Yrtti-valkosipulisilakat

Arvostele resepti
4 Annosta

60 min (josta 40 min aktiivista)

Valkosipulilla ja yrteillä ryyditetyt silakat rullataan nurinkurin nahkapuoli sisäänpäin. Tarjoa silakoiden kanssa leipää, jolla herkullisen liemen voi pyyhkiä lautaselta viimeiseen pisaraan asti.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
600 gsilakkafileitä (pakaste)
1 1/2 tlsuolaa
1/2 tljauhettua valkopippuria
200 g(1 rs) maustamatonta tuorejuustoa
3 kplvalkosipulinkynttä
1 kplruukku ruohosipulia
1 kplruukku tilliä
1/2 dlvettä
1/2 dlsitruunamehua

Pinnalle

2 kplnäkkileipää
1 rklrypsiöljyä

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Levitä sulatetut silakkafileet työlaudalle nahkapuoli alaspäin. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Anna maustua 15 minuuttia. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

    MääräAinesosa
    600 gsilakkafileitä (pakaste)
    1 1/2 tlsuolaa
    1/2 tljauhettua valkopippuria
  2. 2

    Laita tuorejuusto kulhoon. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja lisää tuorejuuston joukkoon. Hienonna yrtit ja sekoita ne tuorejuustoon.

    MääräAinesosa
    200 g(1 rs) maustamatonta tuorejuustoa
    3 kplvalkosipulinkynttä
    1 kplruukku tilliä
    1 kplruukku ruohosipulia
  3. 3

    Käännä silakkafileet nahkapuoli ylöspäin. Jaa juustoseos fileille ja pyöritä fileet rulliksi. Asettele rullat tiukasti vierekkäin uunivuokaan (noin 20 x 20 cm). Sekoita vesi ja sitruunamehu ja kaada seos vuokaan. Rouhi näkkileipä ja ripottele silakoiden päälle. Valuta öljy pinnalle.

    MääräAinesosa
    1/2 dlvettä
    1/2 dlsitruunamehua
    2 kplnäkkileipää
    1 rklrypsiöljyä
  4. 4

    Paista uunissa 20 minuuttia. Anna makujen tekeytyä hetki ennen tarjoamista. Tarjoa silakat leivän ja salaatin kera.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 dl vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
18.1.2019
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä