Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Upeita herkkuja vähällä vaivalla – valloittavimmat jälkiruoat tehdään nyt laseihin

Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 16.3.2022
|
Muokattu: 20.4.2023
Välty ylimääräiseltä kiireeltä ja kokoa jälkiruoka laseihin jo hyvissä ajoin etukäteen! Laseihin kerrostetut suklaiset herkut, juustokakut ja raikkaat rahkajälkkärit kruunaavat aterian. Kun teet jälkiruoat kannellisiin astioihin, saat niistä myös mainion piknik-tarjottavan tai iltapäiväkahviherkun kiireisen työpäivän iloksi.

Suu hymyyn hedelmillä

Raikkaat hedelmät tuovat toivottua kirpeyttä ja keveyttä makeisiin jälkiruokiin.

Englantilainen super helppo herkku Eton Mess muistuttaa pappilan hätävaraa. Rapea marenki ja pehmeä kermavaahto yhdistyvät herkullisen punaisiin mansikoihin ja raikkaaseen kiiviin.

Kuohkea sitruunarahka valmistuu laseihin käden käänteessä valmiin lemon curd -tahnan avulla ja sopii esimerkiksi pääsiäispöydän pieneksi makeaksi.

Valkosuklaa-veriappelsiinimousse saa runsaasti makua uunissa paahdetusta valkosuklaasta. Saat jälkiruoasta erityisen kauniin, kun kokoat moussen kerroksittain lasiin tuoreiden veriappelsiinin palojen kanssa.

Perinteinen persikkarahka kohoaa uudelle tasolle, kun teet sen pehmeästä vaniljavaahdosta.

Kokoa juustokakku uudella tavalla

Juustokakku on jälkkäreiden ystävän ikisuosikki, joka maistuu ihanalle niin limellä, mustikoilla kuin suklaallakin maustettuna. Kokeile uutta tapaa nauttia lempijuustokakkuasi ja kokoa se näyttävästi kerroksittain laseihin. Juustokakun tarjoaminen lasissa nopeuttaa sen valmistusta huomattavasti, sillä liivatetta tai uunia ei tarvita lainkaan. Koristele nopeasti valmistuva upea herkku makusi mukaan hedelmäviipaleilla, tuoreilla marjoilla tai suklaarouheella.

Suklaiset unelmat lasissa

Valloittavat, täyteläiset suklaaherkut pääsevät oikeuksiinsa kauniisiin laseihin koottuna. Perinteinen suklaakiisseli muuttuu lasista tarjoiltuna astetta juhlavammaksi ja piparkakulla maustettu suklaarahka taipuu moneen sesonkiin, jos vaihdat reseptin piparit vaikkapa suklaakekseihin.

Pehmoista pannacottaa

Pilvenpehmeä pannacotta valmistuu helposti keitetystä kermasta. Sen makupareiksi sopivat erityisen hyvin hedelmät ja marjat, mutta kokeile rohkeasti myös uusia yhdistelmiä, kuten lakritsia. Tee pannacotta jääkaappiin tekeytymään jo edellisenä päivänä.