Lohi-bouillabaissenyytit - Yhteishyvä

Lohi-bouillabaissenyytit

???
Annokset
6
Kääräise klassisesta ranskalaisesta kalakeitosta tutut maut folioon ja nosta grilliin. Helpompaa bouillabaissea saa hakea! Onnistuu toki myös uunissa. Erityisen hyviä nyytit ovat keitettyjen perunoiden kanssa.
Jaa Somessa

Ainekset

4/5 - 1 kg
Lohifileetä
1 kpl
Fenkoli
1 kpl
+ 0,5 tl hienoa merisuolaa
1/2 tl
+ 0,5 tl rouhittua mustapippuria
3 kpl
Tomaattia
1 kpl
Sitruuna
1 - 2 kpl
Sipulia
1 kpl
(57/35 g) kapriksia
1/2 kpl
Ruukkua timjamia
1 kpl
(180 g) isoja katkarapuja (pakaste)
1/2 dl
Oliiviöljyä

SAHRAMIAIOLI

3/10 kpl
(n. 0,2 g) sahramia
1 tl
Kuumaa vettä
2 dl
Majoneesia
1 - 2 kpl
Valkosipulinkynttä

LISÄKSI

6 kpl
Foliota
6 kpl
Leivinpaperia

Näin teet

1

Tee aioli. Sekoita sahrami ja kuuma vesi kulhossa. Kuori ja murskaa valkosipulit. Sekoita aiolin ainekset keskenään. Laita jääkaappiin maustumaan.

Poista lohesta rasva ja mahdolliset ruodot. Leikkaa se nahattomaksi ja kuuteen palaan. Ripottele paloille 1 tl suolaa ja ½ tl mustapippuria. Halkaise fenkoli, poista kova kanta ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Pese ja viipaloi tomaatit ja sitruuna. Kuori ja viipaloi sipuli.

Leikkaa foliosta neliöitä (40 cm) ja niiden päälle leivinpaperista hieman pienemmät palat. Lado kunkin paperin keskelle kasviksia, kapriksia ja timjamia. Lisää jäiset katkaravut ja pirskota öljyä päälle. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää sitruunat ja lohet. Sulje nyytit hyvin ja kypsennä grillissä keskilämmöllä tai 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Viimeistele annos tuoreella timjamilla. Tarjoa lisäksi sahramiaiolia ja patonkia tai salaattia.

Perinteinen boiullabaisse ja aioli

Valkosipulimajoneesi eli aioli

Resepti
Tiina Valkonen
Kuvat
Elvi Rista
Julkaistu: 26.5.2017
Muokattu: 23.7.2018
Jaa Somessa

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja5 g32 g
Proteiinia32 g192 g
Rasvaa56 g336 g
Kuituja3 g17 g
Energiaa kj2726 16357
Energiaa kcal651 3907

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • + 0,5 tl hienoa merisuolaa

  • 0,5 tl + 0,5 tl rouhittua mustapippuria

  • Sitruuna

  • 1 prk (57/35 g) kapriksia

  • Ruukkua timjamia

  • 0,3 pussia (n. 0,2 g) sahramia

  • 1 tl Kuumaa vettä

  • Valkosipulinkynttä

  • 6 palaa Foliota

  • 6 palaa Leivinpaperia

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja5 g32 g
Proteiinia32 g192 g
Rasvaa56 g336 g
Kuituja3 g17 g
Energiaa kj2726 16357
Energiaa kcal651 3907

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • + 0,5 tl hienoa merisuolaa

  • 0,5 tl + 0,5 tl rouhittua mustapippuria

  • Sitruuna

  • 1 prk (57/35 g) kapriksia

  • Ruukkua timjamia

  • 0,3 pussia (n. 0,2 g) sahramia

  • 1 tl Kuumaa vettä

  • Valkosipulinkynttä

  • 6 palaa Foliota

  • 6 palaa Leivinpaperia

Resepti
Tiina Valkonen

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.