Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Uunilohi minttupestolla

Keväinen pääsiäismenu lohesta

Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 10.3.2021
|
Muokattu: 5.3.2025
Mitä ruokaa pääsiäiseksi? Herkullinen pääsiäisen juhla-ateria kootaan raikkaan uunilohen ympärille. Alkuun nautitaan täytetyt kananmunat, ja pääruoaksi pöytään katetaan astetta fiinimpi uunilohi yrteillä maustetun perunamuusin kera. Jälkiruokavalinta on taatusti herkullinen sitruunajuustokakku, jonka voi valmistaa tarjoilua edeltävänä päivänä.

Alkupalaksi chilitäytteiset kananmunat salaattipedillä

Deviled eggs eli paholaisen munat sopivat alkupalaksi johdattelemaan pääsiäisen makumaailmoihin. Täytä keitetyt munat chilimajoneesilla ja ripottele päälle cayennepippuria ja ruohosipulisilppua. Munat voi tarjota sellaisenaan tai passionvinegretillä piristetyn vihersalaatin kanssa.

Pääruoaksi uunilohta ja yrttiperunamuusia

Pääsiäispöydän uunilohi saa ylleen vihreän pestokuorrutteen. Juhlavaan koristeluun voi käyttää myös yrttejä, pinjansiemeniä, retiisejä ja limesiivuja. Tarjoa yhdessä tuoreiden yrttien maustaman perunamuusin kanssa.

Jälkiruoaksi raikas sitruunajuustokakku

Jos rakastat raikkaita kakkuja, minttukeksipohjainen sitruunajuustokakku on takuulla suosikkisi. Tee juustokakku jääkaappiin tekeytymään jo edellisenä päivänä, sillä sitruunakakku vain paranee, kun sen kirpeän raikas maku saa hetken tekeytyä.

Lisää ideoita pääsiäisen ruokapöytään