Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kotimaan parhaat maut -itsenäisyyspäivämenu

Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Yhteishyvä
Julkaistu: 1.12.2019
|
Muokattu: 18.11.2020
Tässä itsenäisyyspäivän menussa on yhdistyy uutta ja vanhaa: poronkäristys mehevöitetään juhlavaksi kermalla ja leipäjuustolla, pakastepuolukoista keitetty siirappi maustaa kuohuviinin ja ässäkekseihin leivotaan salmiakkisattumia. Katso reseptit menuun, jossa kotimaan parhaat maut maistuvat uudella tavalla!

Kippistä kotimaalle puolukkakuohulla

Mausta kuohuviini juhlapäivään sopivaksi itse keitetyllä puolukkasiirapilla. Säästä pieni määrä jäisiä puolukoita juomien koristeluun.

Alkuun mätimoussea ja saaristolaisleipää

Kermainen, tillin ja punasipulin maustama mätimousse hurmaavan hyvää ja helppo tehdä. Jos haluat ruokaisamman alkupalan, kokeile mätimousseen upotettuja etikkasilakoita. Tarjoile mousse saaristolaisleivän kanssa.

Pääruoaksi kermaista poronkäristystä

Tee perinteisestä poronkäristyksestä tavallista juhlavampi versio kermalla ja leipäjuustolla. Käristyksen kanssa maistuvat perunamuusi ja kirpeät puolukat.

Jälkiruoaksi salmiakkiässiä

Yhdistä suosikkikarkki perinteisiin ässäkekseihin, niin saat täydellisen pikkuleivän itsenäisyyspäivän kahvipöytään. Hyvä salmiakkinen jälkiruoka on myös vain kolmesta raaka-aineesta valmistuva mousse, jossa ärhäkkä salmiakki solmii sopuisan liiton lempeän suklaan ja vaniljakastikkeen kanssa.

Helppoa, perinteistä, kalaa, kasvista? Katso kaikki menuehdotukset itsenäisyyspäivään!