Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Arkenakin ehtii herkutella — katso 5 + 1 helppoa ohjetta akuuttiin jälkiruokanälkään

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 10.10.2022
|
Muokattu: 10.10.2022
Helpot hedelmäpaistokset, parin aineksen pehmikset ja supernopeat kolmen aineksen keksit pelastavat, kun arkena tekee mieli jälkkäriä.

Paista helppo hedelmäpaistos

Kotimaiset omenat ja päärynät ovat jälkkäriherkkujen aatelia. Leipoessa päärynöistä voi tehdä samoja herkkuja kuin omenoistakin. Ne maistuvat jälkiruoaksi myös sellaisenaan, mutta erityisen hyvin ne sopivat helposti valmistuviin paistoksiin.

Kokeile paistoksessa päärynän kanssa luontaista makeutta tuovaa banaania. Myös perinteinen omenapaistos maistuu aina ja valmistuu näppärästi myös arkena. Tarjoile hedelmäpaistokset valmiin vaniljakastikkeen kera.

Kokoa jälkkäri lasiin

Laseihin kerrostetut herkut valmistuvat pikavauhdilla. Kokoa lasiin juustokakun makuja ja koristele kotimaisilla marjoilla, tai kasaa lasiin kerroksittain rahkavaahtoa, hilloa tai vaikka lemon curd –tahnaa. Jos tykkäät pipareista, mausta parin aineksen helppo suklaavanukas piparimurulla. Voit myös ennakoida seuraavan illan makeannälkää ja keittää kermasta pehmeän pannacottan jääkaappiin odottelemaan.

Tee kolmen aineksen keksejä

Jos keksihammasta kolottaa, mutta aikaa on vain vähän, kannattaa kokeilla kolmen aineksen kaurakeksejä. Banaanista, suklaasta ja kaurasta tehdyt pikakeksit valmistuvat vartissa ja sopivat myös vegaaneille ja gluteenitonta ruokavaliota noudattaville. Helpot keksit on kiva tehdä vaikka lasten kanssa yhdessä puuhaillen.

Surauta hyvää tekevä pehmis

Edullinen ja terveellinen pehmis syntyy arkena vain muutamasta raaka-aineesta ilman lisättyä sokeria. Käytä pehmiksen pohjana banaania ja tilkka maitoa tai jogurttia sekä lempimarjojasi.

Pehmikset ovat myös mainio tapa ehkäistä ruokahävikkiä: parin aineksen pehmiksiin käyvät parhaiten ruskeapilkkuiset, jo tiensä päässä olevat banaanit. Hyödynnä myös pakastimen pohjalle jääneet pakastemarjat.