Lohi-bouillabaissenyytit

Nappaa talteen!
Kääräise klassisesta ranskalaisesta kalakeitosta tutut maut folioon ja nosta grilliin. Helpompaa bouillabaissea saa hakea! Onnistuu toki myös uunissa. Erityisen hyviä nyytit ovat keitettyjen perunoiden kanssa.
| 4/5 - 1 kg | lohifileetä |
| 1 kpl | fenkoli |
| 1 tl | hienoa merisuolaa |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
| 3 kpl | tomaattia |
| 1 kpl | sitruuna |
| 1 - 2 kpl | sipulia |
| 35 g | (1 prk 57/35 g) kapriksia |
| 1/2 kpl | ruukku timjamia |
| 180 g | (1 ps) isoja katkarapuja (pakaste) |
| 1/2 dl | oliiviöljyä |
| 1/2 tl | merisuolaa |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
| Sahramiaioli | |
|---|---|
| 1/5 g | (1/3 ps) sahramia |
| 1 tl | kuumaa vettä |
| 2 dl | majoneesia |
| 1 - 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| Lisäksi | |
| 6 kpl | foliota |
| 6 kpl | leivinpaperia |
- 1.
Tee aioli. Sekoita sahrami ja kuuma vesi kulhossa. Kuori ja murskaa valkosipulit. Sekoita aiolin ainekset keskenään. Laita jääkaappiin maustumaan.
- 2.
Poista lohesta rasva ja mahdolliset ruodot. Leikkaa se nahattomaksi ja kuuteen palaan. Ripottele paloille 1 tl suolaa ja ½ tl mustapippuria.
- 3.
Halkaise fenkoli, poista kova kanta ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Pese ja viipaloi tomaatit ja sitruuna. Kuori ja viipaloi sipuli.
- 4.
Leikkaa foliosta neliöitä (40 cm) ja niiden päälle leivinpaperista hieman pienemmät palat. Lado kunkin paperin keskelle kasviksia, kapriksia ja timjamia. Lisää jäiset katkaravut ja pirskota öljyä päälle. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää sitruunat ja lohet.
- 5.
Sulje nyytit hyvin ja kypsennä grillissä keskilämmöllä tai 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
- 6.
Viimeistele annos tuoreella timjamilla. Tarjoa lisäksi sahramiaiolia ja patonkia tai salaattia.
Lohi-bouillabaissenyytit
Kääräise klassisesta ranskalaisesta kalakeitosta tutut maut folioon ja nosta grilliin. Helpompaa bouillabaissea saa hakea! Onnistuu toki myös uunissa. Erityisen hyviä nyytit ovat keitettyjen perunoiden kanssa.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4/5 - 1 kg | lohifileetä |
| 1 kpl | fenkoli |
| 1 tl | hienoa merisuolaa |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
| 3 kpl | tomaattia |
| 1 kpl | sitruuna |
| 1 - 2 kpl | sipulia |
| 35 g | (1 prk 57/35 g) kapriksia |
| 1/2 kpl | ruukku timjamia |
| 180 g | (1 ps) isoja katkarapuja (pakaste) |
| 1/2 dl | oliiviöljyä |
| 1/2 tl | merisuolaa |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
Sahramiaioli | |
| 1/5 g | (1/3 ps) sahramia |
| 1 tl | kuumaa vettä |
| 2 dl | majoneesia |
| 1 - 2 kpl | valkosipulinkynttä |
Lisäksi | |
| 6 kpl | foliota |
| 6 kpl | leivinpaperia |
Valmistus
- 1
Tee aioli. Sekoita sahrami ja kuuma vesi kulhossa. Kuori ja murskaa valkosipulit. Sekoita aiolin ainekset keskenään. Laita jääkaappiin maustumaan.
Määrä Ainesosa 1/5 g (1/3 ps) sahramia 1 tl kuumaa vettä 1 - 2 kpl valkosipulinkynttä 2 dl majoneesia - 2
Poista lohesta rasva ja mahdolliset ruodot. Leikkaa se nahattomaksi ja kuuteen palaan. Ripottele paloille 1 tl suolaa ja ½ tl mustapippuria.
Määrä Ainesosa 4/5 - 1 kg lohifileetä 1 tl hienoa merisuolaa 1/2 tl rouhittua mustapippuria - 3
Halkaise fenkoli, poista kova kanta ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Pese ja viipaloi tomaatit ja sitruuna. Kuori ja viipaloi sipuli.
Määrä Ainesosa 1 kpl fenkoli 3 kpl tomaattia 1 kpl sitruuna 1 - 2 kpl sipulia - 4
Leikkaa foliosta neliöitä (40 cm) ja niiden päälle leivinpaperista hieman pienemmät palat. Lado kunkin paperin keskelle kasviksia, kapriksia ja timjamia. Lisää jäiset katkaravut ja pirskota öljyä päälle. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää sitruunat ja lohet.
Määrä Ainesosa 6 kpl foliota 6 kpl leivinpaperia 35 g (1 prk 57/35 g) kapriksia 1/2 kpl ruukku timjamia 180 g (1 ps) isoja katkarapuja (pakaste) 1/2 dl oliiviöljyä 1 tl hienoa merisuolaa 1/2 tl merisuolaa 1/2 tl rouhittua mustapippuria - 5
Sulje nyytit hyvin ja kypsennä grillissä keskilämmöllä tai 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
- 6
Viimeistele annos tuoreella timjamilla. Tarjoa lisäksi sahramiaiolia ja patonkia tai salaattia.
Määrä Ainesosa 1/2 kpl ruukku timjamia
Katso myös reseptit: Perinteinen boiullabaisse ja aioli ja
Ravintosisältö
677
Energiaa kcal
2832
Energiaa kj
56,8 g
Rasvaa
7,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
4,0 g
Hiilihydraatteja
3,0 g
Sokereita
2,2 g
Kuituja
36,8 g
Proteiinia
2,4 g
Suolaa
677
Energiaa kcal
2832
Energiaa kj
56,8 g
Rasvaa
7,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
4,0 g
Hiilihydraatteja
3,0 g
Sokereita
2,2 g
Kuituja
36,8 g
Proteiinia
2,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 kpl Ruukku timjamia, 0.2 g (1/3 ps) sahramia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























