Juustokakku lasissa
60 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Kesän maistuvin juustokakku valmistuu ilman uunia ja liivatetta. Helpot tarjoilulaseihin kootut juustokakut ovat varma hitti kevään pienissä juhlissa. Voit myös koota juustokakut kannellisiin lasipurkkeihin ja napata mukaan piknikille.
| 90 g | (6 kpl) digestivekeksejä |
| Mansikka-raparperisose | |
|---|---|
| 125 g | mansikoita (noin 2,5 dl lohkottuna) |
| 125 g | raparperia (noin 2 dl paloiteltuna) |
| 2 rkl | sokeria |
| 1 rkl | vettä |
| Valkosuklaatäyte | |
| 100 g | valkosuklaata |
| 250 g | (1 rs) mascarponejuustoa |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 2 dl | vispikermaa |
| Koristeluun | |
| mansikoita | |
- 1.
Murskaa keksit muovipussissa kaulimella ja jaa murut laseihin.
- 2.
Huuhtele, perkaa ja lohko mansikat. Huuhtele ja paloittele raparperi. Laita raparperi pieneen kattilaan, lisää sokeri ja vesi. Keitä hiljalleen, välillä sekoittaen, noin 5 minuuttia, kunnes raparperit ovat pehmenneet. Kaada pehmeät raparperit kulhoon, lisää mansikat ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja siirrä jääkaappiin.
- 3.
Sulata paloiteltu valkosuklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Anna jäähtyä hetki. Sekoita mascarpone ja vaniljasokeri kulhossa sähkövatkaimella. Lisää suklaa koko ajan sekoittaen. Vatkaa kerma toisessa kulhossa pehmeäksi vaahdoksi ja kääntele varovasti täytteeseen. Lusikoi tai pursota täyte keksimurun päälle. Nosta lasit peitettyinä jääkaappiin ja anna jähmettyä vähintään puoli tuntia.
- 4.
Lusikoi täytteen päälle kerros mansikka-raparperisosetta. Koristele annokset tuoreilla mansikoilla.
Juustokakku lasissa
arvosana5/5
60 min (josta 15 min aktiivista)
Kesän maistuvin juustokakku valmistuu ilman uunia ja liivatetta. Helpot tarjoilulaseihin kootut juustokakut ovat varma hitti kevään pienissä juhlissa. Voit myös koota juustokakut kannellisiin lasipurkkeihin ja napata mukaan piknikille.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 90 g | (6 kpl) digestivekeksejä |
Mansikka-raparperisose | |
| 125 g | mansikoita (noin 2,5 dl lohkottuna) |
| 125 g | raparperia (noin 2 dl paloiteltuna) |
| 2 rkl | sokeria |
| 1 rkl | vettä |
Valkosuklaatäyte | |
| 100 g | valkosuklaata |
| 250 g | (1 rs) mascarponejuustoa |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 2 dl | vispikermaa |
Koristeluun | |
| mansikoita | |
Valmistus
- 1
Murskaa keksit muovipussissa kaulimella ja jaa murut laseihin.
Määrä Ainesosa 90 g (6 kpl) digestivekeksejä - 2
Huuhtele, perkaa ja lohko mansikat. Huuhtele ja paloittele raparperi. Laita raparperi pieneen kattilaan, lisää sokeri ja vesi. Keitä hiljalleen, välillä sekoittaen, noin 5 minuuttia, kunnes raparperit ovat pehmenneet. Kaada pehmeät raparperit kulhoon, lisää mansikat ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja siirrä jääkaappiin.
Määrä Ainesosa 125 g mansikoita (noin 2,5 dl lohkottuna) 125 g raparperia (noin 2 dl paloiteltuna) 2 rkl sokeria 1 rkl vettä - 3
Sulata paloiteltu valkosuklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Anna jäähtyä hetki. Sekoita mascarpone ja vaniljasokeri kulhossa sähkövatkaimella. Lisää suklaa koko ajan sekoittaen. Vatkaa kerma toisessa kulhossa pehmeäksi vaahdoksi ja kääntele varovasti täytteeseen. Lusikoi tai pursota täyte keksimurun päälle. Nosta lasit peitettyinä jääkaappiin ja anna jähmettyä vähintään puoli tuntia.
Määrä Ainesosa 100 g valkosuklaata 250 g (1 rs) mascarponejuustoa 1 tl vaniljasokeria 2 dl vispikermaa - 4
Lusikoi täytteen päälle kerros mansikka-raparperisosetta. Koristele annokset tuoreilla mansikoilla.
Määrä Ainesosa mansikoita
Vinkki: Oikaise käyttämällä valmista marja- tai hedelmäsosetta.
Vinkki: Voit pakastaa ylijääneen raparperin.
Ravintosisältö
471
Energiaa kcal
1973
Energiaa kj
37,3 g
Rasvaa
23,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
27,7 g
Hiilihydraatteja
21,5 g
Sokereita
1,3 g
Kuituja
5,5 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
471
Energiaa kcal
1973
Energiaa kj
37,3 g
Rasvaa
23,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
27,7 g
Hiilihydraatteja
21,5 g
Sokereita
1,3 g
Kuituja
5,5 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: mansikoita.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























