Kermainen poro-leipäjuustokäristys | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Kermainen poro-leipäjuustokäristys

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Perinteinen poronkäristys viimeistellään juhlakuntoon kermalla ja leipäjuustolla.

Ainekset

2 kpl
(à 270 g) poronkäristyslihaa (pakaste)
1 - 2 kpl
Sipulia
2 rkl
Voita
2 dl
Vettä
1 tl
Suolaa
1 kpl
(220 g) leipäjuustoa
2 dl
Kermaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Sulata poronkäristys pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna voi kattilassa ja lisää lihat ruskistumaan. Lisää ruskistuksen loppuvaiheessa sipulikuutiot. Kuullota hetki. Lisää vesi ja suola. Peitä kannella ja anna käristyksen hautua miedolla lämmöllä vähintään puoli tuntia. Huolehdi, ettei neste haihdu liikaa. Lisää tarvittaessa tilkka vettä.

Kuutioi leipäjuusto. Lisää kattilaan kerma ja juustokuutiot. Kuumenna kiehumispisteeseen. Tarjoa perunasoseen sekä puolukoiden kanssa.

Vinkki: Voit käyttää poronkäristyksen sijasta myös riistakäristystä. Hauduta lihaa tällöin pakkauksen ohjeen mukainen aika.

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Lasse Lecklin
Julkaistu: 22.9.2017
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

991

237

24,3 g

16,3 g

2,5 g

2,5 g

0,3 g

2,8 g

0,3 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 dl Vettä,

1 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli