Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Helppo ja juhlava kalamenu talveen

Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 7.10.2020
|
Muokattu: 2.11.2023
Inkiväärin maustama palsternakkakeitto, yrtein kuorrutettu siika ja rapeat perunat sekä samettisen pehmeä valkosuklaamutakakku muodostavat yhdessä helpon, mutta juhlavan kalamenun talven juhliin. Kata tämä kattaus pöytään esimerkiksi pyhäin- tai itsenäisyyspäivänä.

Helppo palsternakkasosekeitto saa makua inkivääristä

Kalamenun alussa ruokahalua herättelee inkiväärin maustama palsternakkasosekeitto. Viimeistele annokset tuoreella timjamilla, niin saat keitosta juhlavan näköisen.

Siika kypsyy kätevästi uunissa

Milloin viimeksi söit siikaa? Vähärasvainen siika valmistuu helposti uunissa, etenkin jos pyydät kalamestaria käsittelemään fileen valmiiksi ruodottomaksi ja nahattomaksi. Levitä siian päälle yrttinen kuorrute ja tee kalan kaveriksi täyteläinen piimäkastike, jonka hapokkuus sopii hienosti yhteen kalan kanssa.

Pinnalta rapeat ja sisältä silkkiset perunat

Näitä pottuja on pakko kokeilla! Uunissa paistetuista perunoista tulee pinnalta rapeita ja sisältä silkkisen pehmeitä. Täydellisen rakenteen salaisuus piilee perunoiden keitinvedessä, johon lisätään ripaus ruokasoodaa.

Mutakakun vaalea versio on ihanan makea

Tarjoile raikkaan kalamenun päätteeksi ihanan täyteläistä valkosuklaamutakakkua. Ripottele pinnalle puolukoita, karpaloita tai muita marjoja, niin makeus taittuu juuri sopivasti.

Katso kaikki ideat ja reseptit pyhäinpäivään