Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Täytetyt kirjolohifileet ja kesäkaalisalaatti

Kalan grillaus

Nyt grillataan kalaa! Kokeile kokonaisena grillattua kalaa, kääri fileet folioon tai ota avuksi halsteri tai varrastikut. Lohi, siika, muikut ja muut suosikkikalat kypsyvät grillissä nopeasti miedolla lämmöllä. Katso parhaat vinkit ja reseptit kalan grillaamiseen.

Kalan grillaaminen: näillä vinkeillä onnistut!

  • Kalan grillaaminen alkaa kalan käsittelystä. Grillaatko kalan kokonaisena, leikkaatko lohen kyljyksiksi vai aiotko valmistaa fileitä? Kalankäsittelytaidot tulevat tarpeen etenkin silloin, kun päivän ateria on ongittu omasta järvestä. Jos kalaonni ei suosi tai haluat kalasi valmiiksi käsiteltynä, kurvaa lähimmän kaupan kalatiskille ja nappaa saalis ostoskärryyn valmistuvinkkien kanssa.
  • Kurkkaa seuraavaksi 10 parasta vinkkiä kalan grillaamiseen. Tärkeimpiin kalan grillaajan kikkoihin kuuluvat esisuolaus, marinointi, lämpötilan pitäminen matalana ja lyhyt paistoaika.

Grillattu lohi on kestosuosikki

Lohi on yksi suomalaisten suosikkikaloista, myös grillissä. Grillaa lohi helposti kyljyksinä tai paketoi se nyyttiin raikkaiden kesäkasvisten kanssa. Kokeile myös näyttävästi täytettyä lohta tai kokonaisena savustettua lohifileetä, jota voi nyhtää hodareiden, hampurilaisten ja salaattien täytteeksi.

Kokeile rohkeasti eri kaloja grilliin

Lohen rinnalla kannattaa kokeilla myös muita kaloja, sillä kaikki kalat sopivat grilliin. Varrasta napakkalihainen kuha grillitikkuihin kesäkasvisten kanssa tai savusta grillissä kokonainen siika. Myös pikkukaloista, kuten muikuista ja silakoista, tulee grillissä vastustamattoman hyviä. Tee muikkuvartaita ja tarjoile ne raikkaan salsa verden kanssa tai sujauta silakat halsteriin ja nauti kotimaisesta kalasta parhaimmillaan.

Katso kaikki vinkit ja reseptit kalan grillaukseen