Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Lohi-bouillabaissenyytit

Fork and knife
6 Annosta
Kääräise klassisesta ranskalaisesta kalakeitosta tutut maut folioon ja nosta grilliin. Helpompaa bouillabaissea saa hakea! Onnistuu toki myös uunissa. Erityisen hyviä nyytit ovat keitettyjen perunoiden kanssa.

Ainekset

4/5 - 1 kg
Lohifileetä
1 kpl
Fenkoli
1 tl
hienoa merisuolaa
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
3 kpl
Tomaattia
1 kpl
Sitruuna
1 - 2 kpl
Sipulia
35 g
(1 prk 57/35 g) kapriksia
1/2 kpl
Ruukku timjamia
180 g
(1 ps) isoja katkarapuja (pakaste)
1/2 dl
Oliiviöljyä
1/2 tl
merisuolaa
1/2 tl
rouhittua mustapippuria

Sahramiaioli

1/5 g
(1/3 ps) sahramia
1 tl
Kuumaa vettä
2 dl
Majoneesia
1 - 2 kpl
Valkosipulinkynttä

Lisäksi

6 kpl
Foliota
6 kpl
Leivinpaperia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Tee aioli. Sekoita sahrami ja kuuma vesi kulhossa. Kuori ja murskaa valkosipulit. Sekoita aiolin ainekset keskenään. Laita jääkaappiin maustumaan.

1/5 g
(1/3 ps) sahramia
1 tl
Kuumaa vettä
1 - 2 kpl
Valkosipulinkynttä
2 dl
Majoneesia
2

Poista lohesta rasva ja mahdolliset ruodot. Leikkaa se nahattomaksi ja kuuteen palaan. Ripottele paloille 1 tl suolaa ja ½ tl mustapippuria.

4/5 - 1 kg
Lohifileetä
1 tl
hienoa merisuolaa
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
3

Halkaise fenkoli, poista kova kanta ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Pese ja viipaloi tomaatit ja sitruuna. Kuori ja viipaloi sipuli.

1 kpl
Fenkoli
3 kpl
Tomaattia
1 kpl
Sitruuna
1 - 2 kpl
Sipulia
4

Leikkaa foliosta neliöitä (40 cm) ja niiden päälle leivinpaperista hieman pienemmät palat. Lado kunkin paperin keskelle kasviksia, kapriksia ja timjamia. Lisää jäiset katkaravut ja pirskota öljyä päälle. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää sitruunat ja lohet.

6 kpl
Foliota
6 kpl
Leivinpaperia
35 g
(1 prk 57/35 g) kapriksia
1/2 kpl
Ruukku timjamia
180 g
(1 ps) isoja katkarapuja (pakaste)
1/2 dl
Oliiviöljyä
1 tl
hienoa merisuolaa
1/2 tl
merisuolaa
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
5

Sulje nyytit hyvin ja kypsennä grillissä keskilämmöllä tai 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

6

Viimeistele annos tuoreella timjamilla. Tarjoa lisäksi sahramiaiolia ja patonkia tai salaattia.

1/2 kpl
Ruukku timjamia
Miltä maistui?
Resepti:
Tiina Valkonen
Kuvat:
Elvi Rista
Julkaistu: 26.5.2017
|
Muokattu: 17.8.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

673

2817

56,8 g

7,2 g

3,3 g

2,8 g

2,0 g

36,7 g

2,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 kpl Ruukku timjamia,

0,2 g (1/3 ps) sahramia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli