Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Upea itsenäisyyspäivän menu x 4

Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 18.11.2020
|
Muokattu: 25.11.2021
Juhlista itsenäisyyspäivää juhlavalla menulla! Kokosimme yhteen neljä erilaista menuehdotusta, joissa maistuvat kotimaan parhaat maut ja ruokalajit karjalanpaistista poronkäristykseen.

Helppo itsenäisyyspäivän menu

Helpossa itsenäisyyspäivän menussa herkutellaan alkuun nopeilla savukala-tuorejuustonapeilla. Pääruoaksi pöytään nostetaan pitkään hautunut karjalanpaisti ja pehmeitä perunarieskoja. Jälkiruokana maistuu sinivalkoinen mustikka-valkosuklaajuustokakku. Katso reseptit yksinkertaiseen, mutta maistuvaan itsenäisyyspäivän menuun!

Itsenäisyyspäivän kalamenu

Juureksia, haukea, perunaa, valkosuklaata ja punaisia marjoja – näistä aineksista rakentuu itsenäisyyspäivän kalamenu. Tarjoa alkuun inkiväärin maustamaa palsternakkasosekeittoa, pääruoaksi paistettua haukea rapeiden perunoiden kera ja jälkiruoaksi punaisten marjojen maustamaa valkosuklaamutakakkua. Katso kalaisan menun reseptit!

Kotimaan parhaat maut -itsenäisyyspäivämenu

Tässä itsenäisyyspäivän menussa on yhdistyy uutta ja vanhaa: poronkäristys mehevöitetään juhlavaksi kermalla ja leipäjuustolla, pakastepuolukoista keitetty siirappi maustaa kuohuviinin ja ässäkekseihin leivotaan salmiakkisattumia. Katso reseptit menuun, jossa kotimaan parhaat maut maistuvat uudella tavalla!

Kasvismenu itsenäisyyspäivään

Itsenäisyyspäivän kasvismenussa herkutellaan täyteläisellä härkiskäristyksellä, karamellisoiduilla ruusukaaleilla, raikkaalla kurpitsa-kaalisalaatilla ja kauramurun ja mustikan maustamalla piimäjäätelöllä. Menu on helppo valmistaa myös kokonaan vegaanisena. Katso reseptit itsenäisyyspäivän värikkääseen kasvismenuun!

Naposteltavaa ja pikkusuolaisia

Jos vietät itsenäisyyspäivää mieluummin pienten cocktail-kutsujen hengessä tai rauhallisesti omalla kotisohvalla, kokoa itsenäisyyspäivän menu suolaisista suupaloista. Katso parhaat ideat itsenäisyyspäivän cocktail-paloihin!

Kaikki ideat ja reseptit itsenäisyyspäivään