Härkistä käytetään ruoanvalmistuksessa kuten kypsää jauhelihaa tai soijarouhetta. Härkis maistuu hyvältä myös kylmänä. Siihen on jo lisätty mausteeksi suolaa ja pippuria. Kastikkeisiin ja patoihin Härkis kannattaa laittaa vasta valmistuksen loppuvaiheessa.
Härkis soveltuu hyvin myös kasvispyörykkä- tai pihvitaikinan raaka-aineeksi. Mureketaikinat kannattaa valmistaa tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa, jotta taikina saa helposti muotoiltavan rakenteen.
Härkistä voi sekoittaa myös jauhelihan joukkoon, jolloin kasvisten ja kasviproteiinin määrä ruoassa lisääntyy. Herkulliset hampurilaispihvit syntyvät, kun sekoittaa 250 gramman paketillisen Härkistä 400 grammaan jauhelihaa, sekä silppuaa joukkoon sipulin. Mausteeksi voi suolan ja pippurin lisäksi käyttää myös valkosipulia.
Härkis säilyy avaamattomana jääkaapissa neljä viikkoa ja tuotteen voi myös pakastaa.