Etsitkö pirskahtelevaa, herkullisen hapokasta tai lempeän lämmittävää juomaa? Näillä kolmella joulun trendijuomalla pärjäät kaikissa loppuvuoden tilanteissa, oli kyseessä sitten rento koti-ilta nojatuolissa, vauhdikkaat pikkujoulut tai tunnelmallinen illallinen alkujuomineen.
Sourit eli kirpeän happamat drinkit, joissa on ohut vaahtopinta, ovat nyt suosittuja. Voit tehdä jouluun sopivan alkoholittoman sourin glögistä, sitruunanmehusta ja kikherneiden liemestä eli aquafabasta. Ainekset laitetaan muutaman jääpalan kanssa shakeriin tai kannelliseen purkkiin. Purkkia ravistetaan voimakkasti, mikä saa liemen vaahtoutumaan. Juoma kaadetaan siivilän läpi lasiin, joissa on sokerireunus.
Piparkakun tuoksun saa leviämään kotiin ilman leipomistakin. Jouluinen, ihanan paksu kaakao maustetaan piparkakkumausteella. Lämmitettyyn kaurajuomaan sekoitetaan pari palaa tummaa suklaata, jotka tekevät kaakaosta herkullisen ylellisen tuntuisen. Tumma kaakaojauhe, sokeri ja piparkakkumauste sekoitetaan joukkoon ja juoma kuumennetaan höyryäväksi. Pieni ripaus suolaa korostaa makuja.
Pirteä glögiskumppa on jo vakiinnuttanut asemansa joulun odotukseen liittyvissä juhlissa. Makean glögin ja kuivan kuohuviinin yhdistelmä on nerokas ja maistuu monelle. Kokeile punaista tai vaaleaa glögiä ja käytä juomien koristeluun hedelmiä, marjoja, kanelitankoa tai tuoretta rosmariinia.
Tilaa Yhteishyvän uutiskirje, niin saat ajankohtaiset reseptit ja arkea helpottavat vinkit suoraan sähköpostiisi.