Murskaa keksit muovipussissa kaulimella ja jaa murut laseihin.
Huuhtele, perkaa ja lohko mansikat. Huuhtele ja paloittele raparperi. Laita raparperi pieneen kattilaan, lisää sokeri ja vesi. Keitä hiljalleen, välillä sekoittaen, noin 5 minuuttia, kunnes raparperit ovat pehmenneet. Kaada pehmeät raparperit kulhoon, lisää mansikat ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja siirrä jääkaappiin.
Sulata paloiteltu valkosuklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Anna jäähtyä hetki. Sekoita mascarpone ja vaniljasokeri kulhossa sähkövatkaimella. Lisää suklaa koko ajan sekoittaen. Vatkaa kerma toisessa kulhossa pehmeäksi vaahdoksi ja kääntele varovasti täytteeseen. Lusikoi tai pursota täyte keksimurun päälle. Nosta lasit peitettyinä jääkaappiin ja anna jähmettyä vähintään puoli tuntia.
Lusikoi täytteen päälle kerros mansikka-raparperisosetta. Koristele annokset tuoreilla mansikoilla.
Vinkki: Oikaise käyttämällä valmista marja- tai hedelmäsosetta.
Vinkki: Voit pakastaa ylijääneen raparperin.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
471
1973
37,3 g
23,8 g
27,7 g
21,5 g
1,3 g
5,5 g
0,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
mansikoita.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli