Palsternakka-inkiväärikeitto | Keitot | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Palsternakka-inkiväärikeitto
Play

Palsternakka-inkiväärikeitto

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Soseuta samettinen arkikeitto nopeasti kypsyvästä palsternakasta ja peruna-sipulisekoituksesta. Inkiväärillä maustettu soppa lämmittää koleana syyspäivänä.

Ainekset

500 g
palsternakkaa
3 cm
pala inkivääriä
1 rkl
rypsiöljyä
500 g
peruna-sipulisekoitusta (pakaste)
2 kpl
kasvisfondikuutiota (gluteenitonta)
3 dl
vettä
2 dl
maitoa
2 dl
(1 prk) ruokakermaa
1 tl
suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
1/3
ruukkua timjamia

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuori ja kuutioi palsternakat. Kuori ja viipaloi inkivääri. Kuullota kasviksia öljyssä kattilassa sekoitellen 2 minuuttia. Lisää peruna-sipulisekoitus, fondikuutiot, vesi ja maito. Keitä noin 15 minuuttia, kunnes palsternakka on pehmeää.

500 g
palsternakkaa
3 cm
pala inkivääriä
1 rkl
rypsiöljyä
500 g
peruna-sipulisekoitusta (pakaste)
2 kpl
kasvisfondikuutiota (gluteenitonta)
3 dl
vettä
2 dl
maitoa
2

Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää kerma. Ohenna tarvittaessa tilkalla maitoa. Mausta suolalla ja pippurilla. Kuumenna ja viimeistele timjamilla.

2 dl
(1 prk) ruokakermaa
1 tl
suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
1/3
ruukkua timjamia
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 23.9.2019
Muokattu: 21.10.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1536

367

19,3 g

5,3 g

38,3 g

12,8 g

7,0 g

5,8 g

2,6 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

3 cm pala inkivääriä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli