Tacomaustettu härkisrisotto uunissa

arvosana4/5

(7)arviota
4 Annosta

60 min (josta 30 min aktiivista)

Tätä vegaanista härkisrisottoa ei sekoitella kattilassa, sillä se kypsyy uunissa omia aikojaan.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
250 ghärkistä
2 kplporkkanaa
1/2 kplpunaista paprikaa
1 kplsipuli
2 kplvalkosipulinkynttä
1 rklöljyä
2 tltacomausteseosta
1 rklsoijakastiketta
2 tlsiirappia
1/2 tlsuolaa
1 lvettä
2 kplkasvisliemikuutiota (gluteenitonta)
3 dlrisottoriisiä
2 rklbasilikaa

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja kuutioi porkkanat. Kuutioi paprika. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Kuullota kasviksia ja härkistä öljyssä pannulla, kunnes sipuli pehmenee. Lisää mausteet.

    MääräAinesosa
    2 kplporkkanaa
    1/2 kplpunaista paprikaa
    1 kplsipuli
    2 kplvalkosipulinkynttä
    250 ghärkistä
    1 rklöljyä
    2 tltacomausteseosta
    2 tlsiirappia
    1 rklsoijakastiketta
    1/2 tlsuolaa
  2. 2

    Kaada seos uunivuokaan. Kuumenna vesi ja liuota siihen liemikuutiot.

    MääräAinesosa
    1 lvettä
    2 kplkasvisliemikuutiota (gluteenitonta)
  3. 3

    Lisää riisi ja liemi vuokaan. Kypsennä risottoa uunissa 30 minuuttia tai kunnes riisi on kypsää. Lisää nestettä tarvittaessa kypsennyksen aikana.

    MääräAinesosa
    3 dlrisottoriisiä
  4. 4

    Ripottele pinnalle hienonnettua basilikaa. Tarjoa esimerkiksi kaaliraasteen kanssa.

    MääräAinesosa
    2 rklbasilikaa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Valkosipulinkynttä, 2 tl Tacomausteseosta, 1 l Vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
24.7.2018
|
Päivitetty: 2.10.2025

Samankaltaisia reseptejä