Grillatut siikavartaat chilitahnalla

Arvostele resepti
8 Kappaletta

60 min (josta 60 min aktiivista)

Kääräise sitrusmarinoitu siika kesäkurpitsarullan sisälle ja sujauta vartaisiin. Vartaiden parina tarjottava chilitahna on satay-kastikkeen päivitetty versio, jossa pähkinöiden sijaan purutuntumaa tuovat paahdetut siemenet.

Ainekset

MääräAinesosa

VARTAAT

500 gsiikafileetä (ruodotonta)
450 g(1 iso) kesäkurpitsaa
1 kplpunainen paprika
12 kplsalottisipulia

MARINADI

1/2 dlrypsiöljyä
1 tlsuolaa
1/2 kplsitruunaa

TAHNA

100 g(1 ps) paahdettua siemensekoitusta
2 dl(1 tlk) kookoskermaa
1/2 kplsitruunaa
1 kplchili
1 dlkorianteria hienonnettuna
1/2 tlhunajaa
ripaus suolaa

LISÄKSI

8 kplpuista varrastikkua

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Hienonna siemensekoitus sauvasekoittimella korkeassa kulhossa karkeaksi muruksi. Pese ja halkaise sitruuna. Raasta puolikkaan sitruunan kuori raastimen hienoimmalla terällä ja purista mehu. Huuhtele chili, halkaise pitkittäin ja poista siemenet. Lisää siemenmurun joukkoon tahnan muut ainekset ja soseuta. Siirrä tahna jääkaappiin.

    MääräAinesosa
    100 g(1 ps) paahdettua siemensekoitusta
    1/2 kplsitruunaa
    1 kplchili
    2 dl(1 tlk) kookoskermaa
    1 dlkorianteria hienonnettuna
    1/2 tlhunajaa
    ripaus suolaa
  2. 2

    Pane varrastikut veteen likoamaan. Purista puolikkaan sitruunanmehu ja sekoita marinadiksi rypsiöljyn ja suolan kanssa. Poista siikafileistä nahka, pilko 32 osaan ja nostele varovasti marinadin joukkoon.

    MääräAinesosa
    8 kplpuista varrastikkua
    1/2 kplsitruunaa
    1 tlsuolaa
    1/2 dlrypsiöljyä
    500 gsiikafileetä (ruodotonta)
  3. 3

    Huuhtele paprika ja halkaise se, poista kanta ja siemenet. Leikkaa 24 palaan. Kuori ja halkaise sipulit. Huuhtele kesäkurpitsa, leikkaa kanta pois ja puolita keskeltä. Höylää kurpitsapuolikkaita juustohöylällä kahdelta vastakkaiselta sivulta siten, että saat 32 eheää siivua.

    MääräAinesosa
    1 kplpunainen paprika
    450 g(1 iso) kesäkurpitsaa
    12 kplsalottisipulia
  4. 4

    Kokoa vartaat. Nosta kesäkurpitsasiivun toiseen päähän kalapala, rullaa tiiviisti ja työnnä varrastikkuun. Pujota rullat, paprikat ja sipulit vuorotellen vartaaseen. Yhteen vartaaseen tulee neljä siika-kesäkurpitsarullaa sekä kolme palaa paprikaa ja sipulia. Nosta vartaat leivinpaperin päälle pellille ja sivele niiden päälle loput siikafileepalojen marinadista.

  5. 5

    Paista uunin ylätasolla grillivastuksella 200 asteessa 15 minuuttia tai grillissä kypsäksi. Tarjoa chili-siementahnan kanssa.

Hyvästi hävikki: Kurpitsan keskiosat, joiden höylääminen ei enää onnistu, voidaan pilkkoa vartaisiin tai lisätä hienonnettuna salaatin joukkoon.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ripaus suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Elisa, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
16.4.2020
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä