Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Yrtti-valkosipulisilakat

timer-icon60 min  (josta 40 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Valkosipulilla ja yrteillä ryyditetyt silakat rullataan nurinkurin nahkapuoli sisäänpäin. Tarjoa silakoiden kanssa leipää, jolla herkullisen liemen voi pyyhkiä lautaselta viimeiseen pisaraan asti.

Ainekset

600 g
silakkafileitä (pakaste)
1 1/2 tl
suolaa
1/2 tl
jauhettua valkopippuria
200 g
(1 rs) maustamatonta tuorejuustoa
3 kpl
valkosipulinkynttä
1 kpl
ruukku ruohosipulia
1 kpl
ruukku tilliä
1/2 dl
vettä
1/2 dl
sitruunamehua

Pinnalle

2 kpl
Näkkileipää
1 rkl
Rypsiöljyä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Levitä sulatetut silakkafileet työlaudalle nahkapuoli alaspäin. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Anna maustua 15 minuuttia. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

600 g
silakkafileitä (pakaste)
1 1/2 tl
suolaa
1/2 tl
jauhettua valkopippuria
2

Laita tuorejuusto kulhoon. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja lisää tuorejuuston joukkoon. Hienonna yrtit ja sekoita ne tuorejuustoon.

200 g
(1 rs) maustamatonta tuorejuustoa
3 kpl
valkosipulinkynttä
1 kpl
ruukku tilliä
1 kpl
ruukku ruohosipulia
3

Käännä silakkafileet nahkapuoli ylöspäin. Jaa juustoseos fileille ja pyöritä fileet rulliksi. Asettele rullat tiukasti vierekkäin uunivuokaan (noin 20 x 20 cm). Sekoita vesi ja sitruunamehu ja kaada seos vuokaan. Rouhi näkkileipä ja ripottele silakoiden päälle. Valuta öljy pinnalle.

1/2 dl
vettä
1/2 dl
sitruunamehua
2 kpl
Näkkileipää
1 rkl
Rypsiöljyä
4

Paista uunissa 20 minuuttia. Anna makujen tekeytyä hetki ennen tarjoamista. Tarjoa silakat leivän ja salaatin kera.

Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 18.1.2019
|
Muokattu: 19.3.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

424

1773

31,8 g

13,3 g

6,0 g

2,3 g

1,0 g

26,5 g

3,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 dl vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli