Yrttinen fileerulla

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
600 - 700 gnaudan fileetä
suolaa
rouhittua mustapippuria
öljyä tai margariinia paistamiseen

Täyte:

150 gmaustamatonta tuorejuustoa
1 dltuoreita yrttejä silputtuna, esim. persilja, basilika, ruohosipuli
5 kplaurinkokuivattua tomaattia

Valmistus

  1. 1

    Kuivaa filee ja poista siitä paksut kalvot. Halkaise fileetä pituussuunnassa niin, että voit avata sen. Nuiji lihaa ohuemmaksi. Yhdistä silputut yrtit ja tomaatit notkistetun tuorejuuston sekaan. Levitä täyte tasaisesti fileen sisäpinnalle ja kääri filee rullalle. Sido se vielä kiinni narulla. Kuumenna pannu rasva ja ruskista filee siinä molemmin puolin. Hiero pintaan suolaa ja pippuria ja sulje paistopussiin. Kypsennä fileetä 175 asteessa fileen koosta riippuen noin tunnin ajan, kunnes se on kypsää. Anna lihan vetäytyä noin 10 minuuttia uunista ottamisen jälkeen ennen leikkaamista. Tarjoa esimerkiksi yrteillä ja paistetuilla sienillä maustetun riisin kanssa.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Resepti:
Marja Samuli
Kuvat:
Timo Viljakainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025