Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Kuha-kasvisvartaat ja yrttiöljy

Kuha-kasvisvartaat ja yrttiöljy

timer-icon45 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
10 Kappaletta
Fork and knife
10 Kappaletta
Kokoa värikkäät vartaat kauden kasviksista ja kuhafileistä. Raikas yrttiöljy viimeistelee kesäisen herkun.

Ainekset

ainekset

600 g
kuhafileetä (ruodotonta)
1 kpl
kesäkurpitsa
150 g
(2) suippopaprikaa
1 kpl
sipuli

yrttiöljy

1 - 2 kpl
valkosipulinkynttä
1 dl
rypsiöljyä
1
ruukku basilikaa
1
ruukku lehtipersiljaa tai persiljaa
2 rkl
sitruunanmehua
2 rkl
kapriksia (pieniä)
1 tl
hunajaa
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna

lisäksi

10 kpl puisia varrastikkuja

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Pane varrastikut veteen likoamaan.

10 kpl puisia varrastikkuja
2

Kuori valkosipulit. Soseuta yrttiöljyn ainekset tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella kulhossa.

1 - 2 kpl
valkosipulinkynttä
1 dl
rypsiöljyä
1
ruukku basilikaa
1
ruukku lehtipersiljaa tai persiljaa
2 rkl
sitruunanmehua
2 rkl
kapriksia (pieniä)
1 tl
hunajaa
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
3

Leikkaa fileet noin 2 senttimetrin kokoisiksi paloiksi. Huuhtele kasvikset ja kuori sipuli. Leikkaa kesäkurpitsasta noin 1 senttimetrin paksuisia viipaleita. Tarvittaessa puolita viipaleet. Halkaise paprikat, poista kannat ja siemenet. Leikkaa paprikat noin 2 senttimetrin kokoisiksi paloiksi. Halkaise sipuli pitkittäin ja leikkaa 6 osaan. Irrota kerrokset toisistaan.

600 g
kuhafileetä (ruodotonta)
1 kpl
kesäkurpitsa
150 g
(2) suippopaprikaa
1 kpl
sipuli
4

Pujota kasviksia ja kalapaloja vuorotellen varrastikkuihin. Kalapalat voi pujottaa kaksinkerroin taitettuna.

5

Ota ½ desilitraa yrttiöljystä talteen. Sivele vartaat lopulla öljyllä. Paista 200-asteisen uunin ylätasolla grillivastuksella 15 minuuttia tai grillaa kypsäksi. Viimeistele öljyllä. Ripottele halutessasi suolaa pinnalle.

Vinkki: Pujota vartaisiin edelliseltä aterialta jääneitä keitettyjä perunoita.

Miltä maistui?
Resepti:
Anni, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 31.3.2021
Muokattu: 20.4.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

140

587

9,4 g

0,6 g

2,0 g

1,8 g

0,5 g

11,5 g

0,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

ruukku basilikaa,

ruukku lehtipersiljaa tai persiljaa,

2 rkl kapriksia (pieniä),

10 kpl puisia varrastikkuja .

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli