Valmiiksi marinoidusta karitsanpaistista loihdit nyhtökaritsan käden käänteessä. Mehevä karitsa viimeistellään mintulla ja sitruunalla. Voit tehdä karitsan pariksi pöytään myös raikkaan minttu-jogurttikastikkeen, joka tuo annokseen sopivaa keveyttä.
Nyhtökaritsa on pääsiäispöydän takuuvarma hitti
Herkullinen nyhtökaritsa kaipaa kaverikseen vain tujauksen sitruunaa
Näillä vinkeillä onnistut
Pidä mielessä muutama hyödyllinen kikka, niin saat nyhtökaritsasta täydellisen mehevää ja maistuvaa.
- Käytä valmiiksi marinoitua karitsanpaistia
- Anna karitsan hautua uunissa hiljalleen useampi tunti
- Valele lihaa muutaman kerran paiston aikana paistoliemellä
- Kääräise karitsa puoleksi tunniksi folioon lepäämään ennen nyhtämistä
- Älä unohda kastiketta!
Hyödynnä yli jäänyt nyhtökaritsa uusien makuparien kanssa
Muista hyödyntää nyhtökaritsan tähteet pääsiäisen jälkeen muissa suosikkiruoissasi! Yli jäänyt nyhtökaritsa sopii täydellisesti lisätäytteeksi vaikkapa perunanachopeltiin. Viimeistele annos tuoreella mintulla ja sitruunamehulla. Nyhtökaritsa sopii erinomaisesti myös erilaisiin pastakastikkeisiin. Korvaa broileripastan ruskistetut kanafileet nyhtökaritsalla ja kruunaa annos suosikkijuustoraasteellasi.
Tiedätkö, mitä muuta voit tehdä karitsasta?
Tutustu ja ihastu viiteen erilaiseen tapaan valmistaa karitsaa! Pyörykät, padat ja piirakat saavat karitsan lihasta mehevyyttä ja makua, jota voit säestää valkosipulilla ja tuoreilla sekä kuivatuilla yrteillä.