Tee sapaksia! Katso vinkit ja reseptit

Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 19.7.2018
|
Muokattu: 30.1.2025
Suomalaiset tapakset eli sapakset syntyvät kotoisista mauista ja sujahtavat suuhun sellaisenaan. Katso sapasohjeet.

Sapaksien juuret ovat Espanjassa. Sapakset ovat läheistä sukua espanjalaisille tapaksille eli pienille suupaloille, joita syödään käsin. Suomalaisserkut koostuvat yleensä kauden tuoreista raaka-aineista.

Käytä mielikuvitusta! Parita rohkeasti vastakkaisia makuja: suolaista ja makeaa, tulista ja lempeää. Voit myös vauhdittaa tapaksien kokoamista esimerkiksi keittämällä perunat ja kananmunat valmiiksi jo tarjoamista edeltävänä päivänä.

Katso sapasreseptit

Graavilohi-saaristolaisleivät

Graavilohi-saaristolaisleivät

arrow-right
Pinaatti-perunamunakas uunissa

Pinaatti-perunamunakas

arrow-right
Täytetyt perunat ja munat

Täytetyt perunat ja munat

arrow-right
Porkkanahillo

Porkkanahillo

arrow-right