Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Keväinen pääsiäismenu lohesta

Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Yhteishyvä
Julkaistu: 10.3.2021
|
Muokattu: 17.3.2022
Mitä ruokaa pääsiäiseksi? Herkullinen pääsiäisen juhla-ateria kootaan kermaisen uunilohen ympärille. Alkuun nautitaan täytetyt kananmunat, ja pääruoaksi pöytään katetaan astetta fiinimpi uunilohi yrteillä maustetun perunamuusin kera. Jälkiruokavalinta on taatusti herkullinen klassikko: key lime pie on helppo leipoa myös kotona.

Alkupalaksi chilitäytteiset kananmunat salaattipedillä

Deviled eggs eli paholaisen munat sopivat alkupalaksi johdattelemaan pääsiäisen makumaailmoihin. Täytä keitetyt munat chilimajoneesilla ja ripottele päälle cayennepippuria ja ruohosipulisilppua. Munat voi tarjota sellaisenaan tai passionvinegretillä piristetyn vihersalaatin kanssa.

Pääruoaksi kermaista uunilohta ja yrttiperunamuusia

Pääsiäispöydän uunilohi saa ylleen juhlavan, kermaisen basilika-sitruunakuorrutteen. Samalla pellillä kypsyvät myös broccoliinit tai parsakaalit. Tarjoa yhdessä tuoreiden yrttien maustaman perunamuusin kanssa. Käy katsomassa myös muut pääsiäispöytään sopivat uunilohireseptit!

Jälkiruoaksi raikas key lime pie

Pääsiäispöydän jälkiruokana loistaa amerikkalainen piirakkaklassikko, key lime pie. Sen rapea keksipohja saa päälleen kondensoidusta maidosta ja limestä sekoitetun pehmeän täytteen. Koristele piirakkapalat kermavaahtonokareilla.

Lisää ideoita pääsiäisen ruokapöytään