Lohi-bouillabaissenyytit

Kääräise klassisesta ranskalaisesta kalakeitosta tutut maut folioon ja nosta grilliin. Helpompaa bouillabaissea saa hakea! Onnistuu toki myös uunissa. Erityisen hyviä nyytit ovat keitettyjen perunoiden kanssa.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
4/5 - 1 kglohifileetä
1 kplfenkoli
1 tlhienoa merisuolaa
1/2 tlrouhittua mustapippuria
3 kpltomaattia
1 kplsitruuna
1 - 2 kplsipulia
35 g(1 prk 57/35 g) kapriksia
1/2 kplruukku timjamia
180 g(1 ps) isoja katkarapuja (pakaste)
1/2 dloliiviöljyä
1/2 tlmerisuolaa
1/2 tlrouhittua mustapippuria

Sahramiaioli

1/5 g(1/3 ps) sahramia
1 tlkuumaa vettä
2 dlmajoneesia
1 - 2 kplvalkosipulinkynttä

Lisäksi

6 kplfoliota
6 kplleivinpaperia

Valmistus

  1. 1

    Tee aioli. Sekoita sahrami ja kuuma vesi kulhossa. Kuori ja murskaa valkosipulit. Sekoita aiolin ainekset keskenään. Laita jääkaappiin maustumaan.

    MääräAinesosa
    1/5 g(1/3 ps) sahramia
    1 tlkuumaa vettä
    1 - 2 kplvalkosipulinkynttä
    2 dlmajoneesia
  2. 2

    Poista lohesta rasva ja mahdolliset ruodot. Leikkaa se nahattomaksi ja kuuteen palaan. Ripottele paloille 1 tl suolaa ja ½ tl mustapippuria.

    MääräAinesosa
    4/5 - 1 kglohifileetä
    1 tlhienoa merisuolaa
    1/2 tlrouhittua mustapippuria
  3. 3

    Halkaise fenkoli, poista kova kanta ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Pese ja viipaloi tomaatit ja sitruuna. Kuori ja viipaloi sipuli.

    MääräAinesosa
    1 kplfenkoli
    3 kpltomaattia
    1 kplsitruuna
    1 - 2 kplsipulia
  4. 4

    Leikkaa foliosta neliöitä (40 cm) ja niiden päälle leivinpaperista hieman pienemmät palat. Lado kunkin paperin keskelle kasviksia, kapriksia ja timjamia. Lisää jäiset katkaravut ja pirskota öljyä päälle. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää sitruunat ja lohet.

    MääräAinesosa
    6 kplfoliota
    6 kplleivinpaperia
    35 g(1 prk 57/35 g) kapriksia
    1/2 kplruukku timjamia
    180 g(1 ps) isoja katkarapuja (pakaste)
    1/2 dloliiviöljyä
    1 tlhienoa merisuolaa
    1/2 tlmerisuolaa
    1/2 tlrouhittua mustapippuria
  5. 5

    Sulje nyytit hyvin ja kypsennä grillissä keskilämmöllä tai 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

  6. 6

    Viimeistele annos tuoreella timjamilla. Tarjoa lisäksi sahramiaiolia ja patonkia tai salaattia.

    MääräAinesosa
    1/2 kplruukku timjamia

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 kpl Ruukku timjamia, 0.2 g (1/3 ps) sahramia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Tiina Valkonen
Kuvat:
Elvi Rista
23.7.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä