
Pieni savujuustosalaatti
Ainekset
Kastike
Valmistus
Revi salaatti suikaleiksi ja laita sivuun odottamaan.
Kuori ja suikaloi juuriselleri. Keitä suikaleita kevyesti suolalla maustetussa vedessä (1/4 tl suolaa/1 l vettä) 1–2 minuuttia, valuta hyvin. Leikkaa sellerinvarret hyvin ohuiksi viipaleiksi. Kuutioi juusto, rouhi pähkinät veitsellä karkeaksi rouheeksi, puolita rypäleet ja kuutioi omenat. Sekoita selleri, juusto, pähkinät, rypäleet ja omenat keskenään.
Sekoita majoneesi kermaviiliin. Mausta kastike sinapilla, sitruunalla, suolalla ja pippurilla. Lisää halutessasi myös tilkka hunajaa tai ripaus sokeria. Kääntele kastike selleri-juustoseokseen.
Pane jääsalaattia annoskulhojen pohjalle. Lusikoi juustosalaatti päälle. Koristele salaatinlehdillä halutessasi.
Kuori ja suikaloi juuriselleri. Keitä suikaleita kevyesti suolalla maustetussa vedessä (1/4 tl suolaa/1 l vettä) 1–2 minuuttia, valuta hyvin. Leikkaa sellerinvarret hyvin ohuiksi viipaleiksi. Kuutioi juusto, rouhi pähkinät veitsellä karkeaksi rouheeksi, puolita rypäleet ja kuutioi omenat. Sekoita selleri, juusto, pähkinät, rypäleet ja omenat keskenään.
Sekoita majoneesi kermaviiliin. Mausta kastike sinapilla, sitruunalla, suolalla ja pippurilla. Lisää halutessasi myös tilkka hunajaa tai ripaus sokeria. Kääntele kastike selleri-juustoseokseen.
Pane jääsalaattia annoskulhojen pohjalle. Lusikoi juustosalaatti päälle. Koristele salaatinlehdillä halutessasi.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
164
685
10,0 g
2,5 g
12,5 g
12,0 g
4,0 g
3,5 g
0,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
125 g Savujuustoa,
0,5 tl Suolaa,
0,25 tl (¼ tl) pippuria,
Hunajaa tai sokeria, halutessasi.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli