Yrtti-valkosipulisilakat
60 min (josta 40 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Valkosipulilla ja yrteillä ryyditetyt silakat rullataan nurinkurin nahkapuoli sisäänpäin. Tarjoa silakoiden kanssa leipää, jolla herkullisen liemen voi pyyhkiä lautaselta viimeiseen pisaraan asti.
| 600 g | silakkafileitä (pakaste) |
| 1 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | jauhettua valkopippuria |
| 200 g | (1 rs) maustamatonta tuorejuustoa |
| 3 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 kpl | ruukku ruohosipulia |
| 1 kpl | ruukku tilliä |
| 1/2 dl | vettä |
| 1/2 dl | sitruunamehua |
| Pinnalle | |
|---|---|
| 2 kpl | näkkileipää |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
- 1.
Levitä sulatetut silakkafileet työlaudalle nahkapuoli alaspäin. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Anna maustua 15 minuuttia. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
- 2.
Laita tuorejuusto kulhoon. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja lisää tuorejuuston joukkoon. Hienonna yrtit ja sekoita ne tuorejuustoon.
- 3.
Käännä silakkafileet nahkapuoli ylöspäin. Jaa juustoseos fileille ja pyöritä fileet rulliksi. Asettele rullat tiukasti vierekkäin uunivuokaan (noin 20 x 20 cm). Sekoita vesi ja sitruunamehu ja kaada seos vuokaan. Rouhi näkkileipä ja ripottele silakoiden päälle. Valuta öljy pinnalle.
- 4.
Paista uunissa 20 minuuttia. Anna makujen tekeytyä hetki ennen tarjoamista. Tarjoa silakat leivän ja salaatin kera.
Yrtti-valkosipulisilakat
Valkosipulilla ja yrteillä ryyditetyt silakat rullataan nurinkurin nahkapuoli sisäänpäin. Tarjoa silakoiden kanssa leipää, jolla herkullisen liemen voi pyyhkiä lautaselta viimeiseen pisaraan asti.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 600 g | silakkafileitä (pakaste) |
| 1 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | jauhettua valkopippuria |
| 200 g | (1 rs) maustamatonta tuorejuustoa |
| 3 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 kpl | ruukku ruohosipulia |
| 1 kpl | ruukku tilliä |
| 1/2 dl | vettä |
| 1/2 dl | sitruunamehua |
Pinnalle | |
| 2 kpl | näkkileipää |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Levitä sulatetut silakkafileet työlaudalle nahkapuoli alaspäin. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Anna maustua 15 minuuttia. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
Määrä Ainesosa 600 g silakkafileitä (pakaste) 1 1/2 tl suolaa 1/2 tl jauhettua valkopippuria - 2
Laita tuorejuusto kulhoon. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja lisää tuorejuuston joukkoon. Hienonna yrtit ja sekoita ne tuorejuustoon.
Määrä Ainesosa 200 g (1 rs) maustamatonta tuorejuustoa 3 kpl valkosipulinkynttä 1 kpl ruukku tilliä 1 kpl ruukku ruohosipulia - 3
Käännä silakkafileet nahkapuoli ylöspäin. Jaa juustoseos fileille ja pyöritä fileet rulliksi. Asettele rullat tiukasti vierekkäin uunivuokaan (noin 20 x 20 cm). Sekoita vesi ja sitruunamehu ja kaada seos vuokaan. Rouhi näkkileipä ja ripottele silakoiden päälle. Valuta öljy pinnalle.
Määrä Ainesosa 1/2 dl vettä 1/2 dl sitruunamehua 2 kpl näkkileipää 1 rkl rypsiöljyä - 4
Paista uunissa 20 minuuttia. Anna makujen tekeytyä hetki ennen tarjoamista. Tarjoa silakat leivän ja salaatin kera.
Ravintosisältö
424
Energiaa kcal
1773
Energiaa kj
31,8 g
Rasvaa
13,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
6,0 g
Hiilihydraatteja
2,3 g
Sokereita
1,0 g
Kuituja
26,5 g
Proteiinia
3,3 g
Suolaa
424
Energiaa kcal
1773
Energiaa kj
31,8 g
Rasvaa
13,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
6,0 g
Hiilihydraatteja
2,3 g
Sokereita
1,0 g
Kuituja
26,5 g
Proteiinia
3,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 dl vettä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























