Lohi-bouillabaissenyytit | Kastikkeet | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Lohi-bouillabaissenyytit

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Kääräise klassisesta ranskalaisesta kalakeitosta tutut maut folioon ja nosta grilliin. Helpompaa bouillabaissea saa hakea! Onnistuu toki myös uunissa. Erityisen hyviä nyytit ovat keitettyjen perunoiden kanssa.

Ainekset

4/5 - 1 kg
Lohifileetä
1 kpl
Fenkoli
1 kpl
+ 0,5 tl hienoa merisuolaa
1/2 tl
+ 0,5 tl rouhittua mustapippuria
3 kpl
Tomaattia
1 kpl
Sitruuna
1 - 2 kpl
Sipulia
1 kpl
(57/35 g) kapriksia
1/2 kpl
Ruukkua timjamia
1 kpl
(180 g) isoja katkarapuja (pakaste)
1/2 dl
Oliiviöljyä

sahramiaioli

3/10 kpl
(n. 0,2 g) sahramia
1 tl
Kuumaa vettä
2 dl
Majoneesia
1 - 2 kpl
Valkosipulinkynttä

lisäksi

6 kpl
Foliota
6 kpl
Leivinpaperia

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Tee aioli. Sekoita sahrami ja kuuma vesi kulhossa. Kuori ja murskaa valkosipulit. Sekoita aiolin ainekset keskenään. Laita jääkaappiin maustumaan.

Poista lohesta rasva ja mahdolliset ruodot. Leikkaa se nahattomaksi ja kuuteen palaan. Ripottele paloille 1 tl suolaa ja ½ tl mustapippuria. Halkaise fenkoli, poista kova kanta ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Pese ja viipaloi tomaatit ja sitruuna. Kuori ja viipaloi sipuli.

Leikkaa foliosta neliöitä (40 cm) ja niiden päälle leivinpaperista hieman pienemmät palat. Lado kunkin paperin keskelle kasviksia, kapriksia ja timjamia. Lisää jäiset katkaravut ja pirskota öljyä päälle. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää sitruunat ja lohet. Sulje nyytit hyvin ja kypsennä grillissä keskilämmöllä tai 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Viimeistele annos tuoreella timjamilla. Tarjoa lisäksi sahramiaiolia ja patonkia tai salaattia.

Perinteinen boiullabaisse ja aioli

Valkosipulimajoneesi eli aioli

Resepti:
Tiina Valkonen
Kuvat:
Elvi Rista
Julkaistu: 26.5.2017
Muokattu: 23.7.2018

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

2726

651

56,0 g

7,0 g

5,3 g

4,2 g

2,8 g

32,0 g

0,4 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

+ 0,5 tl hienoa merisuolaa,

0,5 tl + 0,5 tl rouhittua mustapippuria,

Sitruuna,

1 prk (57/35 g) kapriksia,

Ruukkua timjamia,

0,3 pussia (n, 0,2 g) sahramia,

1 tl Kuumaa vettä,

Valkosipulinkynttä,

6 palaa Foliota,

6 palaa Leivinpaperia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli