Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Kermainen poro-leipäjuustokäristys

Kermainen poro-leipäjuustokäristys

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
4 Annosta
Perinteinen poronkäristys viimeistellään juhlakuntoon kermalla ja leipäjuustolla.

Ainekset

540 g
(2 pkt, à 270 g) poronkäristyslihaa (pakaste)
1 - 2 kpl
Sipulia
2 rkl
Voita
2 dl
Vettä
1 tl
Suolaa
220 g
(1 pkt) leipäjuustoa
2 dl
Kermaa

Reseptin ainekset S-kaupoista

Valmistus

1

Sulata poronkäristys pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna voi kattilassa ja lisää lihat ruskistumaan. Lisää ruskistuksen loppuvaiheessa sipulikuutiot. Kuullota hetki. Lisää vesi ja suola. Peitä kannella ja anna käristyksen hautua miedolla lämmöllä vähintään puoli tuntia. Huolehdi, ettei neste haihdu liikaa. Lisää tarvittaessa tilkka vettä.

540 g
(2 pkt, à 270 g) poronkäristyslihaa (pakaste)
1 - 2 kpl
Sipulia
2 rkl
Voita
2 dl
Vettä
1 tl
Suolaa
2

Kuutioi leipäjuusto. Lisää kattilaan kerma ja juustokuutiot. Kuumenna kiehumispisteeseen. Tarjoa perunasoseen sekä puolukoiden kanssa.

2 dl
Kermaa
220 g
(1 pkt) leipäjuustoa

Vinkki: Voit käyttää poronkäristyksen sijasta myös riistakäristystä. Hauduta lihaa tällöin pakkauksen ohjeen mukainen aika.

Miltä maistui?
Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Lasse Lecklin
Julkaistu: 22.9.2017
Muokattu: 25.10.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

545

2280

40,8 g

26,3 g

3,8 g

3,8 g

0,3 g

40,5 g

8,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli