Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Härkiskäristys ja selleri-omenapyree

timer-icon60 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Kasvissyöjän jouluateriassa maistuvat vienosti kaneli ja maustepippuri. Tarjoa härkäpapusuikaleista valmistettu kasviskäristys samettisen selleripyreen kera.

Ainekset

1 kpl
sipuli
1 kpl
porkkana
250 g
(1 pkt) härkäpapusuikaleita (Beanit)
1 rkl
rypsiöljyä
2 kpl
valkosipulinkynttä
2 dl
vettä
2 tl
kasvisfondia
1/2 tl
kanelia
1/2 tl
jauhettua maustepippuria
1/2 tl
rouhittua mustapippuria

Selleri-omenapyree

600 g
juuriselleriä
200 g
(2 kpl) omenaa
1 l
vettä
1 tl
suolaa
1 dl
(0,5 prk) kaurakermaa
2 rkl
margariinia (maidotonta)
1 tl
suolaa
3 kpl
timjamin vartta

Lisäksi

puolukoita (pakaste)

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori ja silppua sipuli. Kuori ja suikaloi porkkana.

1 kpl
sipuli
1 kpl
porkkana
2

Paista härkäpapusuikaleet öljyssä pannulla kauniin ruskeiksi. Laske lämpöä hieman ja lisää sipulisilppu ja porkkanasuikaleet. Kuumenna sekoitellen pari minuuttia. Kuori valkosipulit ja puserra sekaan.

250 g
(1 pkt) härkäpapusuikaleita (Beanit)
1 rkl
rypsiöljyä
2 kpl
valkosipulinkynttä
3

Lisää vesi, fondi ja mausteet pannulle. Hauduta noin 15 minuuttia. Lisää vettä tarvittaessa.

2 dl
vettä
2 tl
kasvisfondia
1/2 tl
jauhettua maustepippuria
1/2 tl
kanelia
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
4

Valmista pyree. Kuori ja paloittele selleri. Kuori ja halkaise omenat. Poista kodat ja paloittele omenat. Keitä selleri- ja omenapalat pehmeiksi suolalla maustetussa vedessä. Säästä 1 dl keitinlientä ja valuta loppu vesi pois. Soseuta sellerit, omenat ja keitinliemi. Lisää ”kaurakerma” ja margariini.

600 g
juuriselleriä
200 g
(2 kpl) omenaa
1 tl
suolaa
1 l
vettä
1 dl
(0,5 prk) kaurakermaa
2 rkl
margariinia (maidotonta)
5

Mausta suolalla ja timjamilla. Kuumenna pyree ja tarjoa härkiskäristyksen kanssa. Viimeistele annokset puolukoilla.

1 tl
suolaa
3 kpl
timjamin vartta
puolukoita (pakaste)
Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 25.10.2019
|
Muokattu: 16.11.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

333

1397

19,5 g

3,0 g

21,3 g

12,0 g

9,0 g

13,5 g

4,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 tl kasvisfondia,

0,5 tl kanelia,

puolukoita (pakaste).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli