Katso vinkit isänpäivän brunssille! Pekoni uunissa ja muut herkut
Isänpäivänä juhlitaan rakkaita isiä! Hemmottele isää kattamalla aamiais- tai brunssipöytään isän lemppareita, kuten rapeaa uunipekonia.


Helppo pekoni syntyy ilman sotkua ja käryä
Rapeaksi paahtunut, suolainen pekoni kuuluu ehdottomasti monen brunssipöytään. Mutta tiesitkö vinkin, jolla saat superrapeaa pekonia ilman ylimääräistä sotkua, rasvan räiskymistä tai turhaa käryä?
Salaisena aseena toimii uuni! Pekoni paahtuu uunissa vastustamattomaksi jopa ilman pekoniviipaleiden kääntämistä. Uunipekoni on myös oiva tapa valmistaa pekonia isommalle seurueelle tai vapauttaa paistinpannun edessä vartioimiseen menevä aika muille brunssivalmisteluille.
Valmista uunipekoni näin:
Kuumenna uuni 200 asteeseen.
Asettele pekoniviipaleet leivinpaperille uunipellin päälle. Jätä viipaleiden väliin hieman tilaa, sillä liian tiiviisti paistettuna pekoni ei rapeudu. Vinkki! Entistäkin rapeampaa pekonia saat, jos asettelet pekoniviipaleet uunipellin päälle asetetun ritilän päälle.
Paista pekoneja uunissa noin 15–20 minuuttia. Muista kuitenkin tarkkailla kypsymistä, sillä uunit ovat erilaisia.
Pekonista kannattaa imeyttää ylimääräinen rasva nostamalla viipaleet talouspaperilla päällystetyn lautasen tai leikkuulaudan päälle.
Ihanan rento brunssikokonaisuus
Tarjoa uunipekonin kanssa lämmittävää ja ruokaisaa shakshukaa. Paista mukaan myös yön yli kohonneita sämpylöitä, joita on ihanaa dipata tomaattisen shakshukan liemeen tai joiden päälle voi koota maukkaan pekonileivän. Kokonaisuuden raikastaa marinoitu hedelmäsalaatti. Täydellinen brunssi on valmis, kun tarjoat lisänä lasillisen mustikkajogurttisoodaa ja keität isälle kahvia tai teetä.






