Palsternakka-inkiväärikeitto

arvosana5/5

(3)arviota
4 Annosta

30 min

Soseuta samettinen arkikeitto nopeasti kypsyvästä palsternakasta ja peruna-sipulisekoituksesta. Inkiväärillä maustettu soppa lämmittää koleana syyspäivänä.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
500 gpalsternakkaa
3 cmpala inkivääriä
1 rklrypsiöljyä
500 gperuna-sipulisekoitusta (pakaste)
2 kplkasvisfondikuutiota (gluteenitonta)
3 dlvettä
2 dlmaitoa
2 dl(1 prk) ruokakermaa
1 tlsuolaa
1/4 tlrouhittua mustapippuria
1/3 ruukkua timjamia

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja kuutioi palsternakat. Kuori ja viipaloi inkivääri. Kuullota kasviksia öljyssä kattilassa sekoitellen 2 minuuttia. Lisää peruna-sipulisekoitus, fondikuutiot, vesi ja maito. Keitä noin 15 minuuttia, kunnes palsternakka on pehmeää.

    MääräAinesosa
    500 gpalsternakkaa
    3 cmpala inkivääriä
    1 rklrypsiöljyä
    500 gperuna-sipulisekoitusta (pakaste)
    2 kplkasvisfondikuutiota (gluteenitonta)
    3 dlvettä
    2 dlmaitoa
  2. 2

    Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää kerma. Ohenna tarvittaessa tilkalla maitoa. Mausta suolalla ja pippurilla. Kuumenna ja viimeistele timjamilla.

    MääräAinesosa
    2 dl(1 prk) ruokakermaa
    1 tlsuolaa
    1/4 tlrouhittua mustapippuria
    1/3 ruukkua timjamia

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 3 cm pala inkivääriä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
23.9.2019
|
Päivitetty: 3.10.2025

Samankaltaisia reseptejä