Kermainen poro-leipäjuustokäristys
Ainekset
Valmistus
Sulata poronkäristys pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna voi kattilassa ja lisää lihat ruskistumaan. Lisää ruskistuksen loppuvaiheessa sipulikuutiot. Kuullota hetki. Lisää vesi ja suola. Peitä kannella ja anna käristyksen hautua miedolla lämmöllä vähintään puoli tuntia. Huolehdi, ettei neste haihdu liikaa. Lisää tarvittaessa tilkka vettä.
Kuutioi leipäjuusto. Lisää kattilaan kerma ja juustokuutiot. Kuumenna kiehumispisteeseen. Tarjoa perunasoseen sekä puolukoiden kanssa.
Vinkki: Voit käyttää poronkäristyksen sijasta myös riistakäristystä. Hauduta lihaa tällöin pakkauksen ohjeen mukainen aika.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
545
2280
40,8 g
26,3 g
3,8 g
3,8 g
0,3 g
40,5 g
8,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli