Tee halutessasi kreikkalaiset lihapullat ja tsatsiki sekä sillikaviaari etukäteen. Katso reseptit tämän ohjeen alla olevista linkeistä. Kun kokoat tunkutarjottimen, laita lihapullat, tsatsiki ja sillikaviaari tarjolle pienissä kulhoissa.
Leikkaa parsojen tyvestä pari senttiä pois. Keitä parsoja suolalla maustetussa vedessä (1/2 tl suolaa/1 l vettä) noin 4 minuuttia. Valuta ja jäähdytä.
Pese tomaatit. Valuta mozzarellat. Paloittele leipä- ja valkohomejuusto. Siirrä perunasalaatti kulhoon. Viipaloi patonki. Asettele kaikki aineet kookkaalle tarjottimelle. Viimeistele tuoreilla marjoilla ja mintunlehdillä.
Täältä löydät reseptit kreikkalaisiin lihapulliin ja kesäkurpitsatsatsikiin sekä perinteiseen sillikaviaariin.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
371
1552
21,9 g
11,4 g
15,5 g
4,9 g
2,6 g
25,4 g
2,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
kreikkalaisia lihapullia ja tsatsikia (ks, vinkki),
sillikaviaaria (ks, vinkki),
marjoja ja yrttejä (esim, mansikoita, pensasmustikoita, vadelmia ja minttua).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli