Tee perinteinen sitruunainen sima tuorehiivalla tai kuivahiivalla, ja anna sen käydä isossa astiassa huoneenlämmössä vuorokauden ajan. Siivilöi sima seuraavana päivänä pulloihin, joihin olet ripauttanut pohjalle pienen määrän sokeria ja muutaman rusinan. Yleensä simapullot laitetaan tässä vaiheessa jääkaappiin, jossa sima vaatii valmistuakseen kokonaisen viikon. Oikotie on huoneenlämpö. Sima valmistuu noin puolet nopeammin huoneenlämmössä, joten jätä pullot keittiön työtasolle kolmeksi päiväksi. Sulje kierrekorkit löyhästi. Jos käytät patenttikorkkipulloja, voit päästää niistä välillä ylimääräiset sihit pois. Jäähdytä sima kolmen päivän kuluttua jääkaappikylmäksi – ja avaa pullot varovasti.
Perinteinen sima kuivahiivalla