Täydellisen rapeat perunat

arvosana4/5

(15)arviota
6 Annosta

60 min (josta 15 min aktiivista)

Päältä rapeat ja sisältä silkkisen pehmeät perunat valmistuvat keittämällä perunat reilusti suolatussa ja soodalla terästetyssä vedessä. Uuni antaa perunoille rapean pinnan.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
1 1/2 kgperunoita (kiinteä lajike)
2 l vettä
2 rklsuolaa
1/2 tlruokasoodaa

Lisäksi

1/2 dloliiviöljyä
1/2 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria rouhittuna

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Pese ja kuori perunat. Leikkaa perunat 2−3 reilunkokoiseen palaan. Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää suola, sooda ja perunat. Keitä noin 15 minuuttia, kunnes haarukka läpäisee perunan mutta saa vielä vähän vastusta.

    MääräAinesosa
    1 1/2 kgperunoita (kiinteä lajike)
    2 l vettä
    2 rklsuolaa
    1/2 tlruokasoodaa
  2. 2

    Kaada perunat varovasti lävikköön, valuta keitinvesi ja anna höyryn haihtua kokonaan. Mittaa öljy, suola ja pippuri isoon kulhoon. Kääntele perunat öljyseoksessa ja nosta leivinpaperille pellille.

    MääräAinesosa
    1/2 dloliiviöljyä
    1/2 tlsuolaa
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
  3. 3

    Paista perunoita 225-asteisessa uunissa ensin 20 minuuttia. Ota pelti uunista ja käännä perunat. Laita pelti takaisin uuniin ja jatka paistamista 20 minuuttia tai kunnes perunat ovat kunnolla kullanruskeita ja reunoiltaan vähän tummia.

Vinkki: Kokeile oliiviöljyn tilalla maustettua öljyä, esimerkiksi valkosipuliöljyä

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 tl mustapippuria rouhittuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Piia Arnould
30.9.2020
|
Päivitetty: 20.11.2025

Samankaltaisia reseptejä