Grilliratatouille ja kuhaa kaprisvoilla | Uuniruoat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Grilliratatouille ja kuhaa kaprisvoilla

Grilliratatouille ja kuhaa kaprisvoilla

timer-icon45 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Valmista helpot kala-kasvisnyytit grillissä. Kala kypsyy meheväksi yhdessä ranskalaisen vihanneshöystön ratatouillen kanssa. Muheva maku viimeistellään sitruunaisella kaprisvoilla.

Ruokavaliot

Ainekset

600 g
kuhafileetä (nahatonta)
1 kpl
kesäkurpitsa
1 kpl
munakoiso
3 kpl
tomaattia
1 kpl
punasipuli (pieni)
1 kpl
valkosipulinkynsi
1 rkl
oliiviöljyä
2 rkl
sitruunanmehua
1 rkl
Provencale-yrttiseosta
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna

kaprisvoi

100 g
voita
2 rkl
kapriksia (pieniä)
2 tl
juoksevaa hunajaa
2 tl
sitruunanmehua
1 tl
dijoninsinappia

lisäksi

alumiinifoliota
leivinpaperia

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Huuhtele kesäkurpitsa, munakoiso sekä tomaatit pieniksi ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipulit. Paloittele kuha reilun kokoisiksi kuutioiksi. Yhdistä kasvikset ja kala kulhossa. Lisää öljy, sitruunanmehu ja mausteet. Nostele sekaisin.

1 kpl
kesäkurpitsa
1 kpl
munakoiso
3 kpl
tomaattia
1 kpl
punasipuli (pieni)
1 kpl
valkosipulinkynsi
600 g
kuhafileetä (nahatonta)
1 rkl
oliiviöljyä
2 rkl
sitruunanmehua
1 rkl
Provencale-yrttiseosta
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
2

Leikkaa foliosta kuusi arkkia (40 cm) ja niiden päälle leivinpaperista hieman pienemmät palat. Jaa kasvikset ja kala leivinpaperin päälle. Sulje foliot tiiviiksi nyyteiksi. Kypsennä grillissä tai uunissa pellillä 225 asteessa 20−25 minuuttia.

alumiinifoliota
leivinpaperia
3

Sekoita kaprikset ja mausteet pehmeän voin joukkoon. Lusikoi nokare maustevoita jokaisen annoksen pinnalle.

100 g
voita
2 rkl
kapriksia (pieniä)
2 tl
juoksevaa hunajaa
2 tl
sitruunanmehua
1 tl
dijoninsinappia

Vinkki: Valmista kaprisvoi etukäteen. Muotoile seos tangoksi tuorekelmun sisään. Pakasta tanko tai anna jähmettyä jääkaapissa.

Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 16.4.2020
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1075

257

16,7 g

9,3 g

6,0 g

5,7 g

1,7 g

19,5 g

0,9 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 rkl Provencale-yrttiseosta,

2 rkl kapriksia (pieniä),

alumiinifoliota,

leivinpaperia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli