Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Grilliratatouille ja kuhaa kaprisvoilla

timer-icon45 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
6 Annosta
Valmista helpot kala-kasvisnyytit grillissä. Kala kypsyy meheväksi yhdessä ranskalaisen vihanneshöystön ratatouillen kanssa. Muheva maku viimeistellään sitruunaisella kaprisvoilla.

Ainekset

600 g
kuhafileetä (nahatonta)
1 kpl
kesäkurpitsa
1 kpl
munakoiso
3 kpl
tomaattia
1 kpl
punasipuli (pieni)
1 kpl
valkosipulinkynsi
1 rkl
oliiviöljyä
2 rkl
sitruunanmehua
1 rkl
Provencale-yrttiseosta
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna

KAPRISVOI

100 g
voita
20 g
(2/3 prk 57/35 g) kapriksia (pieniä)
2 tl
juoksevaa hunajaa
2 tl
sitruunanmehua
1 tl
dijoninsinappia

LISÄKSI

alumiinifoliota
leivinpaperia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Huuhtele kesäkurpitsa, munakoiso sekä tomaatit pieniksi ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipulit. Paloittele kuha reilun kokoisiksi kuutioiksi. Yhdistä kasvikset ja kala kulhossa. Lisää öljy, sitruunanmehu ja mausteet. Nostele sekaisin.

1 kpl
kesäkurpitsa
1 kpl
munakoiso
3 kpl
tomaattia
1 kpl
punasipuli (pieni)
1 kpl
valkosipulinkynsi
600 g
kuhafileetä (nahatonta)
1 rkl
oliiviöljyä
2 rkl
sitruunanmehua
1 rkl
Provencale-yrttiseosta
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
2

Leikkaa foliosta kuusi arkkia (40 cm) ja niiden päälle leivinpaperista hieman pienemmät palat. Jaa kasvikset ja kala leivinpaperin päälle. Sulje foliot tiiviiksi nyyteiksi. Kypsennä grillissä tai uunissa pellillä 225 asteessa 20−25 minuuttia.

alumiinifoliota
leivinpaperia
3

Sekoita kaprikset ja mausteet pehmeän voin joukkoon. Lusikoi nokare maustevoita jokaisen annoksen pinnalle.

100 g
voita
20 g
(2/3 prk 57/35 g) kapriksia (pieniä)
2 tl
juoksevaa hunajaa
2 tl
sitruunanmehua
1 tl
dijoninsinappia

Vinkki: Valmista kaprisvoi etukäteen. Muotoile seos tangoksi tuorekelmun sisään. Pakasta tanko tai anna jähmettyä jääkaapissa.

Miltä maistui?
Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 16.4.2020
|
Muokattu: 31.8.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

262

1099

17,2 g

9,3 g

6,0 g

5,7 g

2,0 g

19,5 g

1,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli