Grilliratatouille ja kuhaa kaprisvoilla

Arvostele resepti
6 Annosta

45 min (josta 15 min aktiivista)

Valmista helpot kala-kasvisnyytit grillissä. Kala kypsyy meheväksi yhdessä ranskalaisen vihanneshöystön ratatouillen kanssa. Muheva maku viimeistellään sitruunaisella kaprisvoilla.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
600 gkuhafileetä (nahatonta)
1 kplkesäkurpitsa
1 kplmunakoiso
3 kpltomaattia
1 kplpunasipuli (pieni)
1 kplvalkosipulinkynsi
1 rkloliiviöljyä
2 rklsitruunanmehua
1 rklprovencale-yrttiseosta
1/2 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria rouhittuna

KAPRISVOI

100 gvoita
20 g(2/3 prk 57/35 g) kapriksia (pieniä)
2 tljuoksevaa hunajaa
2 tlsitruunanmehua
1 tldijoninsinappia

LISÄKSI

alumiinifoliota
leivinpaperia

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Huuhtele kesäkurpitsa, munakoiso sekä tomaatit ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipulit. Paloittele kuha reilun kokoisiksi kuutioiksi. Yhdistä kasvikset ja kala kulhossa. Lisää öljy, sitruunanmehu ja mausteet. Nostele sekaisin.

    MääräAinesosa
    1 kplkesäkurpitsa
    1 kplmunakoiso
    3 kpltomaattia
    1 kplpunasipuli (pieni)
    1 kplvalkosipulinkynsi
    600 gkuhafileetä (nahatonta)
    1 rkloliiviöljyä
    2 rklsitruunanmehua
    1 rklprovencale-yrttiseosta
    1/2 tlsuolaa
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
  2. 2

    Leikkaa foliosta kuusi arkkia (40 cm) ja niiden päälle leivinpaperista hieman pienemmät palat. Jaa kasvikset ja kala leivinpaperin päälle. Sulje foliot tiiviiksi nyyteiksi. Kypsennä grillissä tai uunissa pellillä 225 asteessa 20−25 minuuttia.

    MääräAinesosa
    alumiinifoliota
    leivinpaperia
  3. 3

    Sekoita kaprikset ja mausteet pehmeän voin joukkoon. Lusikoi nokare maustevoita jokaisen annoksen pinnalle.

    MääräAinesosa
    100 gvoita
    20 g(2/3 prk 57/35 g) kapriksia (pieniä)
    2 tljuoksevaa hunajaa
    2 tlsitruunanmehua
    1 tldijoninsinappia

Vinkki: Valmista kaprisvoi etukäteen. Muotoile seos tangoksi tuorekelmun sisään. Pakasta tanko tai anna jähmettyä jääkaapissa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
16.4.2020
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä