Mausta kuohuviini juhlapäivään sopivaksi itse keitetyllä puolukkasiirapilla. Säästä pieni määrä jäisiä puolukoita juomien koristeluun.
Kotimaan parhaat maut -itsenäisyyspäivämenu
Kippistä kotimaalle puolukkakuohulla
Alkuun mätimoussea ja saaristolaisleipää
Kermainen, tillin ja punasipulin maustama mätimousse hurmaavan hyvää ja helppo tehdä. Jos haluat ruokaisamman alkupalan, kokeile mätimousseen upotettuja etikkasilakoita. Tarjoile mousse saaristolaisleivän kanssa.
Pääruoaksi kermaista poronkäristystä
Tee perinteisestä poronkäristyksestä tavallista juhlavampi versio kermalla ja leipäjuustolla. Käristyksen kanssa maistuvat perunamuusi ja kirpeät puolukat.
Jälkiruoaksi salmiakkiässiä
Yhdistä suosikkikarkki perinteisiin ässäkekseihin, niin saat täydellisen pikkuleivän itsenäisyyspäivän kahvipöytään. Hyvä salmiakkinen jälkiruoka on myös vain kolmesta raaka-aineesta valmistuva mousse, jossa ärhäkkä salmiakki solmii sopuisan liiton lempeän suklaan ja vaniljakastikkeen kanssa.