Ihania pikkusyötäviä ja meheviä kakkuja – Tämä herkku niitä yhdistää

Rakastatko sinäkin taatelin makua? Jos vastasit kyllä, ota nämä viisi reseptiä talteen. Näiden ideoiden avulla teet tarjottavat loppuvuoden pieniin ja isoihin juhliin.

Teksti: Katja Bäcksbacka
13.11.2025 | Päivitetty 13.11.2025

Täytetyt makeat ja suolaiset taatelit

Täytetyt taatelit ovat mahtavia joulun ajan juhlien tarjottavia, sillä ne sopivat niin alkupalaksi kuin pieneksi jälkiruoaksikin. Mehevät medjoul-taatelit ovat täydellisiä sekä suolaisten että makeiden täytteiden kanssa. Kokeile täytteenä esimerkiksi vuohenjuuston ja saksanpähkinän yhdistelmää tai maapähkinävoita, suklaata ja suolattuja maapähkinöitä.

Tarjoa kyytipoikana vaikkapa glögiä. Vuohenjuuston makuun sopii myös hapokas valkoviini ja makealle täytteelle oivallinen kaveri on portviini.

Täydellisin taatelikakku onkin täytekakku!

Taatelikakkua moni pitää joulun leivonnaisista parhaana. Ja nyt jouluklassikko on entistäkin herkullisempi, sillä siitä tehdään täytekakku. Kakkupohja leivotaan taatelikakun makuiseksi ja täytteenä on raikasta puolukkahilloketta ja samettista kinuskivaahtoa.

Maistuisiko brownietyylinen taatelileivonnainen?

Taatelipalat suolakinuskilla ovat meheviä, browniemaisia herkkuja. Paista kaakaolla maustettu taatelitaikina levyksi pellillä, ja leikkaa jäähtyneenä paloiksi. Valuta päälle kinuskikastiketta ja viimeistele sormisuolalla.

Pieni herkku kahvin kanssa

Kookoshipuilla viimeistellyt taateli-suklaapallot maistuvat kahvin kanssa tai ovat oiva ruokalahja. Makeutensa suupalat saavat taateleista ja rouheutensa pähkinöistä.

Joulupuu on rakennettu taateleista

Taittele makea joulupuu lehtitaikinasta. Täytteeksi sipaistaan tahna, joka on tehty pehmeäksi keitetyistä taateleista ja pähkinä-suklaalevitteestä eli nutellasta. Näyttävä nutella-taatelikuusi maistuu glögin kanssa kaikissa joulun ajan juhlissa!

Katso uusimmat reseptit