Tunkutarjotin kevääseen
45 min

Nappaa talteen!
Kokoa napostelutarjotin ystävien illanviettoon, vappuaaton herkutteluun tai keväiselle brussille. Kreikkalaiset lihapullat ja kesäkurpitsatsatsiki sekä perinteinen sillikaviaari kruunaavat tunkutarjottimen, jonka muut ainekset saat tarjolle kätevästi suoraan pakkauksista.
| 200 g | vihreää parsaa |
| 200 g | (1 rs) kirsikkatomaatteja |
| 125 g | (1 pkt) minimozzarellapalloja |
| 200 g | leipäjuustoa |
| 150 g | valkohomejuustoa |
| 400 g | (1 rs) perunasalaattia |
| 1 kpl | patonki |
| 100 g | (1 pkt) kevytmeetvurstia |
| 150 g | (1 pkt) serranokinkkua |
| 300 g | (1 pkt) prinssinakkeja |
| 2 dl | cocktailkurkkuja |
| 100 g | (1 ps) ruiskeksejä tai -lastuja |
| Lisäksi | |
|---|---|
| kreikkalaisia lihapullia ja tsatsikia (ks. vinkki) | |
| sillikaviaaria (ks. vinkki) | |
| marjoja ja yrttejä (esim. mansikoita, pensasmustikoita, vadelmia ja minttua) | |
- 1.
Tee halutessasi kreikkalaiset lihapullat ja tsatsiki sekä sillikaviaari etukäteen. Katso reseptit tämän ohjeen alla olevista linkeistä. Kun kokoat tunkutarjottimen, laita lihapullat, tsatsiki ja sillikaviaari tarjolle pienissä kulhoissa.
- 2.
Leikkaa parsojen tyvestä pari senttiä pois. Keitä parsoja suolalla maustetussa vedessä (1/2 tl suolaa/1 l vettä) noin 4 minuuttia. Valuta ja jäähdytä.
- 3.
Pese tomaatit. Valuta mozzarellat. Paloittele leipä- ja valkohomejuusto. Siirrä perunasalaatti kulhoon. Viipaloi patonki. Asettele kaikki aineet kookkaalle tarjottimelle. Viimeistele tuoreilla marjoilla ja mintunlehdillä.
Tunkutarjotin kevääseen
Kokoa napostelutarjotin ystävien illanviettoon, vappuaaton herkutteluun tai keväiselle brussille. Kreikkalaiset lihapullat ja kesäkurpitsatsatsiki sekä perinteinen sillikaviaari kruunaavat tunkutarjottimen, jonka muut ainekset saat tarjolle kätevästi suoraan pakkauksista.
Ainekset (8 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 200 g | vihreää parsaa |
| 200 g | (1 rs) kirsikkatomaatteja |
| 125 g | (1 pkt) minimozzarellapalloja |
| 200 g | leipäjuustoa |
| 150 g | valkohomejuustoa |
| 400 g | (1 rs) perunasalaattia |
| 1 kpl | patonki |
| 100 g | (1 pkt) kevytmeetvurstia |
| 150 g | (1 pkt) serranokinkkua |
| 300 g | (1 pkt) prinssinakkeja |
| 2 dl | cocktailkurkkuja |
| 100 g | (1 ps) ruiskeksejä tai -lastuja |
Lisäksi | |
| kreikkalaisia lihapullia ja tsatsikia (ks. vinkki) | |
| sillikaviaaria (ks. vinkki) | |
| marjoja ja yrttejä (esim. mansikoita, pensasmustikoita, vadelmia ja minttua) | |
Valmistus
- 1
Tee halutessasi kreikkalaiset lihapullat ja tsatsiki sekä sillikaviaari etukäteen. Katso reseptit tämän ohjeen alla olevista linkeistä. Kun kokoat tunkutarjottimen, laita lihapullat, tsatsiki ja sillikaviaari tarjolle pienissä kulhoissa.
Määrä Ainesosa kreikkalaisia lihapullia ja tsatsikia (ks. vinkki) sillikaviaaria (ks. vinkki) - 2
Leikkaa parsojen tyvestä pari senttiä pois. Keitä parsoja suolalla maustetussa vedessä (1/2 tl suolaa/1 l vettä) noin 4 minuuttia. Valuta ja jäähdytä.
Määrä Ainesosa 200 g vihreää parsaa - 3
Pese tomaatit. Valuta mozzarellat. Paloittele leipä- ja valkohomejuusto. Siirrä perunasalaatti kulhoon. Viipaloi patonki. Asettele kaikki aineet kookkaalle tarjottimelle. Viimeistele tuoreilla marjoilla ja mintunlehdillä.
Määrä Ainesosa 200 g (1 rs) kirsikkatomaatteja 125 g (1 pkt) minimozzarellapalloja 200 g leipäjuustoa 150 g valkohomejuustoa 400 g (1 rs) perunasalaattia 1 kpl patonki 150 g (1 pkt) serranokinkkua 100 g (1 pkt) kevytmeetvurstia 300 g (1 pkt) prinssinakkeja 2 dl cocktailkurkkuja 100 g (1 ps) ruiskeksejä tai -lastuja marjoja ja yrttejä (esim. mansikoita, pensasmustikoita, vadelmia ja minttua)
Täältä löydät reseptit kreikkalaisiin lihapulliin ja kesäkurpitsatsatsikiin sekä perinteiseen sillikaviaariin.
Ravintosisältö
371
Energiaa kcal
1552
Energiaa kj
21,9 g
Rasvaa
11,4 g
Tyydyttynyttä rasvaa
15,5 g
Hiilihydraatteja
4,9 g
Sokereita
2,6 g
Kuituja
25,4 g
Proteiinia
2,5 g
Suolaa
371
Energiaa kcal
1552
Energiaa kj
21,9 g
Rasvaa
11,4 g
Tyydyttynyttä rasvaa
15,5 g
Hiilihydraatteja
4,9 g
Sokereita
2,6 g
Kuituja
25,4 g
Proteiinia
2,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: kreikkalaisia lihapullia ja tsatsikia (ks. vinkki), sillikaviaaria (ks. vinkki), marjoja ja yrttejä (esim. mansikoita, pensasmustikoita, vadelmia ja minttua).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli































