Grilliratatouille ja kuhaa kaprisvoilla
45 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Valmista helpot kala-kasvisnyytit grillissä. Kala kypsyy meheväksi yhdessä ranskalaisen vihanneshöystön ratatouillen kanssa. Muheva maku viimeistellään sitruunaisella kaprisvoilla.
| 600 g | kuhafileetä (nahatonta) |
| 1 kpl | kesäkurpitsa |
| 1 kpl | munakoiso |
| 3 kpl | tomaattia |
| 1 kpl | punasipuli (pieni) |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 rkl | oliiviöljyä |
| 2 rkl | sitruunanmehua |
| 1 rkl | provencale-yrttiseosta |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| KAPRISVOI | |
|---|---|
| 100 g | voita |
| 20 g | (2/3 prk 57/35 g) kapriksia (pieniä) |
| 2 tl | juoksevaa hunajaa |
| 2 tl | sitruunanmehua |
| 1 tl | dijoninsinappia |
| LISÄKSI | |
| alumiinifoliota | |
| leivinpaperia | |
- 1.
Huuhtele kesäkurpitsa, munakoiso sekä tomaatit ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipulit. Paloittele kuha reilun kokoisiksi kuutioiksi. Yhdistä kasvikset ja kala kulhossa. Lisää öljy, sitruunanmehu ja mausteet. Nostele sekaisin.
- 2.
Leikkaa foliosta kuusi arkkia (40 cm) ja niiden päälle leivinpaperista hieman pienemmät palat. Jaa kasvikset ja kala leivinpaperin päälle. Sulje foliot tiiviiksi nyyteiksi. Kypsennä grillissä tai uunissa pellillä 225 asteessa 20−25 minuuttia.
- 3.
Sekoita kaprikset ja mausteet pehmeän voin joukkoon. Lusikoi nokare maustevoita jokaisen annoksen pinnalle.
Grilliratatouille ja kuhaa kaprisvoilla
Valmista helpot kala-kasvisnyytit grillissä. Kala kypsyy meheväksi yhdessä ranskalaisen vihanneshöystön ratatouillen kanssa. Muheva maku viimeistellään sitruunaisella kaprisvoilla.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 600 g | kuhafileetä (nahatonta) |
| 1 kpl | kesäkurpitsa |
| 1 kpl | munakoiso |
| 3 kpl | tomaattia |
| 1 kpl | punasipuli (pieni) |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 rkl | oliiviöljyä |
| 2 rkl | sitruunanmehua |
| 1 rkl | provencale-yrttiseosta |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
KAPRISVOI | |
| 100 g | voita |
| 20 g | (2/3 prk 57/35 g) kapriksia (pieniä) |
| 2 tl | juoksevaa hunajaa |
| 2 tl | sitruunanmehua |
| 1 tl | dijoninsinappia |
LISÄKSI | |
| alumiinifoliota | |
| leivinpaperia | |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Huuhtele kesäkurpitsa, munakoiso sekä tomaatit ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipulit. Paloittele kuha reilun kokoisiksi kuutioiksi. Yhdistä kasvikset ja kala kulhossa. Lisää öljy, sitruunanmehu ja mausteet. Nostele sekaisin.
Määrä Ainesosa 1 kpl kesäkurpitsa 1 kpl munakoiso 3 kpl tomaattia 1 kpl punasipuli (pieni) 1 kpl valkosipulinkynsi 600 g kuhafileetä (nahatonta) 1 rkl oliiviöljyä 2 rkl sitruunanmehua 1 rkl provencale-yrttiseosta 1/2 tl suolaa 1/4 tl mustapippuria rouhittuna - 2
Leikkaa foliosta kuusi arkkia (40 cm) ja niiden päälle leivinpaperista hieman pienemmät palat. Jaa kasvikset ja kala leivinpaperin päälle. Sulje foliot tiiviiksi nyyteiksi. Kypsennä grillissä tai uunissa pellillä 225 asteessa 20−25 minuuttia.
Määrä Ainesosa alumiinifoliota leivinpaperia - 3
Sekoita kaprikset ja mausteet pehmeän voin joukkoon. Lusikoi nokare maustevoita jokaisen annoksen pinnalle.
Määrä Ainesosa 100 g voita 20 g (2/3 prk 57/35 g) kapriksia (pieniä) 2 tl juoksevaa hunajaa 2 tl sitruunanmehua 1 tl dijoninsinappia
Vinkki: Valmista kaprisvoi etukäteen. Muotoile seos tangoksi tuorekelmun sisään. Pakasta tanko tai anna jähmettyä jääkaapissa.
Ravintosisältö
262
Energiaa kcal
1099
Energiaa kj
17,2 g
Rasvaa
9,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
6,0 g
Hiilihydraatteja
5,7 g
Sokereita
2,0 g
Kuituja
19,5 g
Proteiinia
1,1 g
Suolaa
262
Energiaa kcal
1099
Energiaa kj
17,2 g
Rasvaa
9,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
6,0 g
Hiilihydraatteja
5,7 g
Sokereita
2,0 g
Kuituja
19,5 g
Proteiinia
1,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























