
Perinteinen mansikkakakku
Ainekset
Kostutus
Mansikka-rahkatäyte
Koristelu
Lisäksi
Valmistus
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota vuoka (halkaisija 22–24 cm).
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet ja siivilöi munavaahtoon. Kääntele taikina tasaiseksi nuolijan avulla nostellen ja kaada se vuokaan. Kypsennä uunin keskitasolla 30–35 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.
Valmista täyte. Soseuta mansikat haarukalla ja sekoita rahkaan. Vatkaa kerma ja sokerit vaahdoksi ja kääntele rahkaseokseen.
Irrota kakkupohja vuoasta ja leikkaa se kolmeen osaan. Laita pohjalevy tarjoilualustalle ja kostuta vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Levitä päälle puolet täytteestä. Aseta toinen levy päälle, kostuta ja täytä. Kostuta kansilevy kevyesti ja paina kakun päälle. Peitä kakku kelmulla ja aseta päälle kevyt paino, esimerkiksi muovinen leikkuulauta. Anna kakun levätä jääkaapissa muutamia tunteja.
Lohko, puolita tai viipaloi mansikat. Vatkaa kerma ja sokerit vaahdoksi. Peitä kakun pinta kermalla ja pursota pinnalle halutessasi kermaruusukkeita. Lisää mansikat rennosti keoksi kakun päälle. Viimeistele mintun lehdillä.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
245
1026
12,5 g
7,6 g
27,5 g
20,9 g
0,7 g
5,1 g
0,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Mintun lehtiä,
voita,
korppujauhoja.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli