Kuori ja silppua sipuli. Kuori ja suikaloi porkkana.
Paista härkäpapusuikaleet öljyssä pannulla kauniin ruskeiksi. Laske lämpöä hieman ja lisää sipulisilppu ja porkkanasuikaleet. Kuumenna sekoitellen pari minuuttia. Kuori valkosipulit ja puserra sekaan.
Lisää vesi, fondi ja mausteet pannulle. Hauduta noin 15 minuuttia. Lisää vettä tarvittaessa.
Valmista pyree. Kuori ja paloittele selleri. Kuori ja halkaise omenat. Poista kodat ja paloittele omenat. Keitä selleri- ja omenapalat pehmeiksi suolalla maustetussa vedessä. Säästä 1 dl keitinlientä ja valuta loppu vesi pois. Soseuta sellerit, omenat ja keitinliemi. Lisää ”kaurakerma” ja margariini.
Mausta suolalla ja timjamilla. Kuumenna pyree ja tarjoa härkiskäristyksen kanssa. Viimeistele annokset puolukoilla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
333
1397
19,5 g
3,0 g
21,3 g
12,0 g
9,0 g
13,5 g
4,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 tl kasvisfondia,
0,5 tl kanelia,
puolukoita (pakaste).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli