Grillatut muikut ja salsa verde
30 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Tuoreet pienet muikut valmistuvat grillissä nopeasti, eivätkä kaipaa pinnalleen kuin sipaisun öljyä ja kevyen maustamisen. Kesäinen salsa verde -kastike saa uutta makua timjamista.
| 500 g | perattuja muikkuja |
| 1/2 dl | rypsiöljyä |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 rkl | kuivattua oreganoa |
| Salsa verde | |
|---|---|
| 1 kpl | ruukku timjamia |
| 1 kpl | ruukku basilikaa |
| 2 rkl | kapriksia (pieniä) |
| 1 kpl | pieni valkosipulinkynsi |
| 3/4 dl | oliiviöljyä |
| 1 rkl | limenmehua |
| ripaus mustapippuria rouhittuna | |
| Lisäksi | |
| puisia varrastikkuja | |
- 1.
Laita varrastikut veteen likoamaan. Huuhtele muikut ja kuivaa talouspaperilla. Yhdistä öljy, suola ja oregano.
- 2.
Tee salsa verde. Poista timjamista paksut varret, hienonna ohuet lehtineen. Hienonna basilika ja kaprikset. Kuori ja raasta valkosipuli. Yhdistä kaikki salsa verden ainekset, soseuta halutessasi. Laita jääkaappiin tekeytymään.
- 3.
Aseta pöydälle 5–6 kalaa vierekkäin ja työnnä kaksi varrastikkua kalojen läpi. Tikuta loput kalat samoin. Sivele kalat oreganoöljyllä ja paista kuumassa grillissä kypsiksi. Tarjoa salsa verden kanssa.
Grillatut muikut ja salsa verde
Tuoreet pienet muikut valmistuvat grillissä nopeasti, eivätkä kaipaa pinnalleen kuin sipaisun öljyä ja kevyen maustamisen. Kesäinen salsa verde -kastike saa uutta makua timjamista.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | perattuja muikkuja |
| 1/2 dl | rypsiöljyä |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 rkl | kuivattua oreganoa |
Salsa verde | |
| 1 kpl | ruukku timjamia |
| 1 kpl | ruukku basilikaa |
| 2 rkl | kapriksia (pieniä) |
| 1 kpl | pieni valkosipulinkynsi |
| 3/4 dl | oliiviöljyä |
| 1 rkl | limenmehua |
| ripaus mustapippuria rouhittuna | |
Lisäksi | |
| puisia varrastikkuja | |
Valmistus
- 1
Laita varrastikut veteen likoamaan. Huuhtele muikut ja kuivaa talouspaperilla. Yhdistä öljy, suola ja oregano.
Määrä Ainesosa puisia varrastikkuja 500 g perattuja muikkuja 1/2 dl rypsiöljyä 1 tl suolaa 1/2 rkl kuivattua oreganoa - 2
Tee salsa verde. Poista timjamista paksut varret, hienonna ohuet lehtineen. Hienonna basilika ja kaprikset. Kuori ja raasta valkosipuli. Yhdistä kaikki salsa verden ainekset, soseuta halutessasi. Laita jääkaappiin tekeytymään.
Määrä Ainesosa 1 kpl ruukku timjamia 1 kpl ruukku basilikaa 2 rkl kapriksia (pieniä) 1 kpl pieni valkosipulinkynsi 3/4 dl oliiviöljyä 1 rkl limenmehua ripaus mustapippuria rouhittuna - 3
Aseta pöydälle 5–6 kalaa vierekkäin ja työnnä kaksi varrastikkua kalojen läpi. Tikuta loput kalat samoin. Sivele kalat oreganoöljyllä ja paista kuumassa grillissä kypsiksi. Tarjoa salsa verden kanssa.
Vinkki: Kokeile salsa verdeen myös muita yrttejä.
Ravintosisältö
390
Energiaa kcal
1634
Energiaa kj
33,3 g
Rasvaa
4,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
0,3 g
Hiilihydraatteja
—
Sokereita
—
Kuituja
23,5 g
Proteiinia
1,7 g
Suolaa
390
Energiaa kcal
1634
Energiaa kj
33,3 g
Rasvaa
4,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
0,3 g
Hiilihydraatteja
—
Sokereita
—
Kuituja
23,5 g
Proteiinia
1,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 rkl kapriksia (pieniä), ripaus mustapippuria rouhittuna, puisia varrastikkuja.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























