Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Vapun värikkäät herkkureseptit, joita et voi vastustaa

Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 19.4.2022
|
Muokattu: 14.2.2023
Tänä vappuna ilakoidaan värikkäillä resepteillä, jotka on yllättävän helppo valmistaa! Käännä vappukakku kyljelleen, leivo donitsin maku muffinsseihin ja tarjoa suolapalat tunkutarjottimelta.

Vappukakku lime-valkosuklaamoussella

Vau mikä idea! Vappukakku kaatuu kyljelleen ja saa näyttävän koristelun valmiista donitseista ja strösseleistä. Cake top forward –kakku on upea ulkomuodoltaan ja sisältää erityisen herkullista lime-valkosuklaamoussea, joka pitää kakun hauskan muodon mallissaan. Kakku on näyttävyydestään huolimatta helppo valmistaa, kun pidät mielessä muutaman vinkin ja niksin.

Helpot sitruunaiset rahkamunkit

Tänä vuonna vappumunkit valmistetaan ilman stressiä! Sitruunaiset rahkamunkit leivotaan ilman kohotusta ja vaivaamista, sillä ne nostatetaan leivinjauheen avulla. Näin munkit valmistuvat perinteistä hiivataikinaa nopeammin. Sitruunarahka tuo munkkeihin juuri sopivasti kirpeyttä.

Churrot uunissa

Munkkien uppopaistamista kartteleva valitsee nyt vappuhulinoinnin makeaksi palaksi churrot, jotka paistuvat uunissa ilman rasvan käryä. Ihanan ilmavat ja lehtevät churrot voi dipata sulatettuun suklaaseen tai nautiskella tuoreeltaan sellaisenaan. Makumaailma muistuttaa vappumunkkia, kun churrot voitelee uunin jälkeen voisulalla ja kääntelee sokeri-kaneliseoksessa.

Donitsimuffinssit

Jos vappuna maistuisi sekä donitsi että muffinssi, kannattaa vappuleivontalistalle valita ihanan kardemummainen donitsimuffinsi! Muffinssipellillä uunissa kuohkeaksi paistuvat donitsimuffinssit saavat pinnalleen donitseista tuttua kanelisokeria ja keskelle yllätyksenä hillosydämen. Donitsimuffinsien makua on helppo vaihdella omia lempihilloja tai vaikka lemon curdia käyttäen.

Keväinen tunkutarjotin

Suursuositut tunkutarjottimet hurmaavat myös vappuvieraat! Keväinen versio herkkutarjottimesta syntyy helposti vapusta muutenkin tuttujen makujen, kuten nakkien ja lihapullien, avulla. Voit koota tarjottimen kokonaan kaupan valmiista aineksista tai tehdä osan tarjoiluista itse. Vaihtamalla nakit ja pyörykät kasvisversioihin saat tunkutarjottimesta helposti muokattua myös kasvisversion.

Katso kaikki vinkit vappuherkutteluun