Tacomaustettu härkisrisotto uunissa
60 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Tätä vegaanista härkisrisottoa ei sekoitella kattilassa, sillä se kypsyy uunissa omia aikojaan.
| 250 g | härkistä |
| 2 kpl | porkkanaa |
| 1/2 kpl | punaista paprikaa |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 rkl | öljyä |
| 2 tl | tacomausteseosta |
| 1 rkl | soijakastiketta |
| 2 tl | siirappia |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 l | vettä |
| 2 kpl | kasvisliemikuutiota (gluteenitonta) |
| 3 dl | risottoriisiä |
| 2 rkl | basilikaa |
- 1.
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja kuutioi porkkanat. Kuutioi paprika. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Kuullota kasviksia ja härkistä öljyssä pannulla, kunnes sipuli pehmenee. Lisää mausteet.
- 2.
Kaada seos uunivuokaan. Kuumenna vesi ja liuota siihen liemikuutiot.
- 3.
Lisää riisi ja liemi vuokaan. Kypsennä risottoa uunissa 30 minuuttia tai kunnes riisi on kypsää. Lisää nestettä tarvittaessa kypsennyksen aikana.
- 4.
Ripottele pinnalle hienonnettua basilikaa. Tarjoa esimerkiksi kaaliraasteen kanssa.
Tacomaustettu härkisrisotto uunissa
arvosana4/5
60 min (josta 30 min aktiivista)
Tätä vegaanista härkisrisottoa ei sekoitella kattilassa, sillä se kypsyy uunissa omia aikojaan.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 250 g | härkistä |
| 2 kpl | porkkanaa |
| 1/2 kpl | punaista paprikaa |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 rkl | öljyä |
| 2 tl | tacomausteseosta |
| 1 rkl | soijakastiketta |
| 2 tl | siirappia |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 l | vettä |
| 2 kpl | kasvisliemikuutiota (gluteenitonta) |
| 3 dl | risottoriisiä |
| 2 rkl | basilikaa |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja kuutioi porkkanat. Kuutioi paprika. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Kuullota kasviksia ja härkistä öljyssä pannulla, kunnes sipuli pehmenee. Lisää mausteet.
Määrä Ainesosa 2 kpl porkkanaa 1/2 kpl punaista paprikaa 1 kpl sipuli 2 kpl valkosipulinkynttä 250 g härkistä 1 rkl öljyä 2 tl tacomausteseosta 2 tl siirappia 1 rkl soijakastiketta 1/2 tl suolaa - 2
Kaada seos uunivuokaan. Kuumenna vesi ja liuota siihen liemikuutiot.
Määrä Ainesosa 1 l vettä 2 kpl kasvisliemikuutiota (gluteenitonta) - 3
Lisää riisi ja liemi vuokaan. Kypsennä risottoa uunissa 30 minuuttia tai kunnes riisi on kypsää. Lisää nestettä tarvittaessa kypsennyksen aikana.
Määrä Ainesosa 3 dl risottoriisiä - 4
Ripottele pinnalle hienonnettua basilikaa. Tarjoa esimerkiksi kaaliraasteen kanssa.
Määrä Ainesosa 2 rkl basilikaa
Ravintosisältö
423
Energiaa kcal
1770
Energiaa kj
10,8 g
Rasvaa
1,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
62,5 g
Hiilihydraatteja
6,5 g
Sokereita
5,0 g
Kuituja
15,5 g
Proteiinia
4,9 g
Suolaa
423
Energiaa kcal
1770
Energiaa kj
10,8 g
Rasvaa
1,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
62,5 g
Hiilihydraatteja
6,5 g
Sokereita
5,0 g
Kuituja
15,5 g
Proteiinia
4,9 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Valkosipulinkynttä, 2 tl Tacomausteseosta, 1 l Vettä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























