Yrtti-valkosipulisilakat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Yrtti-valkosipulisilakat

Yrtti-valkosipulisilakat

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Valkosipulilla ja yrteillä ryyditetyt silakat rullataan nurinkurin nahkapuoli sisäänpäin. Tarjoa silakoiden kanssa leipää, jolla herkullisen liemen voi pyyhkiä lautaselta viimeiseen pisaraan asti.

Ruokavaliot

Ainekset

600 g
Silakkafileitä (pakaste)
1 1/2 tl
Suolaa
1/2 tl
Jauhettua valkopippuria
1 kpl
(200 g) maustamatonta tuorejuustoa
3 kpl
Valkosipulinkynttä
1 kpl
Ruukku ruohosipulia
1 kpl
Ruukku tilliä
1/2 dl
Vettä
1/2 dl
Sitruunamehua

pinnalle

2 kpl
Näkkileipää
1 rkl
Rypsiöljyä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1
  • Levitä sulatetut silakkafileet työlaudalle nahkapuoli alaspäin. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Anna maustua 15 minuuttia. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  • Laita tuorejuusto kulhoon. Puserra valkosipulit joukkoon. Silppua yrtit ja sekoita ne tuorejuustoon.
  • Käännä silakkafileet nahkapuoli ylöspäin. Jaa juustoseos fileille ja pyöritä fileet rulliksi. Asettele rullat tiukasti vierekkäin uunivuokaan (noin 20 x 20 cm). Sekoita vesi ja sitruunamehu ja kaada seos vuokaan. Rouhi näkkileipä ja ripottele silakoiden päälle. Valuta öljy pinnalle.
  • Paista uunissa 20 minuuttia. Anna makujen tekeytyä hetki ennen tarjoamista. Tarjoa silakat leivän ja salaatin kera.

Katso myös

Espanjalainen valkosipuli-leipäkeitto

Juustoinen silakkavuoka

2

Laita tuorejuusto kulhoon. Puserra valkosipulit joukkoon. Silppua yrtit ja sekoita ne tuorejuustoon.

1 kpl
(200 g) maustamatonta tuorejuustoa
3 kpl
Valkosipulinkynttä
1 kpl
Ruukku tilliä
1 kpl
Ruukku ruohosipulia
3

Käännä silakkafileet nahkapuoli ylöspäin. Jaa juustoseos fileille ja pyöritä fileet rulliksi. Asettele rullat tiukasti vierekkäin uunivuokaan (noin 20 x 20 cm). Sekoita vesi ja sitruunamehu ja kaada seos vuokaan. Rouhi näkkileipä ja ripottele silakoiden päälle. Valuta öljy pinnalle.

1/2 dl
Vettä
1/2 dl
Sitruunamehua
2 kpl
Näkkileipää
1 rkl
Rypsiöljyä
4

Paista uunissa 20 minuuttia. Anna makujen tekeytyä hetki ennen tarjoamista. Tarjoa silakat leivän ja salaatin kera.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 17.9.2018
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1178

282

18,3 g

4,3 g

3,8 g

0,5 g

0,8 g

24,8 g

0,4 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1,5 tl Suolaa,

0,5 tl Jauhettua valkopippuria,

Valkosipulinkynttä,

Ruukku ruohosipulia,

0,5 dl Vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli