Erilaiset kylmät kalaruoat ovat joulupöydän suosikkeja ja ne tarjotaan usein jouluaterian alkupalana. Perinteisen graavilohen ja graavisiian, joulusilakoiden ja lasimestarin sillin rinnalle on kiva tuoda uusia makuja. Kokeile näitä ideoita!
Lisuke
Täytä koko kalapöytä uudenlaisilla herkuilla tai ota perinteisten joulukalojen rinnalle yksi tai useampi uusi tarjottava. Vaihtoehtoja löytyy niin graavikalan, mädin kuin sillin ystäville.
Erilaiset kylmät kalaruoat ovat joulupöydän suosikkeja ja ne tarjotaan usein jouluaterian alkupalana. Perinteisen graavilohen ja graavisiian, joulusilakoiden ja lasimestarin sillin rinnalle on kiva tuoda uusia makuja. Kokeile näitä ideoita!
Joulusilli maistuu tänä vuonna moussen muodossa. Tarjoile juhlava sillimousse valmiina annoksina kauniista laseista. Viimeistele mousseannokset mädillä ja leipämurulla, joka paistetaan rapeaksi ruskistetussa voissa.
Lisuke
Kaneli, kardemumma ja inkivääri maustavat lohen joulun kalapöytään sopivaksi. Kalafileen pintaan paineltavassa mausteseoksessa on myös fariinisokeria, joka karamellisoituu herkullisesti lohen pinnalle. Granaattiomenan siemenet ja tuore persilja antavat jouluiselle sokerilohelle juhlavan ulkonäön.
Paisti ja fileet
Lohijuustokakku on hyvä valinta etenkin isomman porukan joulupöytään. Juustokakun pohja tehdään tummasta vuokaleivästä ja täytteessä maistuu savulohen ja mädin ohella aromikas juustoraaste. Näyttävä koristelu onnistuu helposti keitetyillä kananmunilla, mädillä ja tillillä.
Juustokakku
Tarjoa graavilohi tänä jouluna yhdessä raikkaan omenacarpaccion kanssa. Graavaa lohi itse tai oikaise valmiiksi graavatulla kalalla, jolloin uudenlainen kalapöydän herkku valmistuu hetkessä.
Salaatit
Joulun kalapöytään sopii myös dippailu. Levitä kauniille leikkuulaudalle tuorejuustoa ja lado päälle kylmäsavulohta, kapriksia ja marinoitua punasipulia. Kaapaise herkullista makujen yhdistelmää sipsin tai tumman limpun päälle.