Härkiskäristys ja selleri-omenapyree | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Härkiskäristys ja selleri-omenapyree

Härkiskäristys ja selleri-omenapyree

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Kasvissyöjän jouluateriassa maistuvat vienosti kaneli ja maustepippuri. Tarjoa härkäpapusuikaleista valmistettu kasviskäristys samettisen selleripyreen kera.

Ainekset

1 kpl
sipuli
1 kpl
porkkana
250 g
(1 pkt) härkäpapusuikaleita (Beanit)
1 rkl
rypsiöljyä
2 kpl
valkosipulinkynttä
2 dl
vettä
2 tl
kasvisfondia
1/2 tl
kanelia
1/2 tl
jauhettua maustepippuria
1/2 tl
rouhittua mustapippuria

selleri-omenapyree

600 g
juuriselleriä
200 g
(2 kpl) omenaa
1 l
vettä
1 tl
suolaa
1 dl
(0,5 prk) kaurakermaa
2 rkl
margariinia (maidotonta)
1 tl
suolaa
3
timjamin vartta

lisäksi

puolukoita (pakaste)

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Kuori ja silppua sipuli. Kuori ja suikaloi porkkana.

1 kpl
sipuli
1 kpl
porkkana
2

Paista härkäpapusuikaleet öljyssä pannulla kauniin ruskeiksi. Laske lämpöä hieman ja lisää sipulisilppu ja porkkanasuikaleet. Kuumenna sekoitellen pari minuuttia. Kuori valkosipulit ja puserra sekaan.

250 g
(1 pkt) härkäpapusuikaleita (Beanit)
1 rkl
rypsiöljyä
2 kpl
valkosipulinkynttä
3

Lisää vesi, fondi ja mausteet pannulle. Hauduta noin 15 minuuttia. Lisää vettä tarvittaessa.

2 dl
vettä
2 tl
kasvisfondia
1/2 tl
jauhettua maustepippuria
1/2 tl
kanelia
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
4

Valmista pyree. Kuori ja paloittele selleri. Kuori ja halkaise omenat. Poista kodat ja paloittele omenat. Keitä selleri- ja omenapalat pehmeiksi suolalla maustetussa vedessä. Säästä 1 dl keitinlientä ja valuta loppu vesi pois. Soseuta sellerit, omenat ja keitinliemi. Lisää ”kaurakerma” ja margariini.

600 g
juuriselleriä
200 g
(2 kpl) omenaa
1 tl
suolaa
1 l
vettä
1 dl
(0,5 prk) kaurakermaa
2 rkl
margariinia (maidotonta)
5

Mausta suolalla ja timjamilla. Kuumenna pyree ja tarjoa härkiskäristyksen kanssa. Viimeistele annokset puolukoilla.

1 tl
suolaa
3
timjamin vartta
puolukoita (pakaste)
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 25.10.2019
Muokattu: 10.12.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

833

199

13,8 g

2,8 g

12,8 g

10,8 g

6,3 g

2,8 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

250 g (1 pkt) härkäpapusuikaleita (Beanit),

2 tl kasvisfondia,

puolukoita (pakaste).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli