Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Keväinen tunkutarjotin, vappuherkut

Tunkutarjotin kevääseen

timer-icon45 min
Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Kokoa napostelutarjotin ystävien illanviettoon, vappuaaton herkutteluun tai keväiselle vappubrussille. Kreikkalaiset lihapullat ja kesäkurpitsatsatsiki sekä perinteinen sillikaviaari kruunaavat tunkutarjottimen, jonka muut ainekset saat tarjolle kätevästi suoraan pakkauksista.

Ainekset

200 g
vihreää parsaa
200 g
(1 rs) kirsikkatomaatteja
125 g
(1 pkt) minimozzarellapalloja
200 g
leipäjuustoa
150 g
valkohomejuustoa
400 g
(1 rs) perunasalaattia
1 kpl
patonki
100 g
(1 pkt) kevytmeetvurstia
150 g
(1 pkt) serranokinkkua
300 g
(1 pkt) prinssinakkeja
2 dl
cocktailkurkkuja
100 g
(1 ps) ruiskeksejä tai -lastuja

Lisäksi

kreikkalaisia lihapullia ja tsatsikia (ks. vinkki)
sillikaviaaria (ks. vinkki)
marjoja ja yrttejä (esim. mansikoita, pensasmustikoita, vadelmia ja minttua)

Reseptin ainekset S-kaupoista

Valmistus

1

Tee halutessasi kreikkalaiset lihapullat ja tsatsiki sekä sillikaviaari etukäteen. Katso reseptit tämän ohjeen alla olevista linkeistä. Kun kokoat tunkutarjottimen, laita lihapullat, tsatsiki ja sillikaviaari tarjolle pienissä kulhoissa.

kreikkalaisia lihapullia ja tsatsikia (ks. vinkki)
sillikaviaaria (ks. vinkki)
2

Leikkaa parsojen tyvestä pari senttiä pois. Keitä parsoja suolalla maustetussa vedessä (1/2 tl suolaa/1 l vettä) noin 4 minuuttia. Valuta ja jäähdytä.

200 g
vihreää parsaa
3

Pese tomaatit. Valuta mozzarellat. Paloittele leipä- ja valkohomejuusto. Siirrä perunasalaatti kulhoon. Viipaloi patonki. Asettele kaikki aineet kookkaalle tarjottimelle. Viimeistele tuoreilla marjoilla ja mintunlehdillä.

200 g
(1 rs) kirsikkatomaatteja
125 g
(1 pkt) minimozzarellapalloja
200 g
leipäjuustoa
150 g
valkohomejuustoa
400 g
(1 rs) perunasalaattia
1 kpl
patonki
150 g
(1 pkt) serranokinkkua
100 g
(1 pkt) kevytmeetvurstia
300 g
(1 pkt) prinssinakkeja
2 dl
cocktailkurkkuja
100 g
(1 ps) ruiskeksejä tai -lastuja
marjoja ja yrttejä (esim. mansikoita, pensasmustikoita, vadelmia ja minttua)

Täältä löydät reseptit kreikkalaisiin lihapulliin ja kesäkurpitsatsatsikiin sekä perinteiseen sillikaviaariin.

Miltä maistui?
Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 6.4.2022
Muokattu: 6.4.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

371

1552

21,9 g

11,4 g

15,5 g

4,9 g

2,6 g

25,4 g

2,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

kreikkalaisia lihapullia ja tsatsikia (ks, vinkki),

sillikaviaaria (ks, vinkki),

marjoja ja yrttejä (esim, mansikoita, pensasmustikoita, vadelmia ja minttua).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli