Kesäkalanyytit
45 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Suven vaivattomin kalaruoka on grillissä kypsyvät nyytit. Piilota grillinyytteihin siikaa ja kesäkeitosta tuttuja makuja. Nauti sitruunaisen kermaviilikastikkeen kera.
| 600 g | siikafileetä |
| 1 tl | suolaa |
| 1/4 tl | valkopippuria |
| 12 kpl | kypsää varhaisperunaa |
| 8 kpl | porkkanaa |
| 300 g | kukkakaalia |
| 1 dl | herneitä (pakaste) |
| 4 rkl | voita |
| Sitruunainen kermaviilikastike | |
|---|---|
| 200 g | kermaviiliä |
| 3 rkl | hienonnettua ruohosipulia |
| 1/2 tl | suolaa |
| 2 tl | raastettua sitruunankuorta |
| Lisäksi | |
| 2 rkl | sitruunamehua |
| leivinpaperia | |
- 1.
Laita herneet lävikköön sulamaan. Pyyhi siikafileet talouspaperilla. Mausta suolalla ja pippurilla.
- 2.
Repäise leivinpaperista 8 noin 30 x 30 cm kokoista palaa. Laita kaksi paperipalaa päällekkäin. Aseta yksi filee kullekin leivinpaperipinolle. Jos fileet eivät ole tasakokoisia, jaa ne siten, että jokaiselle leivinpaperille tulee sama määrä kalaa.
- 3.
Viipaloi perunat. Pese ja kuori porkkanat ja leikkaa ne ohuiksi tikuiksi. Irrota kukkakaali pieniksi nupuiksi. Jaa kukkakaali, porkkana, herneet ja voi kalafileiden päälle. Sulje nyytit ja kietaise ne folioon, jos paistat ne grillissä.
- 4.
Kypsennä nyyttejä grillissä 15–20 minuuttia tai 200-asteisessa uunissa 25 minuuttia.
- 5.
Tee kastike. Sekoita kermaviiliin ruohosipuli, suola ja sitruunankuori. Avaa nyytit ja purista päälle sitruunamehua. Tarjoa kermaviilikastikkeen kanssa.
Kesäkalanyytit
Suven vaivattomin kalaruoka on grillissä kypsyvät nyytit. Piilota grillinyytteihin siikaa ja kesäkeitosta tuttuja makuja. Nauti sitruunaisen kermaviilikastikkeen kera.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 600 g | siikafileetä |
| 1 tl | suolaa |
| 1/4 tl | valkopippuria |
| 12 kpl | kypsää varhaisperunaa |
| 8 kpl | porkkanaa |
| 300 g | kukkakaalia |
| 1 dl | herneitä (pakaste) |
| 4 rkl | voita |
Sitruunainen kermaviilikastike | |
| 200 g | kermaviiliä |
| 3 rkl | hienonnettua ruohosipulia |
| 1/2 tl | suolaa |
| 2 tl | raastettua sitruunankuorta |
Lisäksi | |
| 2 rkl | sitruunamehua |
| leivinpaperia | |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Laita herneet lävikköön sulamaan. Pyyhi siikafileet talouspaperilla. Mausta suolalla ja pippurilla.
Määrä Ainesosa 1 dl herneitä (pakaste) 600 g siikafileetä 1 tl suolaa 1/4 tl valkopippuria - 2
Repäise leivinpaperista 8 noin 30 x 30 cm kokoista palaa. Laita kaksi paperipalaa päällekkäin. Aseta yksi filee kullekin leivinpaperipinolle. Jos fileet eivät ole tasakokoisia, jaa ne siten, että jokaiselle leivinpaperille tulee sama määrä kalaa.
Määrä Ainesosa leivinpaperia - 3
Viipaloi perunat. Pese ja kuori porkkanat ja leikkaa ne ohuiksi tikuiksi. Irrota kukkakaali pieniksi nupuiksi. Jaa kukkakaali, porkkana, herneet ja voi kalafileiden päälle. Sulje nyytit ja kietaise ne folioon, jos paistat ne grillissä.
Määrä Ainesosa 12 kpl kypsää varhaisperunaa 8 kpl porkkanaa 300 g kukkakaalia 4 rkl voita - 4
Kypsennä nyyttejä grillissä 15–20 minuuttia tai 200-asteisessa uunissa 25 minuuttia.
- 5
Tee kastike. Sekoita kermaviiliin ruohosipuli, suola ja sitruunankuori. Avaa nyytit ja purista päälle sitruunamehua. Tarjoa kermaviilikastikkeen kanssa.
Määrä Ainesosa 200 g kermaviiliä 3 rkl hienonnettua ruohosipulia 1/2 tl suolaa 2 tl raastettua sitruunankuorta 2 rkl sitruunamehua
Ravintosisältö
656
Energiaa kcal
2745
Energiaa kj
22,3 g
Rasvaa
12,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
66,5 g
Hiilihydraatteja
9,8 g
Sokereita
7,8 g
Kuituja
40,3 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
656
Energiaa kcal
2745
Energiaa kj
22,3 g
Rasvaa
12,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
66,5 g
Hiilihydraatteja
9,8 g
Sokereita
7,8 g
Kuituja
40,3 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























