Mitä uutta joulun kalapöytään? Tässä herkulliset ideat

Täytä koko kalapöytä uudenlaisilla herkuilla tai ota perinteisten joulukalojen rinnalle yksi tai useampi uusi tarjottava. Vaihtoehtoja löytyy niin graavikalan, mädin kuin sillin ystäville.

Erilaiset kylmät kalaruoat ovat joulupöydän suosikkeja ja ne tarjotaan usein jouluaterian alkupalana. Perinteisen graavilohen ja graavisiian, joulusilakoiden ja lasimestarin sillin rinnalle on kiva tuoda uusia makuja. Kokeile näitä ideoita!

Teksti: Outi Vartiainen
4.12.2025 | Päivitetty 4.12.2025

Superherkullinen sillimousse

Joulusilli maistuu tänä vuonna moussen muodossa. Tarjoile juhlava sillimousse valmiina annoksina kauniista laseista. Viimeistele mousseannokset mädillä ja leipämurulla, joka paistetaan rapeaksi ruskistetussa voissa.

Näyttävä joululohi

Kaneli, kardemumma ja inkivääri maustavat lohen joulun kalapöytään sopivaksi. Kalafileen pintaan paineltavassa mausteseoksessa on myös fariinisokeria, joka karamellisoituu herkullisesti lohen pinnalle. Granaattiomenan siemenet ja tuore persilja antavat jouluiselle sokerilohelle juhlavan ulkonäön.

Kalapöydän juustokakku

Lohijuustokakku on hyvä valinta etenkin isomman porukan joulupöytään. Juustokakun pohja tehdään tummasta vuokaleivästä ja täytteessä maistuu savulohen ja mädin ohella aromikas juustoraaste. Näyttävä koristelu onnistuu helposti keitetyillä kananmunilla, mädillä ja tillillä.

Raikas graavilohi

Tarjoa graavilohi tänä jouluna yhdessä raikkaan omenacarpaccion kanssa. Graavaa lohi itse tai oikaise valmiiksi graavatulla kalalla, jolloin uudenlainen kalapöydän herkku valmistuu hetkessä.

Rento dippilauta

Joulun kalapöytään sopii myös dippailu. Levitä kauniille leikkuulaudalle tuorejuustoa ja lado päälle kylmäsavulohta, kapriksia ja marinoitua punasipulia. Kaapaise herkullista makujen yhdistelmää sipsin tai tumman limpun päälle.

Katso kaikki joulureseptit