Tacomaustettu härkisrisotto uunissa | Risotot | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Tacomaustettu härkisrisotto uunissa

Tacomaustettu härkisrisotto uunissa

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Tätä vegaanista härkisrisottoa ei sekoitella kattilassa, sillä se kypsyy uunissa omia aikojaan.

Ainekset

1 kpl
(250 g) härkistä
2 kpl
Porkkanaa
1/2 kpl
Punaista paprikaa
1 kpl
Sipuli
2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 rkl
Öljyä
2 tl
Tacomausteseosta
1 rkl
Soijakastiketta
2 tl
Siirappia
1/2 tl
Suolaa
1 l
Vettä
2 kpl
Kasvisliemikuutiota (gluteenitonta)
3 dl
Risottoriisiä
2 rkl
Basilika- tai persiljasilppua

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Säädä uuni 200 asteeseen.

2

Kuori ja kuutioi porkkanat. Kuutioi paprika. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulit. Kuullota kasviksia ja härkistä öljyssä pannulla, kunnes sipuli pehmenee. Lisää mausteet.

2 kpl
Porkkanaa
1/2 kpl
Punaista paprikaa
1 kpl
Sipuli
2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 kpl
(250 g) härkistä
1 rkl
Öljyä
2 tl
Tacomausteseosta
2 tl
Siirappia
1 rkl
Soijakastiketta
1/2 tl
Suolaa
3

Kaada seos uunivuokaan. Kuumenna vesi ja liuota siihen liemikuutiot.

1 l
Vettä
2 kpl
Kasvisliemikuutiota (gluteenitonta)
4

Lisää riisi ja liemi vuokaan. Kypsennä risottoa uunissa 30 minuuttia tai kunnes riisi on kypsää. Lisää nestettä tarvittaessa kypsennyksen aikana.

3 dl
Risottoriisiä
5

Ripottele yrttisilppua pinnalle. Tarjoa esimerkiksi kaaliraasteen kanssa.

2 rkl
Basilika- tai persiljasilppua
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 17.1.2018
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1210

289

5,0 g

0,8 g

53,8 g

5,0 g

2,5 g

4,5 g

3,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 paketti (250 g) härkistä,

Valkosipulinkynttä,

2 tl Tacomausteseosta,

0,5 tl Suolaa,

1 l Vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli