Lakritsipannacotta

arvosana5/5

(3)arviota
4 Annosta

Useita tunteja (josta 15 min aktiivista)

Suussa sulava lakritsinystävän jälkiruoka valmistuu vain neljästä raaka-aineesta. Helppo pannacotta syntyy nopeasti ja sen voi valmistaa jo edellisenä päivänä.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 1/2 kplliivatelehteä
76 g(4 kpl) lakritsitoffeepatukkaa (kick)
2 dl(1 prk) kuohukermaa
1 dlmaitoa

LISÄKSI

kotimaisia vadelmia (pakaste)

Valmistus

  1. 1

    Anna liivatelehtien liota kylmässä vedessä 5 minuuttia. Paloittele patukat ja siirrä kattilaan kerman kanssa. Kuumenna hiljalleen välillä puulastalla sekoitellen, kunnes patukat sulavat.

    MääräAinesosa
    1 1/2 kplliivatelehteä
    76 g(4 kpl) lakritsitoffeepatukkaa (kick)
    2 dl(1 prk) kuohukermaa
  2. 2

    Lisää kuiviksi puristetut liivatelehdet. Sekoita joukkoon maito. Kaada tarjoiluastioihin ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai yön yli.

    MääräAinesosa
    1 dlmaitoa
  3. 3

    Anna vadelmien sulaa jääkaapissa. Lusikoi vadelmat hyytyneen pannacotan pinnalle.

    MääräAinesosa
    kotimaisia vadelmia (pakaste)

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1.5 kpl liivatelehteä, kotimaisia vadelmia (pakaste).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
18.11.2020
|
Päivitetty: 3.10.2025

Samankaltaisia reseptejä