Grillatut siikavartaat chilitahnalla | Tahna | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Grillatut siikavartaat chilitahnalla

Grillatut siikavartaat chilitahnalla

timer-iconNoin tunti  (josta noin tunti aktiivista)
Fork and knife
8 Palaa
Fork and knife
8 Palaa
Kääräise sitrusmarinoitu siika kesäkurpitsarullan sisälle ja sujauta vartaisiin. Vartaiden parina tarjottava chilitahna on satay-kastikkeen päivitetty versio, jossa pähkinöiden sijaan purutuntumaa tuovat paahdetut siemenet.

Ruokavaliot

Ainekset

vartaat

500 g
siikafileetä (ruodotonta)
1 kpl
(450 g) iso kesäkurpitsa
1 kpl
punainen paprika
12 kpl
salottisipulia

marinadi

1/2 dl
rypsiöljyä
1 tl
suolaa
1/2 kpl
sitruunaa

tahna

100 g
(1 ps) paahdettua siemensekoitusta
2 dl
(1 tlk) kookoskermaa
1/2 kpl
sitruunaa
1 kpl
chili
1 dl
korianteria hienonnettuna
1/2 tl
hunajaa
ripaus suolaa

lisäksi

8 kpl
Puista varrastikkua

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Hienonna siemensekoitus sauvasekoittimella korkeassa kulhossa karkeaksi muruksi. Pese ja halkaise sitruuna. Raasta puolikkaan sitruunan kuori raastimen hienoimmalla terällä ja purista mehu. Huuhtele chili, halkaise pitkittäin ja poista siemenet. Lisää siemenmurun joukkoon tahnan muut ainekset ja soseuta. Siirrä tahna jääkaappiin.

100 g
(1 ps) paahdettua siemensekoitusta
1/2 kpl
sitruunaa
1 kpl
chili
2 dl
(1 tlk) kookoskermaa
1 dl
korianteria hienonnettuna
1/2 tl
hunajaa
ripaus suolaa
2

Pane varrastikut veteen likoamaan. Purista puolikkaan sitruunanmehu ja sekoita marinadiksi rypsiöljyn ja suolan kanssa. Poista siikafileistä nahka, pilko 32 osaan ja nostele varovasti marinadin joukkoon.

8 kpl
Puista varrastikkua
1/2 kpl
sitruunaa
1 tl
suolaa
1/2 dl
rypsiöljyä
500 g
siikafileetä (ruodotonta)
3

Huuhtele paprika ja halkaise se, poista kanta ja siemenet. Leikkaa 24 palaan. Kuori ja halkaise sipulit. Huuhtele kesäkurpitsa, leikkaa kanta pois ja puolita keskeltä. Höylää kurpitsapuolikkaita juustohöylällä kahdelta vastakkaiselta sivulta siten, että saat 32 eheää siivua.

1 kpl
punainen paprika
1 kpl
(450 g) iso kesäkurpitsa
12 kpl
salottisipulia
4

Kokoa vartaat. Nosta kesäkurpitsasiivun toiseen päähän kalapala, rullaa tiiviisti ja työnnä varrastikkuun. Pujota rullat, paprikat ja sipulit vuorotellen vartaaseen. Yhteen vartaaseen tulee neljä siika-kesäkurpitsarullaa sekä kolme palaa paprikaa ja sipulia. Nosta vartaat leivinpaperin päälle pellille ja sivele niiden päälle loput siikafileepalojen marinadista.

5

Paista uunin ylätasolla grillivastuksella 200 asteessa 15 minuuttia tai grillissä kypsäksi. Tarjoa chili-siementahnan kanssa.

Hyvästi hävikki: Kurpitsan keskiosat, joiden höylääminen ei enää onnistu, voidaan pilkkoa vartaisiin tai lisätä hienonnettuna salaatin joukkoon.

Resepti:
Elisa, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 16.4.2020
Muokattu: 17.4.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1112

266

19,3 g

6,4 g

5,3 g

5,1 g

2,3 g

16,9 g

0,9 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

ripaus suolaa,

8 kpl Puista varrastikkua.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli