Kuha-kasvisvartaat ja yrttiöljy
45 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Kokoa värikkäät vartaat kauden kasviksista ja kuhafileistä. Raikas yrttiöljy viimeistelee kesäisen herkun.
| Ainekset | |
|---|---|
| 600 g | kuhafileetä (ruodotonta) |
| 1 kpl | kesäkurpitsa |
| 150 g | (2) suippopaprikaa |
| 1 kpl | sipuli |
| Yrttiöljy | |
| 1 - 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 dl | rypsiöljyä |
| 1 | ruukku basilikaa |
| 1 | ruukku lehtipersiljaa |
| 2 rkl | sitruunanmehua |
| 2 rkl | kapriksia (pieniä) |
| 1 tl | hunajaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| Lisäksi | |
| 10 kpl puisia varrastikkuja | |
- 1.
Pane varrastikut veteen likoamaan.
- 2.
Kuori valkosipulit. Soseuta yrttiöljyn ainekset tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella kulhossa.
- 3.
Leikkaa fileet noin 2 senttimetrin kokoisiksi paloiksi. Huuhtele kasvikset ja kuori sipuli. Leikkaa kesäkurpitsasta noin 1 senttimetrin paksuisia viipaleita. Tarvittaessa puolita viipaleet. Halkaise paprikat, poista kannat ja siemenet. Leikkaa paprikat noin 2 senttimetrin kokoisiksi paloiksi. Halkaise sipuli pitkittäin ja leikkaa 6 osaan. Irrota kerrokset toisistaan.
- 4.
Pujota kasviksia ja kalapaloja vuorotellen varrastikkuihin. Kalapalat voi pujottaa kaksinkerroin taitettuna.
- 5.
Ota ½ desilitraa yrttiöljystä talteen. Sivele vartaat lopulla öljyllä. Paista 200-asteisen uunin ylätasolla grillivastuksella 15 minuuttia tai grillaa kypsäksi. Viimeistele öljyllä. Ripottele halutessasi suolaa pinnalle.
Kuha-kasvisvartaat ja yrttiöljy
Kokoa värikkäät vartaat kauden kasviksista ja kuhafileistä. Raikas yrttiöljy viimeistelee kesäisen herkun.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Ainekset | |
| 600 g | kuhafileetä (ruodotonta) |
| 1 kpl | kesäkurpitsa |
| 150 g | (2) suippopaprikaa |
| 1 kpl | sipuli |
Yrttiöljy | |
| 1 - 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 dl | rypsiöljyä |
| 1 | ruukku basilikaa |
| 1 | ruukku lehtipersiljaa |
| 2 rkl | sitruunanmehua |
| 2 rkl | kapriksia (pieniä) |
| 1 tl | hunajaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
Lisäksi | |
| 10 kpl puisia varrastikkuja | |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Pane varrastikut veteen likoamaan.
Määrä Ainesosa 10 kpl puisia varrastikkuja - 2
Kuori valkosipulit. Soseuta yrttiöljyn ainekset tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella kulhossa.
Määrä Ainesosa 1 - 2 kpl valkosipulinkynttä 1 dl rypsiöljyä 1 ruukku basilikaa 1 ruukku lehtipersiljaa 2 rkl sitruunanmehua 2 rkl kapriksia (pieniä) 1 tl hunajaa 1/2 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria rouhittuna - 3
Leikkaa fileet noin 2 senttimetrin kokoisiksi paloiksi. Huuhtele kasvikset ja kuori sipuli. Leikkaa kesäkurpitsasta noin 1 senttimetrin paksuisia viipaleita. Tarvittaessa puolita viipaleet. Halkaise paprikat, poista kannat ja siemenet. Leikkaa paprikat noin 2 senttimetrin kokoisiksi paloiksi. Halkaise sipuli pitkittäin ja leikkaa 6 osaan. Irrota kerrokset toisistaan.
Määrä Ainesosa 600 g kuhafileetä (ruodotonta) 1 kpl kesäkurpitsa 150 g (2) suippopaprikaa 1 kpl sipuli - 4
Pujota kasviksia ja kalapaloja vuorotellen varrastikkuihin. Kalapalat voi pujottaa kaksinkerroin taitettuna.
- 5
Ota ½ desilitraa yrttiöljystä talteen. Sivele vartaat lopulla öljyllä. Paista 200-asteisen uunin ylätasolla grillivastuksella 15 minuuttia tai grillaa kypsäksi. Viimeistele öljyllä. Ripottele halutessasi suolaa pinnalle.
Vinkki: Pujota vartaisiin edelliseltä aterialta jääneitä keitettyjä perunoita.
Ravintosisältö
141
Energiaa kcal
592
Energiaa kj
9,4 g
Rasvaa
0,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
2,2 g
Hiilihydraatteja
1,9 g
Sokereita
0,5 g
Kuituja
11,6 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
141
Energiaa kcal
592
Energiaa kj
9,4 g
Rasvaa
0,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
2,2 g
Hiilihydraatteja
1,9 g
Sokereita
0,5 g
Kuituja
11,6 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ruukku basilikaa, ruukku lehtipersiljaa, 2 rkl kapriksia (pieniä), 10 kpl puisia varrastikkuja .
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























