Kauraisa tomaatti-vuohenjuustopiirakka - Yhteishyvä

Kauraisa tomaatti-vuohenjuustopiirakka

???
Paloja
15
Tämän tomaattipiirakan juju piilee maukkaassa kaurapohjassa ja pikapaahdetuissa tomaateissa. Peltipiirakka sopii mainiosti juhlapöytään tai kaveriporukan brunssille.
Jaa Somessa

Ainekset

POHJA

250 g
Margariinia
5 dl
Vehnäjauhoja
3 dl
Kaurahiutaleita
1 tl
Suolaa
1 tl
Leivinjauhetta
2 - 3 rkl
Kylmää vettä

TÄYTE

2 kpl
(à 200 g) minitomaatteja
1 kpl
Nippu kevätsipulia
200 g
Aurinkokuivattuja tomaatteja
1/2 kpl
Ruukkua basilikaa
200 g
Emmentaljuustoraastetta
4 kpl
Rasiaa (à 140 g) pehmeää vuohenmaitojuustoa
4 kpl
Kananmunaa
2 kpl
(à 200 g) kermaviiliä
1/2 tl
Mustapippuria
1 tl
Suolaa

PINNALLE

1/2 kpl
Ruukkua basilikaa

Näin teet

1

Kuumenna uuni 150 asteeseen. Halkaise tomaatit ja pane ne uunivuokaan leikkuupinta ylöspäin. Mausta tomaatit ripauksella suolaa, sokeria ja mustapippuria. Pane tomaatit uuniin ja anna paahtua noin 35 minuuttia.

2 kpl
(à 200 g) minitomaatteja
1 tl
Suolaa
1/2 tl
Mustapippuria
2

Valmista taikina. Nypi paloiteltu rasva ja vehnäjauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää muut kuivat aineet ja sekoita hyvin. Lisää lopuksi kylmä vesi ja sekoita tasaiseksi.  Anna taikinan levätä jääkaapissa 15–30 minuuttia. Painele taikina jauhotetuin käsin leivinpaperilla päällystetyn uunipellin pohjalle ja reunoille.

250 g
Margariinia
5 dl
Vehnäjauhoja
3 dl
Kaurahiutaleita
1 tl
Leivinjauhetta
1 tl
Suolaa
2 - 3 rkl
Kylmää vettä
3

Silppua kevätsipulit, aurinkokuivatut tomaatit ja basilika. Ripottele puolet juustoraasteesta sekä kevätsipuli- ja basilikasilput piirakkapohjalle. Notkista vuohenjuusto kulhossa. Lisää aurinkotomaattisilppu, kananmunat, kermaviili, mustapippuri ja suola. Sekoita tasaiseksi ja kaada seos pohjan päälle. Ripottele pinnalle loput juustoraasteesta. Lisää päälle paahdetut tomaatit.

1 kpl
Nippu kevätsipulia
200 g
Aurinkokuivattuja tomaatteja
1/2 kpl
Ruukkua basilikaa
200 g
Emmentaljuustoraastetta
4 kpl
Rasiaa (à 140 g) pehmeää vuohenmaitojuustoa
4 kpl
Kananmunaa
2 kpl
(à 200 g) kermaviiliä
1/2 tl
Mustapippuria
1 tl
Suolaa
4

Nosta uunin lämpö 200-asteeseen. Paista piirakkaa uunin alatasolla noin 35 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä haaleaksi. Viimeistele basilikalla.

1/2 kpl
Ruukkua basilikaa
5

Jos haluat tehdä piirakasta laktoosittoman, korvaa vuohenjuusto laktoosittomalla maustetulla tuorejuustolla ja käytä laktoositonta margariinia ja kermaviiliä.

Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 27.2.2018
Muokattu: 7.8.2018
Jaa Somessa

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja24 g357 g
Proteiinia11 g167 g
Rasvaa20 g299 g
Kuituja2 g37 g
Energiaa kj1353 20288
Energiaa kcal323 4847

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 tl Suolaa

  • 1 tl Leivinjauhetta

  • 2 - 3 rkl Kylmää vettä

  • 0,5 tl Mustapippuria

  • 1 tl Suolaa

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja24 g357 g
Proteiinia11 g167 g
Rasvaa20 g299 g
Kuituja2 g37 g
Energiaa kj1353 20288
Energiaa kcal323 4847

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 tl Suolaa

  • 1 tl Leivinjauhetta

  • 2 - 3 rkl Kylmää vettä

  • 0,5 tl Mustapippuria

  • 1 tl Suolaa

Resepti
Taina Salovaara

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.