1 rklöljyä
  6. 6

    Koristele sitruunaviipaleilla, anjovisfileillä sekä kapriksilla.

    MääräAinesosa
    sitruunaviipaleita
    4 kpliso kaprista
    4 kplanjovisfileitä

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Suolaa, Mustapippurirouhetta, 2 rkl Vettä, Sitruunaviipaleita, 4 kpl Iso kaprista.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
SOK
6.9.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä