Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kalan grillaus

Nyt grillataan kalaa! Kokeile kokonaisena grillattua kalaa, kääri fileet folioon tai ota avuksi halsteri tai varrastikut. Lohi, siika, muikut ja muut suosikkikalat kypsyvät grillissä nopeasti miedolla lämmöllä. Katso parhaat vinkit ja reseptit kalan grillaamiseen.
Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 8.5.2020
|
Muokattu: 9.4.2024

Kalan grillaaminen: näillä vinkeillä onnistut!

  • Kalan grillaaminen alkaa kalan käsittelystä. Grillaatko kalan kokonaisena, leikkaatko lohen kyljyksiksi vai aiotko valmistaa fileitä? Kalankäsittelytaidot tulevat tarpeen etenkin silloin, kun päivän ateria on ongittu omasta järvestä. Jos kalaonni ei suosi tai haluat kalasi valmiiksi käsiteltynä, kurvaa lähimmän kaupan kalatiskille ja nappaa saalis ostoskärryyn valmistuvinkkien kanssa.
  • Kurkkaa seuraavaksi 10 parasta vinkkiä kalan grillaamiseen. Tärkeimpiin kalan grillaajan kikkoihin kuuluvat esisuolaus, marinointi, lämpötilan pitäminen matalana ja lyhyt paistoaika.

Grillattu lohi on kestosuosikki

Lohi on yksi suomalaisten suosikkikaloista, myös grillissä. Grillaa lohi helposti fileenä ja tarjoa kesäisen perunasalaatin kanssa. Kokeile myös kyljyksiä ja rapeapintaisia medaljonkeja. Kokonaisena savustettu lohifilee sopii nyhdettynä hodareiden, hampurilaisten ja salaattien täytteeksi.

Kokeile rohkeasti eri kaloja grilliin

Lohen rinnalla kannattaa kokeilla myös muita kaloja, sillä kaikki kalat sopivat grilliin. Varrasta napakkalihainen kuha grillitikkuihin kesäkasvisten kanssa tai savusta grillissä kokonainen siika. Myös pikkukaloista, kuten muikuista ja silakoista, tulee grillissä vastustamattoman hyviä. Tee muikkuvartaita ja tarjoile ne raikkaan salsa verden kanssa tai sujauta silakat halsteriin ja nauti kotimaisesta kalasta parhaimmillaan.

Mehevää grillikalaa nyytissä

Peittele kalapalat kastikkeella tai marinoi hyvin etukäteen ja grillaa kala helposti paperikäärössä. Pakettiin käärittynä höyry kypsentää kalan hellävaraisesti mehukkaaksi.

Katso kaikki vinkit ja reseptit kalan grillaukseen