Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Juustokakku lasissa

timer-icon60 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
6 Annosta
Kesän maistuvin juustokakku valmistuu ilman uunia ja liivatetta. Helpot tarjoilulaseihin kootut juustokakut ovat varma hitti kevään pienissä juhlissa. Voit myös koota juustokakut kannellisiin lasipurkkeihin ja napata mukaan piknikille.

Ainekset

90 g
(6 kpl) digestivekeksejä

Mansikka-raparperisose

125 g
mansikoita (noin 2,5 dl lohkottuna)
125 g
raparperia (noin 2 dl paloiteltuna)
2 rkl
sokeria
1 rkl
vettä

Valkosuklaatäyte

100 g
valkosuklaata
250 g
(1 rs) mascarponejuustoa
1 tl
vaniljasokeria
2 dl
vispikermaa

Koristeluun

mansikoita

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Murskaa keksit muovipussissa kaulimella ja jaa murut laseihin.

90 g
(6 kpl) digestivekeksejä
2

Huuhtele, perkaa ja lohko mansikat. Huuhtele ja paloittele raparperi. Laita raparperi pieneen kattilaan, lisää sokeri ja vesi. Keitä hiljalleen, välillä sekoittaen, noin 5 minuuttia, kunnes raparperit ovat pehmenneet. Kaada pehmeät raparperit kulhoon, lisää mansikat ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja siirrä jääkaappiin.

125 g
mansikoita (noin 2,5 dl lohkottuna)
125 g
raparperia (noin 2 dl paloiteltuna)
2 rkl
sokeria
1 rkl
vettä
3

Sulata paloiteltu valkosuklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Anna jäähtyä hetki. Sekoita mascarpone ja vaniljasokeri kulhossa sähkövatkaimella. Lisää suklaa koko ajan sekoittaen. Vatkaa kerma toisessa kulhossa pehmeäksi vaahdoksi ja kääntele varovasti täytteeseen. Lusikoi tai pursota täyte keksimurun päälle. Nosta lasit peitettyinä jääkaappiin ja anna jähmettyä vähintään puoli tuntia.

100 g
valkosuklaata
250 g
(1 rs) mascarponejuustoa
1 tl
vaniljasokeria
2 dl
vispikermaa
4

Lusikoi täytteen päälle kerros mansikka-raparperisosetta. Koristele annokset tuoreilla mansikoilla.

mansikoita

Vinkki: Oikaise käyttämällä valmista marja- tai hedelmäsosetta.

Vinkki: Voit pakastaa ylijääneen raparperin.

Miltä maistui?(8 arviota)
Resepti:
Oona, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 22.4.2021
|
Muokattu: 4.6.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

471

1973

37,3 g

23,8 g

27,7 g

21,5 g

1,3 g

5,5 g

0,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

mansikoita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli