Kermainen poro-leipäjuustokäristys

Arvostele resepti
4 Annosta

60 min (josta 20 min aktiivista)

Kermainen poronkäristys saa uuden ilmeen, kun se viimeistellään juhlakuntoon kermalla ja leipäjuustolla. Käristyksen seuraksi sopii perunamuusi ja puolukat.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
400 gporonkäristyslihaa (pakaste)
2 kplsipulia
2 rklvoita
2 dlvettä
1 tlsuolaa
200 gleipäjuustoa
2 dlkermaa

Valmistus

  1. 1

    Sulata poronkäristys pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori ja hienonna sipulit.

    MääräAinesosa
    400 gporonkäristyslihaa (pakaste)
    2 kplsipulia
  2. 2

    Kuumenna voi kattilassa ja lisää lihat ruskistumaan. Lisää ruskistuksen loppuvaiheessa sipulikuutiot. Kuullota hetki. Lisää vesi ja suola. Peitä kannella ja anna käristyksen hautua miedolla lämmöllä vähintään puoli tuntia. Huolehdi, ettei neste haihdu liikaa. Lisää tarvittaessa tilkka vettä.

    MääräAinesosa
    2 rklvoita
    2 dlvettä
    1 tlsuolaa
  3. 3

    Kuutioi leipäjuusto. Lisää kattilaan kerma ja juustokuutiot. Kuumenna kiehumispisteeseen. Tarjoa perunasoseen sekä puolukoiden kanssa.

    MääräAinesosa
    2 dlkermaa
    200 gleipäjuustoa

Vinkki: Voit käyttää poronkäristyksen sijasta myös riistakäristystä. Hauduta lihaa tällöin pakkauksen ohjeen mukainen aika.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Lasse Lecklin
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä