Kokeile monelle maistuvaa kinkkupiirakkaa ja tee siitä oivallinen pizzan ja piirakan välimuoto. Valmista piirakan pohjaksi hiivataikina, joka saa kohota täytteen valmistamisen ajan. Täytteeseen laitetaan palvikinkun lisäksi kuutioitua paprikaa ja raastettua kesäkurpitsaa, joka tekee piirakasta mehevän.
Mausta ruokaisa jauhelihapiirakka ndujalla eli italialaisella salamilevitteellä. Levite tuo piirakkaan tulisuutta ja sitä on helppo lisätä täytteeseen oman maun mukaan. Jauhelihan lisäksi piirakassa maistuvat herkkusienet, paprika ja juusto. Pehmeä pizzapohjan tyylinen pohja tasapainottaa mausteisen täytteen makua.
Käden käänteessä valmistuvan lohipiirakan pohjana toimii valmis lehtitaikina. Sen päälle levitetään kahta juustoa ja smetanaa sisältävä täyte sekä paloiteltua kylmä- tai lämminsavulohta. Viimeistele piirakka vielä tuoreella tillillä ennen herkuttelua.
Tämän vuohenjuustopiirakan herkullisuus piilee kauraisessa pohjassa ja tomaateissa, joita on täytteessä kahdessa eri muodossa, aurinkokuivattuna ja pikapaahdettuna. Aromia piirakka saa tuoreesta basilikasta, jota kannattaa ripotella myös piirakan koristeeksi. Tarjoa piirakka haaleaksi jäähtyneenä, jolloin sen maku ja rakenne ovat parhaimmillaan.
Tilaa Yhteishyvän uutiskirje, niin saat ajankohtaiset reseptit ja arkea helpottavat vinkit suoraan sähköpostiisi.