Kuha-kasvisvartaat ja yrttiöljy

Arvostele resepti
10 Kappaletta

45 min (josta 30 min aktiivista)

Kokoa värikkäät vartaat kauden kasviksista ja kuhafileistä. Raikas yrttiöljy viimeistelee kesäisen herkun.

Ainekset

MääräAinesosa

Ainekset

600 gkuhafileetä (ruodotonta)
1 kplkesäkurpitsa
150 g(2) suippopaprikaa
1 kplsipuli

Yrttiöljy

1 - 2 kplvalkosipulinkynttä
1 dlrypsiöljyä
1 ruukku basilikaa
1 ruukku lehtipersiljaa
2 rklsitruunanmehua
2 rklkapriksia (pieniä)
1 tlhunajaa
1/2 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria rouhittuna

Lisäksi

10 kpl puisia varrastikkuja

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Pane varrastikut veteen likoamaan.

    MääräAinesosa
    10 kpl puisia varrastikkuja
  2. 2

    Kuori valkosipulit. Soseuta yrttiöljyn ainekset tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella kulhossa.

    MääräAinesosa
    1 - 2 kplvalkosipulinkynttä
    1 dlrypsiöljyä
    1 ruukku basilikaa
    1 ruukku lehtipersiljaa
    2 rklsitruunanmehua
    2 rklkapriksia (pieniä)
    1 tlhunajaa
    1/2 tlsuolaa
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
  3. 3

    Leikkaa fileet noin 2 senttimetrin kokoisiksi paloiksi. Huuhtele kasvikset ja kuori sipuli. Leikkaa kesäkurpitsasta noin 1 senttimetrin paksuisia viipaleita. Tarvittaessa puolita viipaleet. Halkaise paprikat, poista kannat ja siemenet. Leikkaa paprikat noin 2 senttimetrin kokoisiksi paloiksi. Halkaise sipuli pitkittäin ja leikkaa 6 osaan. Irrota kerrokset toisistaan.

    MääräAinesosa
    600 gkuhafileetä (ruodotonta)
    1 kplkesäkurpitsa
    150 g(2) suippopaprikaa
    1 kplsipuli
  4. 4

    Pujota kasviksia ja kalapaloja vuorotellen varrastikkuihin. Kalapalat voi pujottaa kaksinkerroin taitettuna.

  5. 5

    Ota ½ desilitraa yrttiöljystä talteen. Sivele vartaat lopulla öljyllä. Paista 200-asteisen uunin ylätasolla grillivastuksella 15 minuuttia tai grillaa kypsäksi. Viimeistele öljyllä. Ripottele halutessasi suolaa pinnalle.

Vinkki: Pujota vartaisiin edelliseltä aterialta jääneitä keitettyjä perunoita.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ruukku basilikaa, ruukku lehtipersiljaa, 2 rkl kapriksia (pieniä), 10 kpl puisia varrastikkuja .

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anni, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Ninna Lindström
31.3.2021
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä