Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Joulufanin 4 loistavaa koristevalovinkkiä

Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Anna Huovinen
Julkaistu: 21.11.2018
|
Muokattu: 31.8.2020
Inspiroiko vai ahdistaako pimeä? Joulufani Riku Koskelo nauttii hämärästä ja tunnelmista, joita valojen avulla voi luoda.

1. Valaise lokakuulta helmikuulle

Ripustamme jouluvalot – tai talvivalot – kerrostalokotimme parvekkeelle ja mökkiterassille lokakuussa, ja ne saavat valaista pihamaita aina helmikuulle asti. Kaikki sisäkäytössä olevat valosarjat liitämme pistorasioihin kytkimillä, joita voi ohjata kaukosäätimellä. Joulunpyhinä valonauhat hehkuvat kodissamme myös öisin. Ulkovalot toimivat ajastimella. Valosarjoilla saa sisustukseen nopeasti ja helposti fiilistä pimeään vuodenaikaan.

2. Suosi kekseliäitä paikkoja

Valonauhoille voi keksiä uusia paikkoja. Kiedo valorimpsu peilin ympärille, piristä sillä juhlakattausta tai päästä se kirjahyllyyn luikertelemaan. Näyttäviä asetelmia saa laittamalla valosarjan yksinkertaiseen, isoon lasipurkkiin, kulhoon tai kynttelikön ympärille. Valonauha antaa uuden elämän esimerkiksi vanhalle kastemaljalle tai perinteiselle olkipukkikoristeelle. Mökillä roikotamme palloista koostuvaa valosarjaa ulkohuussissa.

3. Kokeile uutuuksia

Viime aikoina olen käyttänyt erityisesti sarjoja, joissa on läpinäkyvä johto ja paljon pituutta, silloin valomassa saa päähuomion. Uusissa ledvalosarjoissa on enemmän tehoa kuin vanhemmissa.

4. Tosi paljon tai tosi vähän

Valaistuksessa voi valita tyylinsä: joko paljon tai vähän. Se pätee erityisesti joulukuuseen. Aitoon luonnonkuuseen riittää yksi valosarja ja muutamia käsintehtyjä puukoristeita. Muovikuusesta voi rakentaa amerikkalaistyylisen spektaakkelin, jossa oksat peittyvät koristeiden ja valojen vyöryyn. Kun mennään tietyn rajan yli, kuusi on kuin rocky road -leivonnainen – täynnä kaikkea makeaa. Sama pätee mielestäni valaistuihin eläinhahmoihin. Jos sille linjalle lähtee, kannattaa hankkia koko eläintarha.

Kuva: Anna Huovinen

Ideoita valoilla koristeluun