Kermainen poro-leipäjuustokäristys - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kermainen poro-leipäjuustokäristys

???
Perinteinen poronkäristys viimeistellään juhlakuntoon kermalla ja leipäjuustolla.
Jaa Somessa

Ainekset

2 kpl
(à 270 g) poronkäristyslihaa (pakaste)
1 - 2 kpl
Sipulia
2 rkl
Voita
2 dl
Vettä
1 tl
Suolaa
1 kpl
(220 g) leipäjuustoa
2 dl
Kermaa

Näin teet

1

Sulata poronkäristys pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna voi kattilassa ja lisää lihat ruskistumaan. Lisää ruskistuksen loppuvaiheessa sipulikuutiot. Kuullota hetki. Lisää vesi ja suola. Peitä kannella ja anna käristyksen hautua miedolla lämmöllä vähintään puoli tuntia. Huolehdi, ettei neste haihdu liikaa. Lisää tarvittaessa tilkka vettä.

Kuutioi leipäjuusto. Lisää kattilaan kerma ja juustokuutiot. Kuumenna kiehumispisteeseen. Tarjoa perunasoseen sekä puolukoiden kanssa.

Vinkki: Voit käyttää poronkäristyksen sijasta myös riistakäristystä. Hauduta lihaa tällöin pakkauksen ohjeen mukainen aika.

Resepti
Kati Pohja
Kuvat
Lasse Lecklin
Julkaistu: 22.9.2017
Muokattu: 15.5.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja3 g10 g
Proteiinia3 g11 g
Rasvaa24 g97 g
Kuituja0 g1 g
Energiaa kj991 3965
Energiaa kcal237 946

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2 dl Vettä

  • 1 tl Suolaa

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja3 g10 g
Proteiinia3 g11 g
Rasvaa24 g97 g
Kuituja0 g1 g
Energiaa kj991 3965
Energiaa kcal237 946

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2 dl Vettä

  • 1 tl Suolaa

Resepti
Kati Pohja
Kuvat
Lasse Lecklin

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.