Grillatut siikavartaat chilitahnalla
60 min (josta 60 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Kääräise sitrusmarinoitu siika kesäkurpitsarullan sisälle ja sujauta vartaisiin. Vartaiden parina tarjottava chilitahna on satay-kastikkeen päivitetty versio, jossa pähkinöiden sijaan purutuntumaa tuovat paahdetut siemenet.
| VARTAAT | |
|---|---|
| 500 g | siikafileetä (ruodotonta) |
| 450 g | (1 iso) kesäkurpitsaa |
| 1 kpl | punainen paprika |
| 12 kpl | salottisipulia |
| MARINADI | |
| 1/2 dl | rypsiöljyä |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 kpl | sitruunaa |
| TAHNA | |
| 100 g | (1 ps) paahdettua siemensekoitusta |
| 2 dl | (1 tlk) kookoskermaa |
| 1/2 kpl | sitruunaa |
| 1 kpl | chili |
| 1 dl | korianteria hienonnettuna |
| 1/2 tl | hunajaa |
| ripaus suolaa | |
| LISÄKSI | |
| 8 kpl | puista varrastikkua |
- 1.
Hienonna siemensekoitus sauvasekoittimella korkeassa kulhossa karkeaksi muruksi. Pese ja halkaise sitruuna. Raasta puolikkaan sitruunan kuori raastimen hienoimmalla terällä ja purista mehu. Huuhtele chili, halkaise pitkittäin ja poista siemenet. Lisää siemenmurun joukkoon tahnan muut ainekset ja soseuta. Siirrä tahna jääkaappiin.
- 2.
Pane varrastikut veteen likoamaan. Purista puolikkaan sitruunanmehu ja sekoita marinadiksi rypsiöljyn ja suolan kanssa. Poista siikafileistä nahka, pilko 32 osaan ja nostele varovasti marinadin joukkoon.
- 3.
Huuhtele paprika ja halkaise se, poista kanta ja siemenet. Leikkaa 24 palaan. Kuori ja halkaise sipulit. Huuhtele kesäkurpitsa, leikkaa kanta pois ja puolita keskeltä. Höylää kurpitsapuolikkaita juustohöylällä kahdelta vastakkaiselta sivulta siten, että saat 32 eheää siivua.
- 4.
Kokoa vartaat. Nosta kesäkurpitsasiivun toiseen päähän kalapala, rullaa tiiviisti ja työnnä varrastikkuun. Pujota rullat, paprikat ja sipulit vuorotellen vartaaseen. Yhteen vartaaseen tulee neljä siika-kesäkurpitsarullaa sekä kolme palaa paprikaa ja sipulia. Nosta vartaat leivinpaperin päälle pellille ja sivele niiden päälle loput siikafileepalojen marinadista.
- 5.
Paista uunin ylätasolla grillivastuksella 200 asteessa 15 minuuttia tai grillissä kypsäksi. Tarjoa chili-siementahnan kanssa.
Grillatut siikavartaat chilitahnalla
Kääräise sitrusmarinoitu siika kesäkurpitsarullan sisälle ja sujauta vartaisiin. Vartaiden parina tarjottava chilitahna on satay-kastikkeen päivitetty versio, jossa pähkinöiden sijaan purutuntumaa tuovat paahdetut siemenet.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
VARTAAT | |
| 500 g | siikafileetä (ruodotonta) |
| 450 g | (1 iso) kesäkurpitsaa |
| 1 kpl | punainen paprika |
| 12 kpl | salottisipulia |
MARINADI | |
| 1/2 dl | rypsiöljyä |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 kpl | sitruunaa |
TAHNA | |
| 100 g | (1 ps) paahdettua siemensekoitusta |
| 2 dl | (1 tlk) kookoskermaa |
| 1/2 kpl | sitruunaa |
| 1 kpl | chili |
| 1 dl | korianteria hienonnettuna |
| 1/2 tl | hunajaa |
| ripaus suolaa | |
LISÄKSI | |
| 8 kpl | puista varrastikkua |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Hienonna siemensekoitus sauvasekoittimella korkeassa kulhossa karkeaksi muruksi. Pese ja halkaise sitruuna. Raasta puolikkaan sitruunan kuori raastimen hienoimmalla terällä ja purista mehu. Huuhtele chili, halkaise pitkittäin ja poista siemenet. Lisää siemenmurun joukkoon tahnan muut ainekset ja soseuta. Siirrä tahna jääkaappiin.
Määrä Ainesosa 100 g (1 ps) paahdettua siemensekoitusta 1/2 kpl sitruunaa 1 kpl chili 2 dl (1 tlk) kookoskermaa 1 dl korianteria hienonnettuna 1/2 tl hunajaa ripaus suolaa - 2
Pane varrastikut veteen likoamaan. Purista puolikkaan sitruunanmehu ja sekoita marinadiksi rypsiöljyn ja suolan kanssa. Poista siikafileistä nahka, pilko 32 osaan ja nostele varovasti marinadin joukkoon.
Määrä Ainesosa 8 kpl puista varrastikkua 1/2 kpl sitruunaa 1 tl suolaa 1/2 dl rypsiöljyä 500 g siikafileetä (ruodotonta) - 3
Huuhtele paprika ja halkaise se, poista kanta ja siemenet. Leikkaa 24 palaan. Kuori ja halkaise sipulit. Huuhtele kesäkurpitsa, leikkaa kanta pois ja puolita keskeltä. Höylää kurpitsapuolikkaita juustohöylällä kahdelta vastakkaiselta sivulta siten, että saat 32 eheää siivua.
Määrä Ainesosa 1 kpl punainen paprika 450 g (1 iso) kesäkurpitsaa 12 kpl salottisipulia - 4
Kokoa vartaat. Nosta kesäkurpitsasiivun toiseen päähän kalapala, rullaa tiiviisti ja työnnä varrastikkuun. Pujota rullat, paprikat ja sipulit vuorotellen vartaaseen. Yhteen vartaaseen tulee neljä siika-kesäkurpitsarullaa sekä kolme palaa paprikaa ja sipulia. Nosta vartaat leivinpaperin päälle pellille ja sivele niiden päälle loput siikafileepalojen marinadista.
- 5
Paista uunin ylätasolla grillivastuksella 200 asteessa 15 minuuttia tai grillissä kypsäksi. Tarjoa chili-siementahnan kanssa.
Hyvästi hävikki: Kurpitsan keskiosat, joiden höylääminen ei enää onnistu, voidaan pilkkoa vartaisiin tai lisätä hienonnettuna salaatin joukkoon.
Ravintosisältö
288
Energiaa kcal
1204
Energiaa kj
19,4 g
Rasvaa
6,4 g
Tyydyttynyttä rasvaa
8,8 g
Hiilihydraatteja
7,0 g
Sokereita
3,5 g
Kuituja
17,9 g
Proteiinia
0,9 g
Suolaa
288
Energiaa kcal
1204
Energiaa kj
19,4 g
Rasvaa
6,4 g
Tyydyttynyttä rasvaa
8,8 g
Hiilihydraatteja
7,0 g
Sokereita
3,5 g
Kuituja
17,9 g
Proteiinia
0,9 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ripaus suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























