Härkiskäristys ja selleri-omenapyree
60 min

Nappaa talteen!
Kasvissyöjän juhlaateriassa maistuvat vienosti kaneli ja maustepippuri. Tarjoa härkäpapusuikaleista valmistettu kasviskäristys samettisen selleripyreen kera.
| 1 kpl | sipuli |
| 1 kpl | porkkana |
| 240 g | (1 pkt) härkäpapusuikaleita |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 dl | vettä |
| 2 tl | kasvisfondia |
| 1/2 tl | kanelia |
| 1/2 tl | jauhettua maustepippuria |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
| Selleri-omenapyree | |
|---|---|
| 600 g | juuriselleriä |
| 200 g | (2 kpl) omenaa |
| 1 l | vettä |
| 1 tl | suolaa |
| 1 dl | (0,5 prk) kaurakermaa |
| 2 rkl | margariinia (maidotonta) |
| 1 tl | suolaa |
| 1 rkl | tuoretta timjamia |
| Lisäksi | |
| puolukoita (pakaste) | |
- 1.
Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja suikaloi porkkana.
- 2.
Paista härkäpapusuikaleet öljyssä pannulla kauniin ruskeiksi. Laske lämpöä hieman ja lisää sipuli ja porkkanasuikaleet. Kuumenna sekoitellen pari minuuttia. Kuori valkosipulit ja puserra sekaan.
- 3.
Lisää vesi, fondi ja mausteet pannulle. Hauduta noin 15 minuuttia. Lisää vettä tarvittaessa.
- 4.
Valmista pyree. Kuori ja paloittele selleri. Kuori ja halkaise omenat. Poista kodat ja paloittele omenat. Keitä selleri- ja omenapalat pehmeiksi suolalla maustetussa vedessä. Säästä 1 dl keitinlientä ja valuta loppu vesi pois. Soseuta sellerit, omenat ja keitinliemi. Lisää ”kaurakerma” ja margariini.
- 5.
Mausta suolalla ja timjamilla. Kuumenna pyree ja tarjoa härkiskäristyksen kanssa. Viimeistele annokset puolukoilla.
Härkiskäristys ja selleri-omenapyree
Kasvissyöjän juhlaateriassa maistuvat vienosti kaneli ja maustepippuri. Tarjoa härkäpapusuikaleista valmistettu kasviskäristys samettisen selleripyreen kera.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | sipuli |
| 1 kpl | porkkana |
| 240 g | (1 pkt) härkäpapusuikaleita |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 dl | vettä |
| 2 tl | kasvisfondia |
| 1/2 tl | kanelia |
| 1/2 tl | jauhettua maustepippuria |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
Selleri-omenapyree | |
| 600 g | juuriselleriä |
| 200 g | (2 kpl) omenaa |
| 1 l | vettä |
| 1 tl | suolaa |
| 1 dl | (0,5 prk) kaurakermaa |
| 2 rkl | margariinia (maidotonta) |
| 1 tl | suolaa |
| 1 rkl | tuoretta timjamia |
Lisäksi | |
| puolukoita (pakaste) | |
Valmistus
- 1
Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja suikaloi porkkana.
Määrä Ainesosa 1 kpl sipuli 1 kpl porkkana - 2
Paista härkäpapusuikaleet öljyssä pannulla kauniin ruskeiksi. Laske lämpöä hieman ja lisää sipuli ja porkkanasuikaleet. Kuumenna sekoitellen pari minuuttia. Kuori valkosipulit ja puserra sekaan.
Määrä Ainesosa 240 g (1 pkt) härkäpapusuikaleita 1 rkl rypsiöljyä 2 kpl valkosipulinkynttä - 3
Lisää vesi, fondi ja mausteet pannulle. Hauduta noin 15 minuuttia. Lisää vettä tarvittaessa.
Määrä Ainesosa 2 dl vettä 2 tl kasvisfondia 1/2 tl jauhettua maustepippuria 1/2 tl kanelia 1/2 tl rouhittua mustapippuria - 4
Valmista pyree. Kuori ja paloittele selleri. Kuori ja halkaise omenat. Poista kodat ja paloittele omenat. Keitä selleri- ja omenapalat pehmeiksi suolalla maustetussa vedessä. Säästä 1 dl keitinlientä ja valuta loppu vesi pois. Soseuta sellerit, omenat ja keitinliemi. Lisää ”kaurakerma” ja margariini.
Määrä Ainesosa 600 g juuriselleriä 200 g (2 kpl) omenaa 1 tl suolaa 1 l vettä 1 dl (0,5 prk) kaurakermaa 2 rkl margariinia (maidotonta) - 5
Mausta suolalla ja timjamilla. Kuumenna pyree ja tarjoa härkiskäristyksen kanssa. Viimeistele annokset puolukoilla.
Määrä Ainesosa 1 tl suolaa 1 rkl tuoretta timjamia puolukoita (pakaste)
Ravintosisältö
330
Energiaa kcal
1382
Energiaa kj
19,3 g
Rasvaa
3,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
21,0 g
Hiilihydraatteja
12,0 g
Sokereita
9,0 g
Kuituja
13,3 g
Proteiinia
4,2 g
Suolaa
330
Energiaa kcal
1382
Energiaa kj
19,3 g
Rasvaa
3,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
21,0 g
Hiilihydraatteja
12,0 g
Sokereita
9,0 g
Kuituja
13,3 g
Proteiinia
4,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 tl kasvisfondia, 0.5 tl kanelia, puolukoita (pakaste).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























