Kauraisa tomaatti-vuohenjuustopiirakka

arvosana4/5

(3)arviota
15 Palaa

Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Tämän tomaattipiirakan juju piilee maukkaassa kaurapohjassa ja pikapaahdetuissa tomaateissa. Tomaatti-vuohenjuustopiirakka sopii mainiosti juhlapöytään tai kaveriporukan brunssille, sillä piirakkasta tulee uunipellillisen kokoinen.

Ainekset

MääräAinesosa

Pohja

250 gmargariinia
5 dlvehnäjauhoja
3 dlkaurahiutaleita
1 tlsuolaa
1 tlleivinjauhetta
2 - 3 rklkylmää vettä

Täyte

400 gminitomaatteja
1 kplnippu kevätsipulia
200 gaurinkokuivattuja tomaatteja
1/2 kplruukkua basilikaa
150 g(1 ps) emmentaljuustoraastetta
450 g(3 rs, à 150 g) pehmeää vuohenmaitojuustoa
4 kplkananmunaa
400 g(2 prk) kermaviiliä
1/2 tlmustapippuria
1 tlsuolaa

Pinnalle

1/2 kplruukkua basilikaa

Valmistus (Uuni 150°C)

  1. 1

    Kuumenna uuni 150 asteeseen. Halkaise tomaatit ja pane ne uunivuokaan leikkuupinta ylöspäin. Mausta tomaatit ripauksella suolaa, sokeria ja mustapippuria. Pane tomaatit uuniin ja anna paahtua noin 35 minuuttia.

    MääräAinesosa
    400 gminitomaatteja
    1 tlsuolaa
    1/2 tlmustapippuria
  2. 2

    Valmista taikina. Nypi paloiteltu rasva ja vehnäjauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää muut kuivat aineet ja sekoita hyvin. Lisää lopuksi kylmä vesi ja sekoita tasaiseksi.  Anna taikinan levätä jääkaapissa 15–30 minuuttia. Painele taikina jauhotetuin käsin leivinpaperilla päällystetyn uunipellin pohjalle ja reunoille.

    MääräAinesosa
    250 gmargariinia
    5 dlvehnäjauhoja
    3 dlkaurahiutaleita
    1 tlleivinjauhetta
    1 tlsuolaa
    2 - 3 rklkylmää vettä
  3. 3

    Hienonna kevätsipulit, aurinkokuivatut tomaatit ja basilika. Ripottele puolet juustoraasteesta sekä kevätsipulit ja basilika piirakkapohjalle. Notkista vuohenjuusto kulhossa. Lisää aurinkotomaatit, kananmunat, kermaviili, mustapippuri ja suola. Sekoita tasaiseksi ja kaada seos pohjan päälle. Ripottele pinnalle loput juustoraasteesta. Lisää päälle paahdetut tomaatit.

    MääräAinesosa
    1 kplnippu kevätsipulia
    200 gaurinkokuivattuja tomaatteja
    1/2 kplruukkua basilikaa
    150 g(1 ps) emmentaljuustoraastetta
    450 g(3 rs, à 150 g) pehmeää vuohenmaitojuustoa
    4 kplkananmunaa
    400 g(2 prk) kermaviiliä
    1/2 tlmustapippuria
    1 tlsuolaa
  4. 4

    Nosta uunin lämpö 200-asteeseen. Paista piirakkaa uunin alatasolla noin 35 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä haaleaksi. Viimeistele basilikalla.

    MääräAinesosa
    1/2 kplruukkua basilikaa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Suolaa, 1 tl Leivinjauhetta, 2 - 3 rkl Kylmää vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
12.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä