Täydellisen rapeat perunat
60 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Päältä rapeat ja sisältä silkkisen pehmeät perunat valmistuvat keittämällä perunat reilusti suolatussa ja soodalla terästetyssä vedessä. Uuni antaa perunoille rapean pinnan.
| 1 1/2 kg | perunoita (kiinteä lajike) |
| 2 l | vettä |
| 2 rkl | suolaa |
| 1/2 tl | ruokasoodaa |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 1/2 dl | oliiviöljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
- 1.
Pese ja kuori perunat. Leikkaa perunat 2−3 reilunkokoiseen palaan. Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää suola, sooda ja perunat. Keitä noin 15 minuuttia, kunnes haarukka läpäisee perunan mutta saa vielä vähän vastusta.
- 2.
Kaada perunat varovasti lävikköön, valuta keitinvesi ja anna höyryn haihtua kokonaan. Mittaa öljy, suola ja pippuri isoon kulhoon. Kääntele perunat öljyseoksessa ja nosta leivinpaperille pellille.
- 3.
Paista perunoita 225-asteisessa uunissa ensin 20 minuuttia. Ota pelti uunista ja käännä perunat. Laita pelti takaisin uuniin ja jatka paistamista 20 minuuttia tai kunnes perunat ovat kunnolla kullanruskeita ja reunoiltaan vähän tummia.
Täydellisen rapeat perunat
arvosana4/5
60 min (josta 15 min aktiivista)
Päältä rapeat ja sisältä silkkisen pehmeät perunat valmistuvat keittämällä perunat reilusti suolatussa ja soodalla terästetyssä vedessä. Uuni antaa perunoille rapean pinnan.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 1/2 kg | perunoita (kiinteä lajike) |
| 2 l | vettä |
| 2 rkl | suolaa |
| 1/2 tl | ruokasoodaa |
Lisäksi | |
| 1/2 dl | oliiviöljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Pese ja kuori perunat. Leikkaa perunat 2−3 reilunkokoiseen palaan. Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää suola, sooda ja perunat. Keitä noin 15 minuuttia, kunnes haarukka läpäisee perunan mutta saa vielä vähän vastusta.
Määrä Ainesosa 1 1/2 kg perunoita (kiinteä lajike) 2 l vettä 2 rkl suolaa 1/2 tl ruokasoodaa - 2
Kaada perunat varovasti lävikköön, valuta keitinvesi ja anna höyryn haihtua kokonaan. Mittaa öljy, suola ja pippuri isoon kulhoon. Kääntele perunat öljyseoksessa ja nosta leivinpaperille pellille.
Määrä Ainesosa 1/2 dl oliiviöljyä 1/2 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria rouhittuna - 3
Paista perunoita 225-asteisessa uunissa ensin 20 minuuttia. Ota pelti uunista ja käännä perunat. Laita pelti takaisin uuniin ja jatka paistamista 20 minuuttia tai kunnes perunat ovat kunnolla kullanruskeita ja reunoiltaan vähän tummia.
Vinkki: Kokeile oliiviöljyn tilalla maustettua öljyä, esimerkiksi valkosipuliöljyä
Ravintosisältö
257
Energiaa kcal
1075
Energiaa kj
8,0 g
Rasvaa
1,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
38,8 g
Hiilihydraatteja
1,5 g
Sokereita
2,5 g
Kuituja
4,7 g
Proteiinia
7,4 g
Suolaa
257
Energiaa kcal
1075
Energiaa kj
8,0 g
Rasvaa
1,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
38,8 g
Hiilihydraatteja
1,5 g
Sokereita
2,5 g
Kuituja
4,7 g
Proteiinia
7,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 tl mustapippuria rouhittuna.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























