Kauraisa tomaatti-vuohenjuustopiirakka
Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Tämän tomaattipiirakan juju piilee maukkaassa kaurapohjassa ja pikapaahdetuissa tomaateissa. Tomaatti-vuohenjuustopiirakka sopii mainiosti juhlapöytään tai kaveriporukan brunssille, sillä piirakkasta tulee uunipellillisen kokoinen.
| Pohja | |
|---|---|
| 250 g | margariinia |
| 5 dl | vehnäjauhoja |
| 3 dl | kaurahiutaleita |
| 1 tl | suolaa |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 2 - 3 rkl | kylmää vettä |
| Täyte | |
| 400 g | minitomaatteja |
| 1 kpl | nippu kevätsipulia |
| 200 g | aurinkokuivattuja tomaatteja |
| 1/2 kpl | ruukkua basilikaa |
| 150 g | (1 ps) emmentaljuustoraastetta |
| 450 g | (3 rs, à 150 g) pehmeää vuohenmaitojuustoa |
| 4 kpl | kananmunaa |
| 400 g | (2 prk) kermaviiliä |
| 1/2 tl | mustapippuria |
| 1 tl | suolaa |
| Pinnalle | |
| 1/2 kpl | ruukkua basilikaa |
- 1.
Kuumenna uuni 150 asteeseen. Halkaise tomaatit ja pane ne uunivuokaan leikkuupinta ylöspäin. Mausta tomaatit ripauksella suolaa, sokeria ja mustapippuria. Pane tomaatit uuniin ja anna paahtua noin 35 minuuttia.
- 2.
Valmista taikina. Nypi paloiteltu rasva ja vehnäjauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää muut kuivat aineet ja sekoita hyvin. Lisää lopuksi kylmä vesi ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan levätä jääkaapissa 15–30 minuuttia. Painele taikina jauhotetuin käsin leivinpaperilla päällystetyn uunipellin pohjalle ja reunoille.
- 3.
Hienonna kevätsipulit, aurinkokuivatut tomaatit ja basilika. Ripottele puolet juustoraasteesta sekä kevätsipulit ja basilika piirakkapohjalle. Notkista vuohenjuusto kulhossa. Lisää aurinkotomaatit, kananmunat, kermaviili, mustapippuri ja suola. Sekoita tasaiseksi ja kaada seos pohjan päälle. Ripottele pinnalle loput juustoraasteesta. Lisää päälle paahdetut tomaatit.
- 4.
Nosta uunin lämpö 200-asteeseen. Paista piirakkaa uunin alatasolla noin 35 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä haaleaksi. Viimeistele basilikalla.
Kauraisa tomaatti-vuohenjuustopiirakka
arvosana4/5
Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)
Tämän tomaattipiirakan juju piilee maukkaassa kaurapohjassa ja pikapaahdetuissa tomaateissa. Tomaatti-vuohenjuustopiirakka sopii mainiosti juhlapöytään tai kaveriporukan brunssille, sillä piirakkasta tulee uunipellillisen kokoinen.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pohja | |
| 250 g | margariinia |
| 5 dl | vehnäjauhoja |
| 3 dl | kaurahiutaleita |
| 1 tl | suolaa |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 2 - 3 rkl | kylmää vettä |
Täyte | |
| 400 g | minitomaatteja |
| 1 kpl | nippu kevätsipulia |
| 200 g | aurinkokuivattuja tomaatteja |
| 1/2 kpl | ruukkua basilikaa |
| 150 g | (1 ps) emmentaljuustoraastetta |
| 450 g | (3 rs, à 150 g) pehmeää vuohenmaitojuustoa |
| 4 kpl | kananmunaa |
| 400 g | (2 prk) kermaviiliä |
| 1/2 tl | mustapippuria |
| 1 tl | suolaa |
Pinnalle | |
| 1/2 kpl | ruukkua basilikaa |
Valmistus (Uuni 150°C)
- 1
Kuumenna uuni 150 asteeseen. Halkaise tomaatit ja pane ne uunivuokaan leikkuupinta ylöspäin. Mausta tomaatit ripauksella suolaa, sokeria ja mustapippuria. Pane tomaatit uuniin ja anna paahtua noin 35 minuuttia.
Määrä Ainesosa 400 g minitomaatteja 1 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria - 2
Valmista taikina. Nypi paloiteltu rasva ja vehnäjauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää muut kuivat aineet ja sekoita hyvin. Lisää lopuksi kylmä vesi ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan levätä jääkaapissa 15–30 minuuttia. Painele taikina jauhotetuin käsin leivinpaperilla päällystetyn uunipellin pohjalle ja reunoille.
Määrä Ainesosa 250 g margariinia 5 dl vehnäjauhoja 3 dl kaurahiutaleita 1 tl leivinjauhetta 1 tl suolaa 2 - 3 rkl kylmää vettä - 3
Hienonna kevätsipulit, aurinkokuivatut tomaatit ja basilika. Ripottele puolet juustoraasteesta sekä kevätsipulit ja basilika piirakkapohjalle. Notkista vuohenjuusto kulhossa. Lisää aurinkotomaatit, kananmunat, kermaviili, mustapippuri ja suola. Sekoita tasaiseksi ja kaada seos pohjan päälle. Ripottele pinnalle loput juustoraasteesta. Lisää päälle paahdetut tomaatit.
Määrä Ainesosa 1 kpl nippu kevätsipulia 200 g aurinkokuivattuja tomaatteja 1/2 kpl ruukkua basilikaa 150 g (1 ps) emmentaljuustoraastetta 450 g (3 rs, à 150 g) pehmeää vuohenmaitojuustoa 4 kpl kananmunaa 400 g (2 prk) kermaviiliä 1/2 tl mustapippuria 1 tl suolaa - 4
Nosta uunin lämpö 200-asteeseen. Paista piirakkaa uunin alatasolla noin 35 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä haaleaksi. Viimeistele basilikalla.
Määrä Ainesosa 1/2 kpl ruukkua basilikaa
Ravintosisältö
408
Energiaa kcal
1709
Energiaa kj
26,7 g
Rasvaa
11,4 g
Tyydyttynyttä rasvaa
25,1 g
Hiilihydraatteja
4,5 g
Sokereita
2,7 g
Kuituja
15,5 g
Proteiinia
1,1 g
Suolaa
408
Energiaa kcal
1709
Energiaa kj
26,7 g
Rasvaa
11,4 g
Tyydyttynyttä rasvaa
25,1 g
Hiilihydraatteja
4,5 g
Sokereita
2,7 g
Kuituja
15,5 g
Proteiinia
1,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Suolaa, 1 tl Leivinjauhetta, 2 - 3 rkl Kylmää vettä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























