Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Omena-piparkakkumousse

Nämä 5 helppoa jälkiruokaa valmistat jouluna supernopeasti

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 17.11.2022
Muokattu: 21.11.2022
Joulun jälkiruoissa maistuvat piparit, karpalot ja persimon. Kun oikaiset valmiskastikkeiden, valmiiden marenkipohjien ja pakastealtaan aarteiden avulla, saat upeat jälkiruoat joulupöytään alle puolessa tunnissa.

Puolukkajäädyke

Hunajainen puolukkajäädyke on joulunajan helpoin jälkiruoka, jonka voit valmistaa pakastimeen jo useita päiviä ennen tarjoamista. Jäädyke syntyy käden käänteessä kermavaahdosta, jogurtista, hunajasta ja pakastepuolukoista. Koristele jäädyke ennen tarjoilua valmiilla kinuskikastikkeella.

Omena-piparimousse

Joulun tunnelma syntyy piparkakkujen ja kanelin tuoksusta. Rouhi mausteiset piparit samettiseen omenajälkiruokaan, jonka pehmeä mousse syntyy nopeasti kermasta ja mascarponesta. Jos haluat oikaista omenahillokkeen teossa, osta valmista omenasosetta ja mausta se kanelilla, sokerilla ja tilkalla sitruunamehua. Voit varioida jälkiruokaa lähes loputtomasti omilla lempimakuyhdistelmilläsi: kokeile pipareiden ja omenahillokkeen tilalla esimerkiksi toffeen palasia ja karpaloita tai tummaa suklaata ja luumuhilloa.

Persimonpavlova

Nappaa kaupasta mukaan valmis marenkipohja, ja saat juhlavan pavlovan pöytään alle vartissa. Juuri sopivan makea täyte syntyy turkkilaisesta jogurtista ja valmiista kinuskikastikkeesta. Viimeistele persimonviipaleilla, granaattiomenan siemenillä ja mantelilastuilla. Jos granaattiomenan kuoriminen jännittää, vieraile ennen joulua kaupan pakastealtaalla: granaattiomenan siemeniä löytyy pakasteena valmiiksi kuorittuina.

Karpalot kinuskikastikkeella

Joulun yksinkertaisin jälkiruoka koostuu vain muutamasta raaka-aineesta - ja maistuu aivan joululta. Keitä helppo kinuskikastike itse ja kaada kuumana kohmeisten karpaloiden päälle. Jos kinuskia jää, se säilyy hyvin jääkaapissa muutaman viikon.

Appelsiiniriisi

Keitä kerralla isompi satsi riisipuuroa ja käytä osa puurosta kermaiseen ja raikkaaseen appelsiiniriisiin. Voit käyttää jälkiruoan pohjana myös kaupan valmista riisipuuroa. Vaniljarahkalla ja kermalla rikastettu appelsiininen puuro on ihanan pehmeä päätös jouluaterialle ja maistuu myös iltapalana.

Katso lisää helppoja joulujälkkäreitä

Saa oikaista! Katso kaikki vinkit stressittömään jouluun